On selvää, ettei korona ole positiivinen asia, eivätkä arjen ilonaiheet sitä sellaiseksi muuta. Kevään kiireiden, uupumuksen ja kasvavien stressitasojen alla on kuitenkin hyvä välillä pysähtyä ja katsoa myös sitä, mikä arjessa on hyvin. Siksi päätoimittajat pohtivat tänään, mikä ilahduttaa ja lohduttaa juuri nyt.

Yksi huhtikuun ilonaiheista ovat myös tulppaanit. (Kuva: Unsplash.)

Etäkokkailut ystävien kanssa! Vaikka se ei olekaan aivan sama asia kuin ravintolassa syöminen tai samassa tilassa leipominen tai ruoanlaitto, ovat etäkokkailut tuoneet iloa ja jaksamista arkeen. Tämän voi toteuttaa joko niin että kaikki kokeilevat samaa ohjetta tai niin, että kaikki tekevät itse valitsemansa reseptin mukaan.
-Ida-Maria

Neulominen! Neuloin pitkästä aikaa itselleni villapaidan, ja sen jälkeen myös ekaa kertaa jollekin toiselle, kun isäni pyysi, että neuloisin hänellekin paidan.
-Tuuli

Itse kuulun niihin ihmisiin, jotka suoriutuvat asioista parhaiten myöhään illalla ja mielellään yksin omassa rauhassa. Niinpä koronan suoma etäaika on ollut itselleni tietyiltä osin ilahduttavaa ja jaksamista tuovaa helpotusta arjen vaatimuksiin. Ilman ylimääräistä henkistä kuormaa olen onnistunut ällistyttämään itseni usein sillä, kuinka paljon kykenevämpi ja pystyvämpi osaankaan olla, kun olosuhteet sille vain ovat oikeat. Tämä aika luo toivoa, että tulevaisuudessa työnantajat uskaltaisivat entistä enemmän tarjota myös mahdollisuutta toimia etänä, niiltä osin kun se vain on mahdollista ja pystyttäisiin vielä enemmän näkemään, ettei ole vain yhtä oikeaa tapaa tehdä töitä.
-Tanja

Itseäni ovat auttaneet Twitch-yhteisöt ja kaikki niistä saadut ystävät, joiden kanssa pelaamme, juttelemme Discordissa ja vain hengaamme toistemme striimeissä päivittäin. Myös IRL-kavereiden kanssa on keksitty luovia tapoja olla edelleen tekemisissä. Pöytäroolipelejä ja muita pelailuja on siirretty verkkoon, leffa- ja höpöttelyiltoja on pidetty Discordissa, jne.
-Jenni

Kirjoittaminen! Olen jo vuosia halunnut saada valmiiksi romaanin, mutta se unelma on siirtynyt eteenpäin vuosi vuoden jälkeen. Nyt kun kotona on ollut pakko pysyä, olen kirjoittanut enemmän kuin koskaan, ja käsikirjoitus alkaa vähitellen valmistua. Samalla olen myös löytänyt uusia kirjoittajaystäviä, joihin en todennäköisesti olisi tullut tutustuneeksi samalla tavoin ilman koronaa.
-Vehka

Lempeää tulevaa viikkoa!