Heipä hei!

Helteiset terveiset Nörttitytöt-blogin taustayhdistykseltä, Nörttitytöt ry:ltä. Tässä kuussa aiheitamme ovat Helsinki Pride ja Oulu Pride, loppukesän tapahtumat sekä muistutus Nörttityttöjen kirjoituskilpailusta (dl 31.8.2018).

Terveiset Helsinki Pridelta! Osallistuthan Oulu Prideen!

Nörttitytöt osallistui jälleen Helsinki Prideen. Tänä vuonna meillä oli Pride-henkinen kirjakerho, kun kirjoina olivat Tiranan sydän ja Kumman rakas. Mielenkiintoisia kirjoja molemmat. Lauantaina osallistuimme Pride-kulkueeseen, josta sitten tulikin kaikkien aikojen suurin 100 000 osallistujalla. Nörttityttöjen ryhmä oli n. 70 henkeä, ja meillä oli tosi mukavaa. Kulkueen jälkeen pidimme perinteisen piknikin puistojuhlassa, ja juonimme suunnitelmia ensi vuosiksi. Stay tuned!

Ensimmäistä kertaa Nörttitytöt osallistuu myös Oulu Prideen. Ensin perjantaina 20.7.2018 askartelemme kylttejä Kummassa Katujuhlassa ja sitten lauantaina 21.7.2018 osallistumme kulkueeseen. Täältä pääset FB-tapahtumaan: Nörttitytöt (heart) Oulu Pride.

*

Nörttitytöt ry:n järjestämät tapahtumat heinäkuussa

  • 18 – 22.7.2018, Oulu Pride. Nörttitytöt osallistuvat Oulu Pridelle! Ks ylempänä, sekä FB-tapahtuma: Nörttitytöt (heart) Oulu Pride.
  • To 29.7.2018 klo 18.00, Kirjasto 10: Päiväkirja I. Nörttityttöjen kirjakerho (HKI, LIVE) kokoontuu keskustelemaan Virginia Woolfin kirjasta Päiväkirja I. Kirjan lukeminen kokonaan tai osittain ei ole edellytys osallistumiselle, voit tulla paikalle vain hengaamaan ja syömään eväitä, omia tai muiden, tai ehdottamaan uutta kirjaa. Tässä FB-tapahtuma, jossa lisätietoja: Päiväkirja I. Seuraavan kirjan teema on tietokirja.
  • Lisäksi luvassa pop-up-leffaretkiä! Seuraa aktiivisesti Pääkaupunkiseudun nörttitytöt -ryhmää Facebookissa, niin kuulet seuraavasta leffasta. Myös toiveita saa esittää! (Psst! Lipun saat edullisesti lippudiilerimme kautta, nörttiseuran saat kaupan päälle.)
  • 27.-29.7.2017, Ropecon. Kyllä, legendaarinen Turvasatama tulee taas. Conibingo, hengailuseura, cosplay-korjauspiste ja muut tutut featuret ovat mukana Messukeskuksessa tekemässä sinunkin conistasi paremman. 

*

Kesän muita omia tapahtumia, laitahan kalenteriin

  • 18.8.2018, Helsinki City Triathlon. Nörillä oma joukkue. Treenit ovat käynnissä.

*

Kirjoituskilpailu!

Nörttityttöjen kirjoituskilpailu on käynnissä!

“Tekstin tulee olla feministinen tarina, nörttityttöys saa mielellään näkyä! Tarinassa tulee käyttää kirjoituskilpailun teemaa “täyskäännös” jollain tavalla. Tekstin tulee olla korkeintaan 3000 sanaa pitkä ja sisällöltään alkuperäinen siinä mielessä, että se ei saa perustua hahmoihin tai teoksiin, joiden tekijänoikeudet eivät ole rauenneet.”

Tässä linkki kirjoituskilpailuilmoitukseen: Nörttityttöjen kirjoituskilpailu 31.8.2018 asti. Hienosti on vielä aikaa! Ja kuulkaas, kulissien takaa voin kertoa, että kirjapalkinnot ovat hyviä ja niitä on paljon!

*

Muista myös nämä

  • Jäsenmaksuja vuodelle 2018 voi maksaa läpi vuoden. Ohjeet löytyvät esimerkiksi tammikuun uutiskirjeestämme. Huom! Uusi tilinumero vuodelle 2018. Kysymyksiä jäsenmaksuista voit esittää yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi).
  • Yhdistyksen hallituksen kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille, tervetuloa mukaan! Kokouksia järjestetään noin kerran kuussa Google Hangouts -palvelussa. Seuraava kokous on keskiviikkona 1.8.2018 klo 18.30. Julkaisemme linkin kokoukseen Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä ennen kokousta. Jos et ole vielä jäsen, liity toki! Jos et ole Facebookissa, laita viestiä yhdistyksen sihteerille (yhdistys(a)geekgirls.fi), niin lähetämme sinulle linkin sähköpostitse.

*

Nähdään taas pian!