aleksi13

Heinäkuussa nörttitytöt kokoontuvat muun muassa kahviloissa ja ravintoloissa. Jos sää sallii, ties vaikka mentäisiin terassille. Luvassa on myös kesäteatteri- ja museoretkiä, grillailun ja seurapelailun yhdistämistä ja vaikka mitä nörttimäistä kesäkivaa! Kuva: Volker von Bon, julkaistu Helsingin kaupungin museon luvalla.

Heinäkuu koittaa toivoaksemme kesäkuuta helteisempänä, ja nörttityttömenoa ainakin riittää jälleen!

Nörttitytöt kokoontuvat kesätunnelmissa eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Lisäksi Lahden ryhmä aloittaa toimintansa lähiaikoina.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Nörttityttö-ryhmien tapaamisia:

 

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Lauantaina 28.6. osallistumme yhdessä Helsinki Pride -kulkueeseen ja Priden puistotapahtumaan. Kokoontuminen klo 12 Rautatieaseman asemasalissa Burger Kingin edustalla, mistä lähdetään yhdessä Senaatintorille. Kokoontuminen samanaikaisesti eli klo 12 alkaen myös Senaatintorilla Aleksanterinkadun ja Unioninkadun nurkkauksessa. Kulkue lähtee liikkeelle klo 13, osallistujia pyydetään olemaan paikalla ajoissa. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen ja ikään katsomatta.

Keskiviikkona 2.7. klo 18 teatteriretki Suomenlinnan kesäteatterin Ryhmäteatterin Liisa Ihmemaassa -näytelmää katsomaan. Huomatkaa, että näytös alkaa vasta klo 19, mutta tarkoitus on siis kokoontua Kauppatorilla niin, että ehditään klo 18 lauttaan ja käydä yhdessä kahvilla Suomenlinnassa ennen näytöstä. Tulkaa siis paikoille ajoissa! Kaikki hankkivat lippunsa näytökseen Ryhmäteatterilta itse, paikat eivät ole numeroituja.

Keskiviikkona 9.7. klo 17.00 opastettu vierailu Elävän kuvan museossa. Tapaaminen varttia vaille viisi Kalasataman metroaseman uloskäynnillä. Elävän kuvan museon osoite on Vanha talvitie 9, Helsinki. Huom! Museo on auki kesäisin vain sopimuksen mukaan, joten tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan museon kokoelmaan. (Syksyllä museo on auki jälleen ti-to klo 12-16.)

 

Tampereen seudun naisnörtit

Leffamiitti Tampreen Finnkinon Superpäivänä, elokuvana Tähtiin kirjoitettu virhe (The Fault In Our Stars, ensi-ilta 11.7.) Superpäivän ajankohta ei ole vielä tiedossa, joten tapahtumasta kiinnostuneita pyydetään seuraamaan Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmää ja kyselemään siellä lisätietoja!

 

Turun seudun naisnörtit

Turun keskiaikapäiville 27.-29.6. on alustavasti suunnitteilla nörttityttömäistä miittiä. Kiinnostuneiden kannattaa seurata aiheesta käytyä keskustelua Turun seudun naisnörttien Facebook-ryhmän seinällä.

Maanantaina 7.7. klo 18 alkaen perinteikäs kuukausitapaaminen Panimoravintola Koulussa. Iltaa istutaan pitkään, joten ainakin klo 21 asti kannattaa tulla paikalle, jos ei ehdi aiemmin. Tapahtuma on itsessään maksuton, mutta kannattaa tietysti varautua tilaamaan panimotuotteita tai muuta kivaa.

Torstaina 10.7. klo 18 Saamelaisilta Sauvonmuseolla. Turun seudun naisnörttien jäsen, museo-opas Niina Siivikko (HuK), kertoo saamelaisista keskittyen erityisesti 1900-lukuun ja Suomen saamelaisiin, mutta käsitellen myös esihistoriaa ja nykypäivää kaikkialla saamelaisalueilla. Niinan tänä keväänä valmistunut kandidaatintutkielma käsitteli saamelaisten evakkomatkaa Keski-Pohjanmaalle Lapin sodan aikaan. Museo on auki saamelaisiltana poikkeuksellisesti klo 18 asti, jonka jälkeen siirrytään hetkellisesti Sauvon-Karunan meijereistä saamelaisiin. Museolle kannattaa siis saapua ajoissa ennen klo 18:sta, jotta ehtii tutustua myös perusnäyttelyyn! Museon sisäänpääsymaksu on 0-10 euroa. Sauvon kotiseutumuseo sijaistee osoitteessa: Vahtistentie 3, Sauvo.

