Nörttitytöt
Kuvassa teksti Nörttityttöjen raapalejoulukalenteri 1.12 geekgirls.fi

Nadja Sokura: SYLILOITSU

Kissa katseli kaapin päältä, kun sen ihminen istuutui sohvalle. Ihminen joi kuumaa mustaa juomaa unisena ja kietoi vilttiä ympärilleen. Kohta ihminen nousisi ja lähtisi, ja kissa jäisi taas ilman syliä koko päiväksi. Kissa hyppäsi ketterästi kaapin päältä ja ujuttautui sulavasti ihmisensä syliin. Ihminen silitti sen päälakea, kissa puski itseään kättä vasten ja aloitti rytmikkään polkemisen. Se leipoi viltin alla olevaa ihmistään ja kehräsi loitsua, jonka se oli oppinut emoltaan, joka oli oppinut sen emoltaan. Ihminen nosti kissan hellästi pois sylistään ja alkoi kiskoa ylleen lukuisia kankaita. Ei vieläkään. Mutta jonain päivänä loitsu toimisi, ja kissalla olisi ikuisesti syli, johon käpertyä.