Nörttitytöt

Heipä hei!

Tänään on vuorossa kuukausittainen tervehdys Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä kuussa aiheitamme ovat Vuoden Nörttiteko 2018, kutsu teatteriin Nörien kanssa, Nörttityttöjen synttärit 2018 sekä muita syksyn tapahtumia.

Ehdota vuoden nörttitekoa!

Joka vuosi Nörttitytöt palkitsee jonkun tahon, joka on edistänyt nörttikulttuuria, nörttiharrasteita tai nörttielämäntapaa. Viime vuonna palkitsimme Suomen pelimuseon ja vuonna 2016 Todellisuuspakolaiset ry:n, joka oli joukkorahoituksella pystyttänyt liveroolipelaamisen lavastevarasto Portaalin. Vuonna 2015 Vuoden nörttityttö -palkinnon sai Jenni Laine, joka toimi tuottajana YLE:llä lähetetyissä cosplayn suomenmestaruuskilpailuissa.

Nyt on aika ehdottaa vuoden 2018 Nörttitekoa! Lomake löytyy täältä. Aikaa on 20.10.2018 saakka.

*

Tule Nörien kanssa teatteriin!

On aika tukea korkeakulttuuria, kun legendaarinen Alien nähdään Teatteri Takomon lavalla tänä syksynä! Kyllä, luit, oikein, SE Alien. In theatre everyone can hear you scream.

Nörttitytöt järjestää excun katsomaan kyseistä teosta sunnuntaina 7.10.2018. Osallistu FB-tapahtumaan: Nörttityttöjen teatteriretki Alienin pariin. Tapahtuma on avoin Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen FB-ryhmän jäsenille, joten tarvittaessa liitythän ensin siihen. Kyseisen tapahtuman kautta saatat myös saada liput esitykseen alle puoleen hintaan, ilman mitään alennuskortteja. Kyllä, kannattaa olla Nörttityttö!

*

Synttärit 2018 tulevat!

Nörttitytöt-blogi täyttää tänä syksynä seitsemän vuotta, minkä kunniaksi olemme jälleen järjestämässä syntymäpäivät. Jos/kun haluat mukaan synttärityöryhmään, tule fese-ryhmäämme: Nörttityttöjen synttärityöryhmä 2018. Siellä päätämme yhdessä ohjelmasta ja tarjoilusta ja muusta mukavasta. Synttärit järjestetään ainakin pk-seudulla, mahdollisesti myös muissa kaupungeissa.

Ja tapahtumakin pääkaupunkiseudun synttäreille on perustettu: Nörttityttöjen synttärit 2018. Päivä on 3.11.2018, aika klo 14.00 – 18.00 ja 18.00 – 21.00 (kakkua!). Paikka on Poromagia Pasilassa.

*

Syksyn tapahtumia!

  • La 29.9.2018 klo 14 – 18, Kirjasto 10. Syyskuun lautapelitapaaminen. Tule pelaamaan lautapelejä kanssamme! Mukana kulkee ainakin Nörttityttöjen klassikko, Bohnanza eli papupeli. Samalla sanomme hyvästit Kirjasto 10:lle, jossa olemme viettäneet monia ikimuistoisia hetkiä niin kirjakerhon, lautapelien kuin Pride-työpajojenkin tiimoilta.
  • Su 7.10.2018 klo 19 – 22, Teatteri Takomo: Nörttityttöjen teatteriretki Alienin pariin. 
  • Ma 8.10.2018 klo 18.30 – 20, Kaisa-talon Kirja ja Kahvi. Noidan käsikirja. Nörttityttöjen kirjakerho (live, Hki) kokoontuu keskustelemaan legendaarisesta kirjasta Noidan käsikirja.

*

Muista myös nämä

  • Jäsenmaksuja vuodelle 2018 voi maksaa läpi vuoden. Ohjeet löytyvät esimerkiksi tammikuun uutiskirjeestämme. Huom! Uusi tilinumero vuodelle 2018. Kysymyksiä jäsenmaksuista voit esittää yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi).
  • Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, tervetuloa mukaan! Kokouksia järjestetään noin kerran kuussa Google Hangouts -palvelussa. Seuraava kokous on keskiviikkona 3.10.2018 klo 18.30. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista ja julkaisemme linkin kokoukseen Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

*

Nähdään taas pian!