Tänään Nörttitytöt suosittelevat uusia harrastuksia kokeiltaviksi vaikkapa uuden vuoden alkuun.

Tuuli: Acrojooga

Acrojooga on akrobatian ja joogan fuusio, jossa tehdään pareittain erilaisia liikkeitä ja liikesarjoja niin, että toinen (pohjaaja) makaa selällään lattialla ja toinen (lentäjä) tekee jotain liikettä pohjaajan käsien ja jalkojen päällä. Laji sopii kaikenkuntoisille, sillä voimat kehittyvät nopeasti ja notkeuttakin voi työstää lajin parissa. Kannattaa googlata kuvia ja katsoa videoita Youtubesta! Acrojooga-ryhmiä löytyy suurimmista kaupungeista – ei kannata aloittaa lajia yksin kumppanin kanssa, vaan mennä harrastajaryhmään saamaan neuvoja ja etenkin spottereita, jotka varmistavat, ettei lentäjä putoa alas uutta liikettä harjoiteltaessa.

 

Ann-Catrin: Geokätköily

Geokätköily on aarteen etsintää todellisuudessa. Useimmiten toki palkintona on vain nimi lokikirjaan, mutta kätköily on esitellyt minulle paikkoja joissa en olisi muuten käynyt, olen myös oppinut uutta omasta kotikaupungistani. Saa tutustua luontoon, oppia historiaa ja tutustua kaupunkeihin toisesta näkökulmasta. Minulle uusi harrastus mutta blogissa kätköilystä on kirjoitettu täälä https://geekgirls.fi/wp/blog/2013/02/08/geokatkoily-aarteenmetsastysta-norttiasenteella/ ja tässä  https://geekgirls.fi/wp/blog/2018/06/25/geokatkoily-aarteenetsintaa-gps-laitteen-avulla/

 

Mia M.: Savenvalanta

Olen viimeksi tehnyt savitöitä 20 vuotta sitten, mutta ensi vuonna menen pitkästä aikaa tekemään keramiikkaa. Esimerkiksi Helsingin Kaapelitehtaalla toimiva Septaria (https://www.septaria.fi/) tarjoaa kursseja (kevään kursseille ilmoittautuminen auki nyt), joilla pääsee alkuun savenvalannassa ja joilla kerrotaan eri työvaiheista. Itse olen erityisen innoissani päästessäni kokeilemaan dreijaamista. Kurssit ovat toki hintavia, mutta ehkä Joulupukki tulee avuksi? Tietenkin savitöitä voi harrastaa helposti ilman kursseja ja erityisiä polttouuneja. Askartelukaupoista löytyy savea tai vastaavaa materiaalia, joista osa kovettuu itsekseen ja osa normaalissa uunissa. Niillä saa jo aikaan vaikka mitä hienoa, ja savitöiden tekeminen on ihanaa. Varsinkin tällaiselle aivotyöläiselle on ihanaa tehdä töitä käsillä ja nähdä työn tulokset heti konkreettisena edessään.