Zombiewalk Turku lauantaina 19.7.2014 klo 18! Zombien vaellukseen ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat valmiita heittämään päällensä ämpärillisen tekoverta ja laahustamaan kaupungin läpi aivottomaan rooliinsa eläytyen. Zombiewalkissa ei ole takana mitään aatetta. Tarkoitus on vain koota samanhenkisiä ihmisiä yhteen pitämään hauskaa. Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton. Tarkemmat tiedot tapahtuman Facebook-ryhmästä.

 

Oulun seudun Nörttitytöt

Perjantaina 4.7. klo 20 alkaen Maracon-miitti Teekkaritalon grillikatoksessa. Mukaan siis grillattavaa, mahdollisesti pelattavaa ja iloista mieltä! KesäMaracon 2014 on kaikille avoin ja ilmainen lauta-, rooli- ja korttipelitapahtuma 4.-6.7. Oulun Teekkaritalolla osoitetessa Kalervontie 7, Oulu. Paikan päällä on mahdollisuus saunomiseen ja lattiamajoittumiseen. Tapahtumakellonajat tarkentuvat pian, ja kiinnostuneita pyydetään seuraamaan Maraconia Facebookissa. Tapahtuma on päihteetön. Tapahtuman järjestää Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisotoimen ja Kuudes Rinki ry:n kanssa. 

Lauantaina 19.7. klo 14 alkaen Yksin mutta yhdessä -miitti Cafe Roosterissa. Tällä kertaa teemme asioita yksin, mutta kuitenkin yhdessä. Voit lukea tenttiin, kirjoittaa gradua, neuloa, lukea kirjaa… ja samalla osallistua keskusteluun, jos sellaista vain syntyy. Tapahtuma sopii loistavasti myös introverteille nörttitytöille! Miitti on kaikille avoin ja maksuton, mutta kannattaa tietysti varautua tilaamaan jotain hyvää kahvila-ravintolasta. Cafe Rooster sijaitsee osoiteessa Torikatu 26, Oulu.

 

Muita tapahtumia

Jyväskylässä

Finncon 11.-13.7. Finncon on Suomen suurin science fiction- ja fantasiakirjallisuustapahtuma, ja se on kävijöilleen ilmainen. Finncon 2014 on 20. Finncon, ja juhlan kunniaksi ohjelmistossa on myös toiveuusintoja aikaisempien Finnconien parhaista ohjelmista! Ja toki tiedeohjelmaa, luentoja paneeleja, kisailuja, bileitä, naamiaiset, tutkijatapaaminen ja paljon muuta.

Kuopiossa

Animecon 12.-13.7.  Anime- ja mangakulttuuriin keskittyvä Animecon järjestetään jo yhdettätoista kertaa, nyt kolmatta kertaa Kuopiossa. Tapahtuma tarjoaa kaikenikäisille kävijöille monipuolista ohjelmaa ja shoppailumahdollisuuksia, sekä tietenkin hienoja esityksiä ja mahtavat iltabileet!

Tampereella

Avoimet ovet joka tiistai klo 18 alkaen Tampere Hacklabissä (Peltokatu 31). Tampere Hacklab on kaikille avoin yhteisöllinen työpaja. Jäsenille on tarjolla monia työkaluja ja laitteita, mm. 3D-tulostin ja laserleikkuri. Tapahtuma maksuton, ei ikä- tai sukupuolirajoitteita.

Oulussa

Age of the Dinosaur -näyttely Oulun Taidemuseossa elokuun loppuun saakka. Oulun Museo- ja tiedekeskus Luupin suuri yhteishanke tuo Lontoon arvostetun Natural History Museumin tuottaman Age of the Dinosaur -näyttelyn Oulun taidemuseon tiloihin. Esillä on kymmeniä aitoja fossiileita ja jäljennöksiä sekä runsaasti tietoa maapallon elämästä jura- ja liitukausilla. Näyttelyn tähtinä ovat täysikokoiset liikkuvat dinosaurushahmot. Tapahtuma on maksullinen, hintatiedot tapahtuman sivuilla.

Rooli-, lauta- ja korttipelitapahtuma KesäMaracon 2014 4.-6.7. Oulun Teekkaritalolla, osoitetessa Kalervontie 7, Oulu. Paikan päällä on mahdollisuus saunomiseen ja lattiamajoittumiseen. Tapahtumakellonajat tarkentuvat pian, ja kiinnostuneita pyydetään seuraamaan Maraconia Facebookissa. Tapahtuma on päihteetön. Tapahtuman järjestää Oulun yliopiston roolipelikerho CRYO ry yhteistyössä Oulun kaupungin nuorisotoimen ja Kuudes Rinki ry:n kanssa. 

