Nörttitytöt

“Siis voi herrandeeros, taasko kävit hakemassa lisää kirjoja? Sulla on jo 20 kirjaa lainassa!”
“No en ottanut kuin viisi, enkä käynyt ollenkaan tietokirjaosastolla.”
“Ethän sä kerkeä lukea noita ikinä!”
“Aina ne voi uusia…”

“Aaaaaaa postissa on kirjapaketti!”
“Kiva!”
“Mikä toi ilme on?”
“Mietin vaan kun sanoit, että meinasit lyhentää tbr-hyllyäsi etkä kasvattaa sitä.”
“Kyyyyyllä se siitä lyhenee…”

Oletko halunnut testata, miten paljon ehtisit lukea vuorokauden aikana, jos oikeasti paneutuisit asiaan? Onko kirjahyllyssä lukemattomien kirjojen pino, joka vain kasvaa ja kasvaa? Tuntuuko vaikealta asettua lukemaan, kun aina on jotain “tärkeämpää” tekemistä? Onko sinulla ikävä Tylypahkaan (ole hyvä)? Onko Konnun vierailusta liian kauan aikaa (ole hyvä sinullekin)?

Tadaa! Tässä tilaisuutesi! Nörttitytöt järkkää historiansa ensimmäisen lukumaratonin 2.-3. maaliskuuta. Ideana on pyhittää viikonlopun aikana 24h lukemiseen, koska kirjat ja kirjarakkaus. Sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan etukäteen, mutta se olisi mukavaa ihan vain siksi, että joukkopaine paras paine… ei kun, totta puhuen kirjoista intoileminen on mukavampaa yhdessä kuin yksin.

“Niin mitä tässä nyt tehdään?”

  • Lukemisen voi aloittaa aikaisintaan 2.3. klo 00:00. Viimeistä aloitusaikaa ei ole, mutta et ehdi osallistua koko 24h ajan, jos aloitat sunnuntain puolella.
  • Aloittamishetkestä alkaen lukuaikaa on yhtäjaksoisesti 24 tuntia.
  • Lukemisen välissä saa ehdottomasti pitää taukoja, mutta tauot lasketaan mukaan lukuaikaan.
  • Lukea saa niin kauno- kuin tietokirjallisuutta, e-kirjoja, sarjakuvia, mangaa, runoja, mitä ikinä haluaa, kunhan sivumäärän saa teoksesta jotenkin laskettua. Myös äänikirjat lasketaan mukaan: niissä lukumäärä määritellään sen mukaan, montako minuuttia on kirjaa tullut kuunneltua.
  • Lukeminen lopetetaan viimeistään 3.3. klo 23:59.
  • Lopuksi ilmoitetaan lukumäärä joko FB-tapahtuman tai tapahtuman blogi-postauksen kommenttiosioon (numeronörteille tiedoksi: mitä enemmän eri lukuja, sitä paremmat after-partyt).

“Jotain oheistekemistä pitäisi saada.”

  • Some-tägäilyt voi tehdä tyyliin #nörttityttöjenlukumaraton2019 (myöskin #maailmanvaikeinhashtag käy)
  • Laita kuvia TBR-pinostasi (to be read), kirjasuosituksista, lukunurkastasi, avuliaista pörröisistä lukukavereista…

Innostuitko? Maratonin FB-tapahtuma löytyy täältä. Kysymyksiä ja ajatuksia voi jakaa sekä tapahtumassa että blogin kommenteissa. Ja sitten valitsemaan luettavia kirjoja…