Nörttitytöt

Hyvät kirjoittajat, lukijat ja muut aktiivit!

Kuluneet koronavuodet ovat olleet rankkoja niin yhdistyksen kuin bloginkin puolesta. Päätoimituksessa olemme niiden aikana kärsineet paljon tekijäpulasta, sekä siitä, että viimeisen vuoden aikana blogin sisällön tuottaminen on ajautunut entistä enemmän pelkästään päätoimituksen harteille. Tämä on nostanut monilla mahtavilla ja ahkerilla tekijöillämme työkuorman kohtuuttoman suureksi, varsinkin kun osa on joutunut hoitamaan samalla myös yhdistyksen hallituspuolta. Taakka on ollut paikoitellen niin suuri, että useat toimituksessa ovat joutuneet nostamaan kädet ilmaan ja lopettamaan kokonaan.

Nyt tilanne on ajautunut yhdistyksen osalta siihen, että mikäli tulevassa jäsenkokouksessa ei saada muodostetuksi uutta hallitusta, uhkaa se koko toiminnan – siis myös blogin – jatkumista. Tätä emme nykyisessä toimituksessa toivo! Meitä on tällä hetkellä 6 päätoimittajaa, jotka kaikki uskomme yhä vakaasti siihen, että Nörttityttöjen kaltaista yhteisöä tarvitaan ja näemme siinä paljon mahdollisuuksia. Toivomme yhteisönä kovasti, että pääsisimme vielä toteuttamaan tulevaisuuden visioitamme ja monipuolistamaan nykyistä tapaamme tuottaa mediaa. Jotta tämä tapahtuisi ja toiminta voisi jatkua, tarvitsemme nyt yhteisön tukea ehkä enemmän kuin koskaan. Meitä on täällä suuri satapäinen joukko, ja tämä kaikki – toiminta, yhdistys ja blogi – on meiltä meille. Tämä on yhteinen projekti, harrastus ja elämäntapa, joka ei pidemmän päälle selviä näin pienellä tekijäjoukolla.

Vetoammekin nyt erityisesti sinuun, että tulisit aktiivisesti ja rohkeasti osaltasi tekemään Suomen parasta nörttiyhdistystä! Hallitus tarvitsee riveihinsä kokonaan uuden joukon: tarve olisi tällä hetkellä saada kokoon puheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja vähintään yksi hallituslainen. Työ vie noin muutaman tunnin kuussa ja mitään ei tarvitse ennalta osata – kunhan asiaan löytyy kiinnostusta, niin kaikki opetetaan! Mikäli sinun on mahdollista johonkin virkaan tarttua, tule paikalle jäsenkokoukseen*, tai lähetä yhdistyksellemme sähköpostia osoitteeseen yhdistys@geekgirls.fi.

Toivomme myös blogin päätoimituksessa tämän viestin myötä, että te nykyiset kirjoittajat varaisitte vuoroja ja kirjoittaisitte ahkerasti, pyytäisitte juttuideoita jos pää lyö tyhjää, tarjoaisitte rohkeasti blogiin kehitysideoita ja rekryäisitte mahdollisia uusia kirjoittajia. Toivomme lisäksi, että hakisitte urheasti myös huippuun päätoimitustiimiimme silloin kun haku on auki, jotta koko blogin toiminta ei jäisi vain muutamille harteille (se kun syö motivaation melko nopeasti keneltä tahansa). Haluamme myös muistuttaa jokaista jo lopettanutta päätoimittajaa, että ovet takaisin ryhmäämme ovat aina avoinna!

Lakataan keräämästä kukkia hautaseppeleeseen – ryhdytään yhdessä toimeen ja pelastetaan Nörttitytöt!

Parhain terveisin: Nörttityttöjen päätoimitus.

*Nörttitytöt ry:n ylimääräinen jäsenkokous järjestetään 29.4.2023 klo 14.00 yhdistyksen Discord-kanavalla sekä Helsingin keskustakirjasto Oodin ryhmätyötilassa 7, osoitteessa Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Yhteistyöstä virtaa! Kuva: Will Porada / Unsplash