Tässä postauksessa on ohjeet kumppanin etsimiseen. Julkaisimme tänään myös postauksen ystäviä etsivien hakemuksille.

Joskus kumppanin etsintä voi olla yhtä haastavaa kuin uuden työpaikan löytäminen. Treffeille pääsy voi olla työn takana, ensikohtaaminen jännittää paljon ja jälkikäteen saattaa miettiä, tuleekohan soittoa takaisin. Tämä saa kumppanin haun kuulostamaan hieman koruttomalta, mutta tässä on jotain perää. Voisiko kumppania etsiä CV:llä?

CV eli curriculum vitae on vapaasti käännettynä elämän polku. Nörttitytöt kokeilevat nyt toistamiseen tätä samaa taktiikkaa ja järjestävät vuoden 2021 seuranhakuilmoitukset rakkauden polkuna.

Ideana on täyttää Google Forms -lomake, jossa vastataan tiettyihin kysymyksiin. Voit myös itse tehdä nörteille tuttavallisemman version, kuten roolipelaamisesta tutun hahmolomakkeen. Jos haluat tehdä oman version, voit lähettää sen suoraan pdf-versiona toimituksen sähköpostiin osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.

Tästä klikkaamalla pääset tekemään oman ilmoituksen, mutta lue ensin alla olevat ohjeet läpi.

Ilmoitukset julkaistaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Ilmoitusten viimeinen jättöpäivä on 7. helmikuuta. 

Tässä vähän avattuna, mitä oma rakkaus-CV voi sisältää. Voit vapaasti täyttää lomakkeen kenttiä näitä mukaillen. 

Yleistä

  • Tärkeintä on selkeä ja suora muotoilu sekä ulkoasu.
  • Monille nörteille myös kielioppi on tärkeää eli oikolue huolella tai luetuta kaverilla. Kielioppi on luetuissa teksteissä usein ensimmäinen asia, joka näkyy, jos se on kehnoa.
  • Lisää kuva, joka joko kuvaa sinua jollain tapaa tai on oma kuvasi.

Aloitus

Lisää heti alkuun nimimerkki ja sähköpostiosoite, johon sinuun voi olla yhteydessä. Luo mielellään tätä varten oma sähköposti, josta ohjaat viestit omaan mailiisi. Näin sinun ei tarvitse heti paljastaa henkilöllisyyttäsi, jos et tahdo.

Oma ikä tai ikähaarukka olisi hyvä kertoa sekä myös minkä ikäistä seuraa etsii.

Paikkakunta tai alue, jolta hakee seuraa.

Sukupuoli, niin oma kuin toivotun kumppanin. Voit myös ilmoittaa muu tai ei väliä.

Oma esittely

Oman osaamisen esittely on tullut mukaan myös ansioluetteloihin ja sen koetaan olevan yksi tärkeimmistä osista sitä. Tässä kohtaa pitäisi kertoa omasta itsestä muutamalla rivillä kaikki olennainen. Esittelyssä ei kannata toistaa asioita, jotka lukevat muualla, minkä takia se kannattaa kirjoittaa viimeisenä.

Koulutus ja kokemus

CV:ssä tämä on tärkeä osa ja joillekin voi olla myös ihmissuhteen muodostamisessa. Tähän ei kuitenkaan tarvitse luetella samaan tapaan kouluja ja työpaikkoja vaan kertoa itsestään vähän.

Missä ja mitä olet opiskellut? Minkälaista työtä teet tai haluaisit tehdä?

Myös ihmissuhdekokemus voi olla tärkeää mainita eli onko etsimässä ensimmäistä tosirakkautta tai onko seurustellut aikaisemmin. Asiaa ei tarvitse sen enempää kertoa ja selitellä.

Taidot

Tässä osiossa kannattaa keskittyä positiivisiin asioihin, joita tykkää tehdä. Voit hyvin kertoa harrastuksista ja vapaa-ajasta. Mitä kaikkea tykkäät tehdä ja mitä puuhailla? Onko sinulla jotain erikoisia harrastuksia tai taitoja, joita toisilla ei välttämättä ole? Taitoihin kannattaa juuri miettiä jotain uutta, jotta erottuu muista.

Mitä minä tarjoan ja mitä minä etsin

Yksi kriittisimmistä asioista työhakemuksissa ja niin myös kumppanin haussa. Tämä on myös asia, joka helposti jää puuttumaan. Asiaa pitää ajatella kuin mainostaisi itseään, vaikka monille tämä on jotenkin epämiellyttävä ajatus. Kuitenkin loppupeleissä on kyse juuri siitä. Eli listataan asioita, joita on valmis itse tuomaan ja listataan asioita, joita tulevalta suhteelta haluaa. Tässä kohtaa voi määritellä esimerkiksi kaipaako savutonta, lemmikkirakasta, matkustamisesta innostunutta tai peliporukkaan sopivaa kumppania. Liian tiukkaa listaa ei kannata tehdä, mutta jotain itselle tärkeitä asioita on aina hyvä tuoda esiin.  

Ilmoitusten jättäminen 

Osallistuaksesi sinun on luotava oma anonyymi sähköpostiosoite (onnistuu kätevästi esim. Gmaililla), johon vastaanotat mahdolliset vastauslähetykset. Osoite julkaistaan ilmoituksesi kanssa. Suosittelemme persoonallista sähköpostiosoitetta, joka kertoo jotakin sinusta.

Nörttitytöt ei julkaise (edes söpöysfiltterillä suodatettuna) ilmoituksia, joissa esiintyy kiroilua, uhkailua tai muuta asiatonta kielenkäyttöä. Ilmoitukset julkaistaan editoimattomina eli emme korjaa kirjoitus- tai kielioppivirheitäsi. Nämä tuntuvat olevan monelle nörtille tärkeä asia eli oikolue ilmoituksesi huolella. Myöhässä tulleita ilmoituksia ei julkaista (niitä voi toki itse lisätä postausten kommentteihin).

Turvallisuussyistä ikäraja ilmoitusten jättämiseen on 18 vuotta.

Ilmoituksen pääsee jättämään täällä 7.2. asti!

Jos haluat liittää ilmoitukseen kuvan, lähetä se osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi. Kuvan maksimikoko on 300 kB.

Ilmoitukset julkaistaan blogissa 14.2.