Muistatteko, mitä koulussa opetettiin työhaastatteluista? Saavu ajoissa paikalle, ota todistukset mukaan, ja laita siistit vaatteet. Hyvä! Niillä pääset jo pitkälle.

Anonyymi kirjoittajamme siirtyi rekrytoivan esimiehen rooliin pari vuotta sitten, ja on ilokseen saanut vetää läpi useamman rekryn. Tässä postauksessa hän kertoo kokemuksistaan pöydän toiselta puolelta ja antaa muutaman vinkin onnistuneeseen työnhakuun.

Räätälöi hakemuksesi

Kun laitan paikan hakuun, siihen tulee aina kymmenittäin hakemuksia. Joihinkin tehtäviin työantajallani tulee kevyesti yli sata. Ansioluettelolla ja hakemustekstillä on merkitystä, sillä niillä saat jalkasi haastatteluhuoneen oven väliin. Superpätevä, osaava ja kaikin puolin hyvä tyyppi voi jäädä hakemusvaiheessa jalkoihin kirjoittamalla huonon hakemuksen tai mokaamalla rekrysoftan kanssa.

Day 148: The end of the line
Haastattelua varten kannattaa tehdä muistiinpanoja. Kuva: Bruce Guenter (CC BY 2.0)

Vinkki nro 1: Muokkaa hakemustekstisi, ja halutessasi ansioluettelosi, vastaamaan juuri tätä työpaikkaa.

Vastaa hakemuksessa kysymyksiin ”mitä paikkaa haet ja miksi” ja ”miksi olisit hyvä tekijä juuri tähän tehtävään”. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta moni muista hakijoista käyttää aina samaa hakemustekstiä, jossa ei ole minkäänlaista mainintaa työnantajasta tai tehtävästä. ”Haen (tätä) tehtävää (työnantajalla), koska…” Ekstrapisteitä saat, jos käytät hakemuksessasi samoja sanoja kuin ilmoituksessa käytetään, olivat ne sitten sinua kuvailevia (joustava, huumorintajuinen) tai tehtävään liittyviä (prosessit, henkilöstövoimavarat).

Eri työnantajien rekrysoftat, eli verkkoalustat, joihin kirjoitat ansioluettelosi ja hakemuksesi, ovat moninaisuudessaan ärsyttäviä. Silti, jos haluat työn, naputa tai leikkaa-liimaa tietosi kenttiin, vaikka kuinka harmittaisi. Yksi iso leikkaa-liimaa vapaatekstikenttään ei anna sinusta hyvää kuvaa. On myös laiskaa viitata oheiseen ansioluetteloon – rekrysoftat pyrkivät esittämään kaikista hakijoista samat tiedot samassa formaatissa, mitä liitetty pdf ei mahdollista. Softaa käytettäessä huomioi myös, että hakemuksesi tallentuu oikein. On harmillista lukea hyvä ansioluettelo ja sitten huomata, että hakemusteksti ei ole tallentunut lainkaan.

Jos sinulla on kysyttävää ilmoituksesta, kysy ihmeessä! Käytä sitä viestintäkanavaa, joka on listattu ilmoituksessa. Minä vastaan mielelläni sähköpostikyselyihin, mutta puhelimeeni en. Pelkkää oman hakemuksen statusta ei kannata kysellä.

Valmistaudu hyvissä ajoin

Kun olet saanut kutsun työhaastatteluun, on aika valmistautua.

Vinkki nro 2: Kokoa todistuksesi ja laita ne siistiin kansioon käänteisessä aikajärjestyksessä, haluamallasi tavalla ryhmiteltynä.

Kansiolla tarkoitan tässä oikeaa todistuskansiota, jossa on kiinteät tai irrotettavat muovitaskut todistusten sivuille. Käytännössä teet helposti selailtavan kansion, josta todistukset ovat suoraan luettavissa muovitaskuissaan. Jos tutkintotodistuksesi on hienossa samettipintaisessa kansiossa jo koulun jäljiltä, jätä se toki kansioonsa, mutta laita työtodistukset ja diplomit todistuskansioon. Ota mukaan molemmat. Tsekkaa vielä, ettei muovitaskuihin ole joutunut hiuksia tai muita roskia. Todistukset satunnaisissa kirjekuorissa taitettuina ja hiuksilla varustettuina ei anna sinusta kovin professionaalia kuvaa. Katso myös, mitä todistuksia tarvitset nimenomaan tähän haastatteluun: muinaista tietokoneen ajokorttia ei välttämättä tarvitse enää ottaa mukaan, mutta jos sinulla on esimerkiksi matematiikasta laudatur ja haet taloustehtäviin, laita toki ylppäritkin mukaan. Itselläni on viimeisenä todistuksena, kevennyksenä, todistus vapaaehtoistyöstäni Kissojen yössä Korkeasaaressa. Siinä on kuva amurintiikeristä.

