Nörttitytöt
Kuvassa lukee "Take it easy".
Kuva: Pixabay

Uuteen vuoteen liittyvät usein uudet alut ja erilaiset lupaukset. Nörttityttöjen uuden vuoden lupauksia voi lukea täältä. Kalenterivuodessa syksy, koulujen alkamisen aika, ja uusi vuosi ovat usein innokkaan uudistumisen aikaa. Aloitetaan uusia harrastuksia, halutaan löytää uusi, parempi minä, ja usein uutta kohti lähdetään kovalla vauhdilla.

On hyvä haluta uusia kokemuksia, oppia uusia taitoja ja haluta kasvaa ihmisenä. Kaikkien näiden asioiden suhteen saa kuitenkin olla rauhassa. Minä olen hyvin innokas aloittamaan vauhdilla ja vaikka kesken matkan huomaisin haukanneeni liian ison palan, en osaa karsia ja hiljentää ennen kuin seinä tulee vastaan.

Rauhassa oleminen on taito, jota olen opetellut paljon. Pandemia-aikana minusta on monta kertaa tuntunut, että monet ihmiset ovat saavuttaneet paljon; opetelleet uuden kielen, leiponeet, kuntoilleet, löytäneet eheämmän otteen elämään. Oma pandemia-aikani on monessa suhteessa ollut selviytymistä, eteenpäin rämpimistä ja pelkojen kanssa painimista. Sitten tajusin sen minkä olisi pitänyt olla ilmeistä; on hyvä, että monet ovat pandemia-aikana voineet saavuttaa kaipaamiaan asioita ja pystyneet olemaan niistä onnellisia. Minun pitää olla onnellinen siitä, mitä minulla on. Saan olla rauhassa oman kasvuni kanssa, edetä omassa tahdissani, olla onnellinen niistä asioita, jotka tuovat juuri minulle iloa.

Kuvassa on avoin kirja ja valkoinen teekuppi, jossa on punainen kukka.
Kuva: Pixabay

Tämä vuosi tulee itselläni olemaan täynnä tämän rauhassa olemisen opettelemista. Minä kasvan ja muutun persoonana, vaikka en kamppailisi asian eteen. Olen nyt erilainen kuin vuosi sitten, ja ensi vuonna olen erilainen kuin nyt. Omia muutoksia on vaikea nähdä, koska omassa itsessä on ”kiinni” koko ajan, mutta muutoksia tapahtuu. Muutosta kohti ei aina tarvitse juosta, se tulee kyllä luokse ja asettuu uomiinsa. Siltä varalta, että sitä ei vielä ole kukaan sanonut ääneen, niin voit sen tästä nyt lukea; sinä riität sellaisena kuin olet, saat olla onnellinen niistä asioista, joista olet onnellinen, ja saat olla rauhassa. Aina ei tarvitse suorittaa. Kenenkään meistä.