 

Turussa

Turun keskiaikaiset markkinat 26.-29.6. Keskiaikaisilla markkinoilla löydät monenlaista nähtävää ympäri tapahtuma-aluetta. Laadukkaita käsityötuotteita ja keskiaikaisia herkkuja kauppaavat torimyyjät, hurjat ritarit, työnäytösalueen käsityöläiset sekä mielenkiintoiset luennot takaavat unohtumattoman elämyksen koko perheelle. Lisäksi viihdyttävät teatteri-, tanssi-, sirkus- ja musiikkiesitykset johdattavat jännittävälle matkalle valoisaan keskiaikaan! Tapahtuma on pääosin ilmainen, tarkemmat hintatiedot ja muut rajoitukset tapahtuman sivuilta. Suunnitteilla myös Turun seudun naisnörttien oma miitti – katso edellä!

Espoossa

Ropecon 25.-27.7.  Ropecon on viikonlopun mittainen tapahtuma, joka tuo yhteen rooli-, kortti-, lauta- ja miniatyyripeliharrastajat ja tarjoaa harrastajille mielenkiintoista ohjelmaa. Myös Nörttitytöt ovat läsnä Ropeconissa! Lisää tietoa aiheesta tuonnempana.

 

Helsingissä

Helsinki Pride 23.-29.6. Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma. Valtaosa tapahtumista ilmaisia ja kaikille avoimia. 

Kansainvälinen My Little Pony -tapahtuma Crystal Fair Finlandia-talossa 4.-6.7. Mukana kansainvälisiä huippuvieraita. Liput täältä.

Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttely Ateneumin taidemuseossa 7.9. saakka. Ateneumin näyttely kattaa Janssonin tuotteliaan uran kaikki vaiheet: maalaustuotannon aina 1930-luvun surrealistishenkisistä teoksista 1950-luvun modernismiin ja 1960-70 -lukujen abstraktimpaan ilmaisuun, Garm-lehden oivaltavan satiiriset sodanvastaiset kuvitukset, julkisiin tiloihin valmistuneet monumentaalimaalaukset sekä kansainvälisesti huikean suosion saavuttaneet muumihahmot tarinoineen. Näyttely on maksullinen, hintatiedot Ateneumin sivulla.

Poromagia järjestää joka viikko peliturnauksia Helsingin Pasilassa (Opastinsilta 7 B, Hki)
Ti klo 17:00 – 21:00 War Head Fight Club – Ilmainen!
Ke klo 15:00 eteenpäin – MTG: Commander -liiga  – Ilmainen!
Ke klo 17:00 eteenpäin – Legacy ja Modern -turnaukset vuoroviikoin – osallistumismaksu: 5 €
To klo 17.00 Casual Draft – osallistumismaksu: 15 €
To klo 16:30 eteenpäin – PKMN: Pokemon-liiga  – Ilmainen!
To klo 16:30 eteenpäin Theros League
Pe klo 17:00 – MTG: FNM Standard, kuukauden viimeinen perjantai Modern – osallistumismaksu: 5 €
Pe klo 17:30 – MTG: FNM Booster Draft – osallistumismaksu: 15 €
Peliturnausten kotisivut ja lisätietoa.

Raaseporissa

Keskiaikaa Raaseporissa 19.-20.7. Raaseporin linnanraunioiden tuntumassa järjestettävät keskiaikaiset markkinat ovat tunnelmalliset ja viihtyisät markkinat täynnä nähtävää ja koettavaa. Tapahtuman kohokohta on kahdesti päivässä järjestettävät  turnajaiset, joissa hevosen selässä mittelevät ritarit ottavat yhteen näyttävällä tavalla!

Ritari ratsuineen täydessä vauhdissa Raaseporin turnajaisissa.  Kuvannut Anna-Maija Laine.

Ritari ratsuineen täydessä vauhdissa Raaseporin turnajaisissa.
Kuvannut Anna-Maija Laine.

Ilmianna tapahtumasi Nörttitytöille!

Jos sinulla on tapahtuma, jonka haluat jakaa Nörttityttöjen lukijoille, voit ilmoittaa tapahtumasi meille osoitteessa http://bit.ly/1dQZlIT.

Tapahtumailmoitusten viimeinen jättöpäivä on jokaisen kuukauden 20. päivä (esim. deadline elokuun tapahtumille on 20.7.2014).

Tapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että niiden voidaan olettaa kiinnostavan lukijakuntaamme. Toimitus varaa oikeuden valita ja muokata tapahtumailmoituksia. Kysymysten ja ongelmien kanssa voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.

*****
Muutokset tapahtumiin mahdollisia.
Nörttitytöt eivät ota vastuuta tapahtumatietojen oikeellisuudesta.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat eivät ole blogin järjestämiä vaan paikallisten aktiivien järjestämiä. Jos omalla asuinalueellasi ei ole toimintaa, voit aina pistää oman Nörttityttö-ryhmäsi pystyyn. Apua ja ideoita saat meiltä.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille sukupuolille ellei toisin mainita.