Heipä hei!

Terveisiä Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä postauksessamme aiheita ovat maaliskuun tapahtumat, tietoa jäsenmaksun maksamisesta sekä yhdityksen uuden hallituksen esittely.

Maaliskuun tapahtumia

La-su 2.-3.3. vietetään Nörttityttöjen lukumaratonia (Facebook-tapahtuma). Maratonissa luetaan viikonlopun aikana 24 h, toki oman jaksemisen mukaan ja lukemisesta nauttien! Tarkemmat ohjeet ja ideoita maratoniin osallistumiseen löydät myös Nörttityttöjen blogista.

Keskiviikkona 6.3.2019 klo 17-18.30 teemme retken Kansalliskirjaston Nopista bitteihin -näyttelyyn (Facebook-tapahtuma). Näyttely kertoo suomalaisen pelaamisen kehittymisestä kolmella vuosisadalla. Mukana on vanhoja lautapelejä 1800-luvulta alkaen, harvinaisia kotimikroharrastuslehtiä 1980-luvulta sekä videokatsaus suomalaiseen pelistriimaamiseen. Lisää tietoa näyttelystä löydät Kansalliskirjaston sivuilta.

Lauantaina 9.3. klo 14.30-19.00 pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen lautapelikerho kokoontuu keskustakirjasto Oodissa (Facebook-tapahtuma). Pelailemme yhdessä oppimistilassa 3.

Tiistaina 12.3.2019 klo 18.00-20.00 Nörttityttöjen kirjakerho (HKI, LIVE) keskustelee Tiitu Takalon sarjakuvasta Minä, Mikko ja Annikki (Facebook-tapahtuma). Kirjakerho kokoontuu Keskustakirjasto Oodin ryhmätilassa 9. Kirjakerhossa päätetään seuraavaksi luettava kirja: tuo halutessasi mukaan ehdotus teemalla “hirviö”.

Lisäksi keväämmällä on tulossa mm. 1.4. retki Vapriikkiin (Tampere). Seuraa tiedotusta Nörttitytöt ry -ryhmässä Facebookissa.

Nörttityttöjen toimintaa on myös Turussa, Tampereella ja Oulussa. Paikallisryhmien tiedot löydät Nörttitytöt-blogista.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja niihin voi osallistua, vaikka ei olisi esimerkiksi lukenut lukupiirikirjaa tai pelannut lautapelejä. Olemme aloittelijaystävällinen yhdistys!

Vuoden 2019 jäsenmaksu

Nyt on hyvä hetki maksaa Nörttitytöt ry:n vuoden 2019 jäsenmaksu. Jäsenmaksuilla katetaan blogin kulut, sekä tarjotaan satunnaisesti kakkua yhdistyksen ja blogin tapahtumissa. Jäsenmaksu on 10,00 e yksityishenkilöiltä ja 25,00 e yhdistyksiltä.

Jos olet jo jäsen, maksa jäsenmaksu näillä tiedoilla:

Maksun saaja: Nörttitytöt ry
IBAN: FI62 4108 0010 3630 37
Summa: 10,00 e (yksityishenkilöt) TAI 25,00 e (yhdistykset)
Viesti: koko oma nimesi ja paikkakuntasi sekä sana jäsenmaksu, esim. “Augusta Ada King-Noel, Lontoo, jäsenmaksu”

Jos et vielä ole jäsen, tai olet epävarma jäsenyysstatuksestasi, maksa jäsenmaksu ja lähetä sähköposti yhdistyksen sihteerille Paula Niemelle (yhdistys(a)geekgirls.fi): ilmoita viestissä nimesi, kotikuntasi ja se, että haluat jäseneksi. Vahvistamme jäsenyytesi seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen sähköpostitse.

Yhdistyksen hallitus esittäytyy

Nörttitytöt ry:n vuosikokouksessa 10.2.2019 yhdistykselle valittiin uusi hallitus:

Vehka Hakonen (puheenjohtaja)
Tero Mäkelä (taloudenhoitaja)
Paula Niemi (sihteeri)
Reetta Järvenpää
Minna Kekkonen
Tuuli Veteläinen (varapuheenjohtaja)

Hallituksen jäseniä pyydettiin esittelemään itsensä lyhyesti:

“Olen Vehka. Unohtelen asioita, asun omenapuutalossa ja juon aamukahvini niin hitaasti, että se jäähtyy. Koulutukseltani olen kirjahistorioitsija ja lukijatutkija, mutta jatkan opintojani parhaillaan taiteentutkimuksen parissa, koska oppiminen ja ymmärtäminen on parasta, mitä tiedän.”

Tero tässä hei. Olen nyt neljättä vuotta hallituksessa mukana ja olen hoitanut erinäisiä tietoteknisiä haasteita, joita on tullut eteen. Nyt on vuorossa talouspuoli. Pelit ja pörröiset kissat ovat lähellä sydäntäni.”

“Hei, olen Paula. Pidän laihoista koirista, etenkin greyhoundeista, ja polkupyöristä. Luen fantasiaa ja kurjuuskirjoja ja käytän vapaa-aikaani myös juoksemiseen ja muuhun liikuntaan.”

“Olen Reetta, täyspäiväinen pelaaja, striimaaja ja tubettaja. Juon liikaa teetä, luen liian vähän kirjoja ja minulla on kissa nimeltä Torstai.”

“Mie olen Minna, valtiolla puhelinvastaajana työskenteleva kahviaddikti, kirjahamsteri ja wannabe-avaruusalusmekaanikko.”

“Moi, olen Tuuli, intohimoinen lukija ja kissojen palvelija. Ekologinen elämä on minulle tärkeää, ja haaveilen koirasta. Toimitan myös Nörttityttöjen blogia.”

Hallituksen kokoukset 2019

Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, tervetuloa mukaan! Kokouksia järjestetään noin kerran kuussa Google Hangouts -palvelussa. Julkaisemme linkin kokoukseen Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

Nähdään taas pian!