Moi!

Kyllä, tänään vuorossa terkkuja Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä kuussa aiheitamme ovat Nörttityttöjen jääkiekkoretki, Nörttityttöjen kaupan paluu, Nörttityttöjen synttärit 2018, Vuoden Nörttiteko 2018, sekä muita syksyn tapahtumia.

Nörttityttöjen jääkiekkoretki!

Nörttitytöt kannattavat naisten pelaamaa jääkiekkoa! Siksi me lähdemme yhdessä retkelle Blues Naisten peliin KalPaa vastaan lauantaina 20.10.2018. Mukaan voi tulla, vaikka jääkiekko ei olisikaan sun juttu. Tässä tapahtumassa on tärkeämpää osoittaa tukea suomalaiselle naisten pelaamalle jääkiekolle. Tiesitkö, että samaan aikaan kun miespelaajille maksetaan satoja tuhansia euroja, naiset 1) eivät saa palkkaa ja 2) joutuvat maksamaan pelaamisestaan? Ongelma on sponsoreissa ja miesten joukkueiden tuissa naisten joukkueille, mutta niihin yksittäisen nörttitytön on vaikea suoraan vaikuttaa. Sen sijaan monet nörttitytöt voivat vaikuttaa siihen, missä ovat, kun kiekko putoaa jäähän. Voisitko sä olla hallissa meidän kanssa?

Facebook-tapahtuma on täällä: Nörttityttöjen jääkiekkoretki: Blues Naiset – KalPa. Peli alkaa klo 17.50, ja koska Tapiolan urheilupuisto on pirun sekava paikka, on tulossa myös yhteislähtö urheilupuiston metroasemalta. Sekä jatkot.

*

Nörttityttöjen kaupan paluu!

Joululahjahuolesi kaikki jo heitä, sillä Nörttityttöjen kauppa on tehnyt paluun! Avasimme Spreadshirt-kaupan jälleen, ja lisäsimme uusia designeja. Siellä on mm. lautapelaavia nörttejä ja nörttityttöcupido, sekä Social Justice Warrior -teemaisia tuotteita.

Kirjoitimme aiheesta myös blogikirjoituksen, jossa avataan kaupan taustoja: Nörttityttöjen kaupan paluu!

*

Ehdota vuoden nörttitekoa!

Joka vuosi Nörttitytöt palkitsee jonkun tahon, joka on edistänyt nörttikulttuuria, nörttiharrasteita tai nörttielämäntapaa. Viime vuonna palkitsimme Suomen pelimuseon ja vuonna 2016 Todellisuuspakolaiset ry:n, joka oli joukkorahoituksella pystyttänyt liveroolipelaamisen lavastevarasto Portaalin. Vuonna 2015 Vuoden nörttityttö -palkinnon sai Jenni Laine, joka toimi tuottajana YLE:llä lähetetyissä cosplayn suomenmestaruuskilpailuissa.

Nyt on aika ehdottaa vuoden 2018 Nörttitekoa! Lomake löytyy täältä. Aikaa on 20.10.2018 saakka.

*

Synttärit 2018 tulevat!

Nörttitytöt-blogi täyttää tänä syksynä seitsemän vuotta ja sen kunniaksi järjestämme synttärit: Nörttityttöjen synttärit 2018. Päivä on lauantai 3.11.2018, aika klo 14.00 – 18.00 ja 18.00 – 21.00 (tarjolla kakkua!). Paikkana on Poromagia Pasilassa.

Synttäreillä on luvassa monenlaisia pelejä, ainakin Hearthstone Fireside Gathering ja Nintendo Wii, mahdollisesti myös Loveletteriä. Palkintoja on paljon, todella paljon. Emme ole varmoja, onko meillä koskaan ollut näin paljon erilaisia palkintoja jaossa.

*

Syksyn tapahtumia!

*

Muista myös nämä

  • Jäsenmaksuja vuodelle 2018 voi maksaa läpi vuoden. Ohjeet löytyvät esimerkiksi tammikuun uutiskirjeestämme. Huom! Uusi tilinumero vuodelle 2018. Kysymyksiä jäsenmaksuista voit esittää yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi).
  • Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, tervetuloa mukaan! Kokouksia järjestetään noin kerran kuussa Google Hangouts -palvelussa. Seuraava kokous on tiistaina 30.10.2018 klo 18.30. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista ja julkaisemme linkin kokoukseen Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

*

Nähdään taas pian!