Nörttitytöt

Tai ehkei sentään.

Vuosi 2017 tuo nimittäin tullessaan useita Nörttityttöjä kiinnostavia aiheita ja tapahtumia.

Kotimaamme Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttään, ja Nörttitytöt aikoo noteerata tapausta blogissa pitkin vuotta. Heti alkuvuodesta Hande esittelee Kirjojen Suomi: 101 kirjaa -projektin. Tulemme käsittelemään myös Suomen itsenäistymistä ja historiaa nörttifeministisestä vinkkelistä katsottuna. Nyt jos koskaan kannattaakin jättää kommentteihin juttutoiveita. Mitä asioita Suomen historiasta, joko ennen tai jälkeen itsenäistymisen, haluaisitte Nörttityttöjen ottavan esille.

helsinkiin2017Vuoden 2017 tapahtumarintama näyttää erityisen hienolta. Toimituksessa ollaan jo erityisen innoissaan Helsingin Worldconista, josta varmasti tulee useampia raportteja sekä ennen että jälkeen conin. Suunnitelmissa on myös olla yhteisönä läsnä conissa, joten jos bongaat Nörttitytöt-pinssin tai paidan, tule ihmeessä juttelemaan.

Worldcon ei suinkaan ole ainoa nörttitapahtuma tälle vuodelle: Kolmatta kertaa järjestettävä Tracon Hitpoint kasvaa ja siirtyy Tampere-taloon. Täysin uusia coneja vuonna 2017 ovat ainakin Manga- ja animepainotteiset Matsucon, joka järjestetään Oulussa maaliskuussa, ja huhtikuussa Helsingissä pidettävä Gencon sekä niin ikään Helsingissä järjestettävä Harry Potter -fanitapahtuma Tylycon. Nörttitytöt haluaa oll amukana kasvattamassa ja kehittämässä kotimaista conikulttuuria, joten jos paikkakunnallasi järjestetään pienikin coni, kerro siitä meille. Ennakojuttuja ja coniraportteja voidaan julkaista myös vieraskynänä.

Elokuvarintamalla supersankarit ja sarjisadaptaatiot jatkavat myllerrystään. Marvelilta on tänä vuonna tulossa kolme elokuvaa: Guardians of Galaxy2, Thor: Ragnarök sekä kenties odotetuinpana Spiderman Homecoming. DC puolestaan julkaiseen Wonder Woman- ja Justice League -elokuvat. Myös Lego Batman saa oman elokuvansa. Muita alkuvuoden mielenkiintoisia tapauksia ovat Daniel Radcliffen tähdittämä Swiss Army Man, Disneyn viimeisin animaatio Vainana (Moana) ja Touko Laaksosesta kertova Tom of Finland.

Marvel Cinematic Universe laajenee myös television puolella, kun studio julkaisee neljä täysin uutta sarjaa: X-men-universumia laajentava Legion (FX) ja varsinaiseen elokuvauniversumiin kuuluvat Iron Fist, The Defenders, The Punisher (Netflix) ja Inhumans (ABC). BBC:n supersarjat Sherlock ja Doctor Who saavat myös jatkoa. Sherlockin uudet jaksot näkyvät Netflixissä, Tohtorin kanssa jännitetään vielä, saako Yle näyttöoikeudet vai pitääkö Suomen Who-fanien turvautua vaihtoehtoisiin kanaviin.

Kuva: Ama Laine

Kuva: Ama Laine

Nörttityttöjen sisältö näyttää pitkälti samansuuntaiselta kuin syksyllä, mutta jotain uuttakin on luvassa. Aihealueemme – nörttikulttuuri kirjoista pelaamiseen ja tekniikasta cosplayhin feministisiä kannanottoja unohtamatta – pysyy tänäkin vuonna ennallaan. Kirja- ja peliarvostelujen julkaisuja jatketaan viikoittain, minkä lisäksi suunnitelmissa on myös pureutua tiukemmin ajankohtaisiin ilmiöihin. Myös videosisältöjä pyritään lisäämään.

Haluatko olla mukana tekemässä ja tukemassa Nörttityttöjä? Liity mukaan kirjoittajayhteisöön tai yhdistykseen. Vuoden katu-uskottavimmat nörttivaatteet ja -asusteet voit hankkia syksyllä julkaistusta kaupastamme, jonka tuotoilla tuetaan yhdistyksen toimintaa ja katetaan blogin kuluja. Linkki kauppaan tulee myös jossain vaiheessa ilmestymään blogin etusivulle.

Nörttitytöt toivottaa kaikille lukijoilleen, tekijöilleen ja tukijoilleen loistavaa vuotta 2017!