Nörttitytöt

Arvon kanssanörtit, etsinnässämme on jälleen innokkaita nörttihenkisiä tyyppejä tekemään yhdessä jo vuodesta 2011 jatkunutta yhteisöblogia. Nörttitytöt-blogin ja sen taustalla toimivan Nörttitytöt-yhdistyksen tavoitteena on aina ollut avoin ja inklusiivinen nörttikulttuuri, jossa jokaisen äänelle ja kiinnostuksenkohteille on tilaa. Tätä työtä vahvistamaan kaipaisimme joukkoihimme uusia tekijöitä ja ajattelijoita pitämään blogista ja sen sisällöistä hellää huolta.

Alta löydät lyhyet kuvaukset tehtävistä ja niiden mahdollisista sisällöistä. Voit myös halutessasi tukea blogia liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Tarkemmat tiedot löydät postauksen lopusta.

Pöydällä lojuu erilaisia esineitä peliohjaimista polaroid-kameraan. Kuvassa lukee lisäksi: "Liity Nörttitytöt-blogin tekijäjoukkoon!"
Kuvituskuva: Samantha Gades / Unsplash

WordPress-osaaja

Blogimme asuu WordPress-alustalla, ja silloin tällöin kohtaamme siihen liittyviä erilaisia teknisiä haasteita ja ongelmia. Toivoisimme löytävämme porukkaan henkilön/henkilöitä, joilla olisi osaamista ja aikaa paneutua WP:n saloihin, jotta blogi säilyisi turvattuna, saavutettavana ja vakaana. Halutessaan tämän toimen voi yhdistää muihin blogin tehtäviin, tai sitten toimia keskitetysti teknisenä velhona.

Päätoimittaja

Blogin päätoimittajat toimivat tiiminä, jossa sovituin vuoroin hoidetaan mm. postausten oikolukua ja julkaisuvalmisteluja, kirjoittajien avustamista niin WP-alustan kuin tekstien tai ideoiden kanssa, sähköpostien tsekkaamista (esim. arvostelutyrkkyjä varten), sekä luonnollisesti kehitetään yhdessä blogia ja toimintaa edelleen. Päätoimittajan pestiin saa perehdytyksen ja muu tiimi auttelee rinnalla, mutta toivomme päätoimittajaksi hakevalta myös oma-aloitteisuutta sekä sujuvaa luku- ja kirjoitustaitoa.

Sisällöntuottaja

Nörttitytöt on yhteisöblogi, joka tarkoittaa sitä, että postauksia kirjoittaa laaja joukko erilaisia nörtti-ihmisiä ja aihepiirit vaihtelevat laidasta laitaan. Blogiin kirjoittamalla saavuttaa hienon väylän julkaista artikkeleita omista kiinnostuksenkohteistaan jo valmiiksi olemassa olevalle lukijakunnalle. Lisäksi blogin kautta kirjoittajille tarjotaan toisinaan arvostelukappaleita niin kirjoista, peleistä, leffoista kuin teatteriesityksistä. Päätoimittajatiimi on kirjoittajien tukena tekstien ideoinnista oikolukuun ja julkaisuun saakka.

Vieraskynä

Jos arvot vielä säännölliseksi sisällöntuottajaksi ryhtymistä, mutta sydämessä kytee kuitenkin palo tuottaa tekstiä omista kiinnostuksenkohteista, voit ilmoittautua myös ns. Vieraskynäksi blogiimme. Katso myös tässä tapauksessa tarkemmat yhteystiedot tämän postauksen lopusta.

Yhdistyksen jäsen

Blogin taustalla olevan Nörttitytöt ry:n jäseneksi liittymällä voit tukea ja mahdollistaa blogin toimintaa rahallisesti. Yhdistys myös järjestää jäsenilleen erilaista toimintaa lukupiireistä peli-iltoihin. Lue lisää täältä!

Miten pääset mukaan

Kaikki Nörttitytöt-blogiin liittyvä toiminta on vapaaehtoistyötä ja siten palkatonta. Meillä on kuitenkin kasassa mahtava, rento ja kannustava yhteisö, jonka kanssa puuhatessa pääset jatkuvasti oppimaan uutta. Lisäksi rivi CV:ssä yhteisöblogitoiminnasta ei koskaan mene hukkaan!

Jos löysit itsesi näiltä riveiltä, jokin yllä mainittu rooli puhutteli, tai mieleesi juolahti vaikka kaveri jolle haluaisit ehdottomasti hakua suositella, vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää toimituksen sähköpostiin toimitus@geekgirls.fi.

Lämpimästi tervetuloa nörtteilemään kanssamme!

Nörttitytöt-päätoimittajatiimin puolesta,
Ella Lopperi