Nörttitytöt
Kuva: Tiitu Takalo.  Taitto: Janne-Matti Keisala

Kuva: Tiitu Takalo.
Taitto: Janne-Matti Keisala

Vipattaako menojalkaa? Haluaisitko tavata uusia ihmisiä omalla paikkakunnallasi? Jos vastasit kyllä, katso mitä tarjottavaa Nörttitytöillä on tässä kuussa ja liity seuraamme.

Nörttitytöt kokoontuvat eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, TampereellaPääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Jyväskylässä. Lisäksi maassamme toimii ainakin kolme naisnörttikuoroa: Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere) ja Riverside Castle (Turku).

Huom! Nörttitytöt ry:n paikallistoimintaan lukeutuvat Pääkaupunkiseudun, Oulun ja Lahden nörttitytöt sekä Tampereen naisnörtit. Nörttitytöt-blogi tiedottaa mielellään kaikkien maamme naisnörttiryhmien tapahtumista, siis myös Nörttitytöt ry:hyn kuulumattomien ryhmien toiminnasta.

Jos sinun paikkakunnallasi ei vielä ole naisnörttitoimintaa, älä huoli! Sinä voit perustaa ryhmän ja houkutella muita mukaan. Esimerkiksi lautapeli-ilta on helppo ja mukava tapa aloittaa paikallistoiminta. Tukea ja apua ryhmän perustamiseen voi pyytää Nörttitytöt ry:ltä esimerkiksi sähköpostitse: yhdistys(a)geekgirls.fi.

 

 

Ilmianna mielenkiintoinen tapahtuma tällä kaavakkeella. Jos haluat tapahtuman mukaan huhtikuun tapahtuma-artikkeliin, täytä lomake viimeistään 20.3.2015!

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

 

Nörttitytöt-ryhmien tapahtumia

Tampereen seudun naisnörtit:

Kirjamiitti
9.3. kirjamiitti klo 17.30
Cafe Metso

Kirjamiitin teemana on tällä kertaa tietokirjat. Lisää miitistä Tampereen naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Leffamiitti 1, Chappie
10.3.2015 kello 20:15
Plevna

Tampereen naisnörtit katsastavat Chappien kello 20:15 alkavassa näytöksessä.  Lisää miitistä Tampereen naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Leffamiitti 2, Big Eyes
17.3. 

Lisää tietoa Big Eyes -leffamiitistä löytyy lähempänä ajankohtaa Tampereen naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Nörttinaisten askarteluilta Tampereen Hacklabilla
19.3. 2015 kello 18 alkaen
Peltokatu

Askarteluilta, jossa tutustutaan Tampereen Hacklabiin. Tuo mukanasi projekti, jota haluat työstää ja/tai esitellä. Labilta löytyy työkaluja ja jonkin verran ostettavia materiaaleja. Esittelyä saa myös esimerkiksi 3D-tulostimen käytöstä.  Mukaan voi tulla, vaikka et kokisikaan olevasi nainen tai nörtti.

Mikä on Hacklab? Tampere Hacklab (kutsumanimeltään 5w) on yhteisö, joka ylläpitää Tampereen keskustassa harrastetilaa teknologiasta ja asioiden itse tekemisestä kiinnostuneille. Kuukausimaksua vastaan jäsenemme saavat ympärivuorokautisen pääsyn tilaan ja käyttöönsä tilassa olevat työkalut.

Lue lisää Tampereen Hacklabista: http://5w.fi/

Kuplii Special sarjismiitti ja Kuplii jatkot Plevnassa
29.3.

Naisnörtit kerääntyvät sarjismiitin äärelle Tampere Kuplii -festarin päätteeksi! Lisää miitistä Tampereen naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Pääkaupunkiseudun nörttitytöt:

Maaliskuun Wuxia (leffamiitti)
15.3.2015 kello 18 (yhteinen ruokailu ennen elokuvaa!)

Sunnuntaina 15.3. mennään Orionissa järjestettävään elokuvanäytökseen katsomaan wuxiaa. Elokuva alkaa 18.00, mutta tuttuun tapaan tarkoitus on kokoontua hyvissä ajoin ennen sitä juttelemaan elokuvasta ja syömään hyvää ruokaa.

Lue lisää Wuxiasta!

Pääkaupunkikseudun kirjakerho

Nörttityttöjen kirjakerho on osa Nörttitytöt ry:n paikallisryhmä Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen paikallistoimintaa. Kirjakerhossa nörttinaiset lukevat yhdessä ja keskustelevat kiinnostavasta kirjallisuudesta. Kirjakerhon tapaamiset ovat avoimia myös Nörttitytöt ry:n kuulumattomille, joskin jäsenyyteen kannustetaan. Voit kysellä lisää tulevista tapaamisista kirjakerhon Facebook-ryhmässä!

Lahden seudun Nörttitytöt:

Kuukausimiitin ja muiden mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Lahden seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä. Voit myös ehdottaa muille ryhmäläisille omaa tapahtuma/miitti-ideaasi!

Oulun seudun Nörttitytöt:

Mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Oulun seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä. Voit myös ehdottaa muille ryhmäläisille omaa tapahtuma-/miitti-ideaasi!

Virtuaaliset:

Nörttitytöt-blogin kirjakerho: Aitoa Peliä (Justina Robson)
15.3. kello 19.00
Youtube & Google+

Nörttitytöt-blogin kevään toinen kirjakerho ottaa käsittelyynsä Justina Robsonin Kvanttipainovoima-sarjan ensimmäisen osan Aitoa Peliä. Keskustelua voi seurata livenä, tai myöhemmin Youtubessa.

 

Nörttitytöt-blogin leffakerho: Still Alice
26.3. kello 19.00
YouTube & Google +

Nörttitytöt-blogin leffakerhossa blogin kirjoittajista koostuva paneeli keskustelee YouTubessa ja Google+ -palvelussa nähtävässä livelähetyksessä mielenkiintoisista elokuvista. Maaliskuun elokuvana Still Alice. Leffakerhon lähetykseen voi osallistua lähetyksen yhteydessä toimivan chatin (Q&A-toiminnon) kautta!

 

Muut tapahtumat:

Turku:

Tolkien ja Suomi
11.3.2015 kello 18-20
Tauno Nurmela -salissa Yliopistonmäellä

Folkloristiikan Fulbright-tutkija M. Lee Alexander pitää englanninkielisen Studia Generalia -luennon aiheesta ”Tolkien ja Suomi”. Luento käsittelee Suomen vaikutusta Tolkienin tuotantoon sekä sitä, miten Tolkienin teoksia hyödynnetään Suomessa. Luento on avoin kaikille.

Puoliakateeminen Sherlock Holmes -päivä
14.3.2015 kello 10-17
Vimma

Puoliakateemisena Sherlock Holmes -päivänä on luvassa on mielenkiintoisia luentoja, myyntipöytiä ja kokonainen päivä Sherlock Holmes -asiaa!
Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sinne ovat tervetulleita kaikki Sherlock Holmesista kiinnostuneet!

Tapahtuman järjestää Sherlock Finland ry
Tapahtuma Facebookissa

Tampere:

Tampere kuplii
25.-29.3.2015
pääosin Finlaysonin alueella

Tampere Kuplii on hyvä mielen sarjakuvafestivaali, joka on tarkoitettu kaikille sarjakuvasta kiinnostuneille. Vuonna 2015 Tampere Kuplii järjestetään jo yhdeksännen kerran. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja se järjestetään pääosin Finlaysonin alueella.

Tapahtuman kotisivut: http://2015.tamperekuplii.fi/
Tapahtuma Facebookissa