Nörttitytöt

Tekemään blogia

Kuva: Unsplash

Mikä ihmeen Nörttityttöblogi?

Mitä kaikkea nörttiys ja tyttöys voi olla? Keitä ovat nörttitytöt ja -naiset, sekä mikä heitä kiinnostaa? Sitä pohditaan Nörttityttöblogissa. Kirjoittajina toimii vuorotellen kirjava joukko erilaisia nörttejä, jotka kertovat harrastuksistaan ja ammateistaan, kirjoittavat asiatekstejä, arvosteluja ja tapahtumaraportteja sekä paljon muuta. Nörttitytöt-blogissa on julkaistu vuodesta 2011 lähtien jo yli tuhat bloggausta!

“Nörttitytöt” oli musta iskevä, muistettava ja hauska nimi. Googletin sen ja löysin lähinnä ihmeellistä seksististä soopaa, joten totesin, että termi olisi hyvä ottaa haltuun. Mulle oli itsestään selvää, että nimessä on myös itseironiaa ja pikkuisen tarkoituksellista provosointia.
-Anitta Kiviranta, blogin perustaja

Lisää pohdintaa blogin synnystä ja nimen alkuperästä löydät postauksistamme Nörttitytöt-blogi yhteisönä ja osana nörttikulttuuria ja Nörttityttöyden monet kasvot!

Haluatko kirjoittajaksi?

Nörttityttöblogin kirjoittajaksi pääsee lähettämällä sähköpostia toimitus(a)geekgirls.fi-osoitteeseen. Kerro kuka olet ja mistä aiheista haluaisit kirjoittaa. Nörttityttö-blogin kirjoittajille on oma ryhmä Facebookissa, josta löytyy myös blogin julkaisuaikataulu. Listasta voi varata oman kirjoitusvuoron editoimalla dokumenttia ja lisäämällä itsensä listan jatkoksi. Kirjoitusvuoron lähestyessä päätoimittaja ottaa kirjoittajaan yhteyttä. Mukaan voi tulla myös ilman facebooktiliä, muista kuitenkin mainita tästä viestissäsi!

Hyväksymme kirjoittajiksi kaikki jotka haluavat kertoa nörttiydestä ja tyttöydestä tekstin, sarjakuvien, videoiden, valokuvien tai muiden tuotosten kautta. Sukupuolellasi tai iälläsi ei ole väliä!

Blogiin voi kirjoittaa joko kertaluontoisena vierailijana tai säännöllisemmin ehtimisen ja mielenkiinnon mukaan.