Nörttitytöt

Aikataulu, naposteltavaa ja muuta jaettavaa nörttiloottia. Kuva: Reetta Järvenpää

Nörttitytöt-blogin seitsemättä syntymäpäivää juhlittiin Helsingissä Poromagian tiloissa 2. marraskuuta. Iltapäivällä Nörttitytöt tarjoili kahvia, teetä ja pientä naposteltavaa Poromagian asiakkaille. Lisäksi pelailimme porukalla Hearthstonea ja Mario Kartia, ja järjestimme KPS- ja Love Letter-turnaukset. Kivi-paperi-sakset -turnauksen voitti vaatimattomasti anonyymiksi jättäytynyt pelin taitaja ja Love Letter -mestaruuden vei Jonas Mustonen.

Tilaisuudessa julkistettiin ja palkittiin myös Vuoden Nörttityttö. Palkinto myönnettiin tänä vuonna Niina Niskaselle ja Huomioi helposti -työryhmälle heidän työstään esteettömyyden ja turvallisuuden edistämisestä Suomen nörttiskenessä, erityisesti larp-piireissä. Turvallisempaa larppausta- ja Huomioi helposti -materiaalipaketit löytyvät täältä.

Vuoden Nörttityttö -palkinnon saaja valittiin blogin kirjoittajilta ja lukijoilta saatujen ehdotusten joukosta. Raati perusteli valintaa seuraavasti:

Huomioi helposti -työryhmä on tehnyt materiaalipaketteja ja työkaluja, joiden avulla mm. pelinjohtajat ja tapahtumanjärjestäjät voivat luoda turvallisia, inklusiivisia ympäristöjä ja puuttua kohtaamaansa syrjintään, ahdisteluun ja muuhun asiattomaan käytökseen. Materiaalit ovat ilmaiseksi saatavilla netissä. Ne ovat selkeästi kirjoitettuja ja sisältävät  konkreettisia ohjeita ongelmatilanteiden käsittelyyn. Koemme, että tämä on konkreettinen askel kohti inklusiivista, syrjinnästä vapaata ja turvallista nörttiskeneä.

Poromagian sulkeuduttua juhlia jatkettiin yksityistilaisuudella, jossa tarjoiltiin kakkua ja alkoholitonta boolia, ja pelattiin legendaarisen huonoa Mario Party 8:aa. Wario Wareakin yritimme, mutta sitä ei valitettavasti saatu toimimaan.

Turvallisempaa larppausta ja Huomioi helposti -materiaalipaketit olivat juhlissa myös luettavissa. Kuva: Reetta Järvenpää

Vuoden luetuimmat ja haetuimmat

Yksityistilaisuudessa käytiin myös läpi blogin kuulumisia edellisen vuoden ajalta, mielenkiintoisia hakusanoja sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

Tämän vuoden luetuin juttu oli Merjan viime vuonna kirjoittama Bullet Journal -artikkeli. Myös suoratoistopalveluiden vertailu sekä ruokasoodan käyttö siivouksessa keräsivät lukijoita. Tämän vuoden artikkeleista luetuin on ollut Helin Miten Japanissa asuminen tappoi rakkauteni animeen ja mangaan. Vuodesta toiseen luetuimpien artikkeleiden listalla pyörii myös vuonna 2013 julkaistu Ankkojen kammottavan kiinnostava seksielämä.

Ylivoimaisesti eniten blogiin päädytään nykyään suoralla linkillä. Suosittuja hakutermejä, joilla Nörttitytöt on vuoden mittaan löydetty ovat muun muassa bullet journal, Hanna Sarkkinen ja suoratoistopalvelu. Myös erilaiset variaatiot nörttitytöistä ja geekgirlsistä ovat tuoneet liikennettä, samoin kuin ruokasooda sekä rokotukset ja niiden sivuvaikutukset.

Kakkuja ei ollut vain yksi vaan tuplaten, Halloweenhenkinen kakku ihastuttavilla pienillä lepakoilla. Kuva: Tero Mäkelä

Blogiin on löydetty myös erikoisilla ja huvittavilla hakutermeillä. Omia suosikkejani olivat lauenneen aseen tuoksu, please, ei nielly rota, Finnkino Jyväskylä ohjelmisto, töis huppari, sekä fanfic harry potter goes to korea and meets boy bands. Ihmisiä tunnetusti kiinnostaa myös seksi, ja seksiseuraa oli haettu useammaltakin paikkakunnalta. Hieman yllättäen 500 haetuimman termin joukossa ei tänä vuonna ollut tissit missään muodossa.

Tulevaisuudessa Nörttitytöt laajenee audio-visuaaliseen suuntaan. Nörttityttöjen oma Twitch-kanava on jo julkaistu. Kanavalla nähdään blogiyhteisön jäseniä yhdessä ja erikseen, streamit ovat suomeksi ja sisältö kaiken ikäisille sopivaa. Suunnitteilla on myös podcastien aloittaminen, siitä kerromme lisää, kunhan suunnitelmat, sisällöt ja aikataulut tarkentuvat.

Millaista sisältöä toivoisit Nörttityttöjen tuottavan? Missä kanavissa haluaisit seurata yhteisömme edesottamuksia? Kerro toiveesi meille kommenteissa. Jos haluat tulla porukkaan mukaan, ota yhteyttä sähköpostitse (toimitus(at)geekgirls(dot)fi).