Haastatteluun valmistautuessa kannattaa myös käyttää tunti tai pari itse työtehtävän sisällön pohtimiseen, työnantajan googlaamiseen ja hyvien kysymysten keksimiseen. Palataan niihin myöhemmin.

Kysy ja vastaa hyvin

Ensin perusasia työhaastatteluun saapumisesta: ole ajoissa. Jos huomaat olevasi aivan liian ajoissa, sano respaan ilmoittautuessasi esimerkiksi ”olen tulossa työhaastatteluun, mutta se on vasta klo 13.00, voinko odottaa tässä”, tai käy kävelyllä. Respa ymmärtää, että olet hermostunut, eikä soita haastattelijaasi paikalle liian ajoissa.

Muita perusasioita ovat siisti ulkoasu (puhdas neule on parempi kuin huonosti istuva puku), silmiin katsominen kättelyssä ja reipas kädenpuristus tervehtiessä. On ihan ok sanoa, että hieman hermostuttaa – luultavasti myös haastattelijasi on jännittynyt.

Orange
Työhaastattelua varten voi pukeutua vaikkapa siistiin neuleeseen. Kuva: Hedgehog Fibres (CC BY-NC-ND 2.0)

Lopulta pääsemme itse haastatteluun. Vinkkejä kysymyksiin, joihin saatat päästä vastaamaan, löydät esimerkiksi TE-keskuksen sivuilta. Keksi vastauksia valmiiksi. Tärkeimmät ovat vastaukset kysymyksiin ”miksi sinä haluat tämän työn” ja ”miksi sinut kannattaisi tähän työhön palkata”.

Huomaathan, että jos sinulla ei ole hurjan nousujohteista urasuunnitelmaa, ja haet työhön, jota tyypillisesti tehdään pidempään kuin yksi kesä, on ihan ok sanoa, että ”viiden vuoden kuluttua teen tätä työtä tosi hyvin, ja ehkä katselen uramahdollisuuksia saman firman sisältä”. Esimiehenä itse arvostan sitä, että huolella perehdyttämäni työntekijä ei lähde pois vuoden sisällä. Kaikki eivät ole uraohjuksia, ja se on hyvä.

Vinkki nro 3. Jos et muista tästä kirjoituksesta mitään muuta, muista tämä: kysy hyviä kysymyksiä.

Kirjoita kysymykset ylös ennen haastattelua, ja ota paperi mukaan haastatteluun. Kysy yksittäisistä tehtävistä, joita ilmoituksessa on lueteltu (”voitteko kertoa, mitä tämä tehtävä sisältää käytännössä”, ”miten työaika jakautuu tehtävien välillä” tai ”jakautuuko työkuorma tasaisesti eri kuukausille”), työyhteisöstä (”millainen työyhteisö tässä tehtävässä on” tai ”kuinka kauan muut ovat olleet yksikössä töissä”), esimiehestä (”voisitko kertoa lyhyesti itsestäsi”) ja työnantajasta yleensä. Tärkeää on, että kysyt jotain. Kirjoita niin paljon kysymyksiä, että voit haastattelun lopussa todeta niitä olevan jäljellä, vaikka haastattelijat ovat kertoneet työstä ja työyhteisöstä jo paljon.

Parhaat kysymykset, joita olen viimeisen parin vuoden aikana kuullut, ovat ”mikä sinun mielestäsi on työssäsi parasta” ja ”miksi kutsuitte minut haastatteluun”. Haastattelijat ovat ihmisiä, ja ihmiset tykkäävät puhua itsestään ja omista mielipiteistään. Samalla saat itse haastattelijoista fiiliksen, ovatko he tyytyväisiä työhönsä vai palamassa loppuun. Jälkimmäinen kysymys toimii etenkin niissä tilanteissa, joissa arvelet ansioluettelosi olevan heikompi kuin muilla hakijoilla. Se ohjaa haastattelijasi ajattelemaan, miksi alkujaan pitivätkään sinusta ja kertomaan sinulle, mitä teit oikein hakemusvaiheessa. Mikäli tiedät tarkkaan, miksi sinut on kutsuttu (olet super), kannattaa ehkä mieluummin kysyä ”jos tulen valituksi, miksi minun kannattaisi ottaa tämä työ vastaan”. Haastattelijat pääsevät jälleen kertomaan positiivisia asioita työstä ja yhteisöstään.


Tsemppiä työnhakuun!