Hejsan, kanssanörtit!

Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä postauksessamme aiheita ovat muun muassa toukokuun tapahtumat sekä tuleva Helsinki Pride.

Toukokuun tapahtumia

Perjantaina 17.5.2019 klo 18-20 Nörttityttöjen kirjakerho (HKI, LIVE) kokoontuu keskustelemaan taide-teemaisesta kirjasta. Tapaamme keskustakirjasto Oodin (Helsinki) ryhmätilassa 2. Luettavaksi valittiin Tracy Chevalierin kirja Tyttö ja helmikorvakoru, josta on tehty myös hieno leffa. Mukaan voi tulla silloinkin, jos kirja kiinnostaa muttei sitä ole lukenut. Tapaamisessa päätetään taas seuraava kirja: tuo halutessasi mukaan ehdotus teemalla “taikuus”. Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/438934793580855/

Lauantaina 25.5.2019 klo 14-20 Nörttityttöjen lautapelikerho kokoontuu keskustakirjasto Oodissa (Helsinki). Pelailemme yhdessä oppimistilassa 3. Tervetuloa mukaan! Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2283618195210813

Kesä-heinäkuun taitteessa on Helsinki Pride, jossa Nörttitytöillä on perinteisesti ollut oma blokki. Osallistumme tapahtumaan tänäkin vuonna, jos tapahtuman valmisteluun löytyy vapaaehtoisia. Aiempaa kokemusta puuhista et tarvitse, innostus riittää! Lue lisää Pääkaupunkiseudun nörttityttöjen Facebook-sivulta  tai Nörttityttöblogin jutusta vuoden 2016 ennakkovalmisteluista. Voit myös ehdottaa yhteistyötä oman organisaatiosi kanssa sähköpostitse, yhdistys(a)geekgirls.fi.

Jos paikkakunnallasi on Nörttityttöjen lukijoita kiinnostavaa toimintaa, kerro siitä kommenteissa! Eri puolilla Suomea toimivien ryhmien yhteystiedot löydät täältä.

Toukokuussa myös muut järjestävät toimintaa, joissa voit törmätä kanssanörtteihin (huomaathan, että muiden järjestämät tapahtumat voivat olla maksullisia):

Kino Regina (keskustakirjasto Oodi, Helsinki) järjestää Fantastista! -elokuvasarjan, jossa esitetään 1900-luvun lopun fantasiaseikkailuja kuten Conan – barbaari tai Mortal Combat.

11.-12.5. järjestetään Kummacon (Oulu), jonka ohjelmassa ovat edustettuina kirjallisuus, cosplay, länsimainen ja japanilainen sarjakuva, science fiction sekä pelit. Vuoden teema on seikkailu. Samana viikonloppuna eli 11.-12.5. Helsingissä järjestetään Popcult Helsinki. Tapahtuman pääosassa ovat elokuvat, pelit, sarjikset, kirjat, cosplay ja tv-sarjat.

Kesäkuun puolella järjestetään lisäksi sekä Hypecon (8.6., Hyvinkää) että Desucon (14.-16.6., Lahti).

Nörttityttöjen blogi

Toukokuussa blogissa julkaistaan muun muassa Avengers: Endgame -leffan arvostelu sekä peliarvosteluja. Odotamme mielenkiinnolla! <3

Jos olet kiinnostunut blogiin kirjoittamisesta, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen toimitus(a)geekgirls.fi. Lisätietoja blogiin kirjoittamisesta löydät Nörttityttöblogista.

Muista myös nämä:

Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, tervetuloa mukaan! Kokouksia järjestetään noin kerran kuussa Google Hangouts -palvelussa. Seuraava kokous on 13.5.2019 klo 20.00. Julkaisemme linkin kokoukseen Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

Jäsenmaksuja vuodelle 2019 voi maksaa läpi vuoden. Ohjeet löytyvät esimerkiksi helmikuun uutiskirjeestämme. Kysymyksiä jäsenmaksuista voit esittää yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi).

Hauskaa kevättä ja erinomaisen hyvää vappua!