Kate Madisonin Born of Hope on upea fanielokuva Tarun sormusten herrasta ystäville. (Kuva: Richard Unger)

Tänään Nörttitytöt tarjoavat kolme hyvin erilaista suositusta fanielokuvista. Luukku sisältää yhden K-18-vinkin, joka löytyy listalta viimeisenä.

1. Born of Hope (Taru Sormusten Herrasta)

Kate Madisonin Sormusten herran maailmaan sijoittuva eeppinen fanielokuva tarjoaa seitsemänkymmentä minuuttia hyvin tehtyä LoTR-fiilistä. Jos olet kaivannut takaisin örkkien, haltioiden ja klassisen fantasian lähteille, tämä elokuva tarjoaa siihen erinomaisen keinon.

2. TIE Fighter (Star Wars)

Yksi hienoimpia Star Wars -fanielokuvia on klassisen toiminta-animen tyyliin tehty TIE Fighter, jossa tapahtumat esitetäänkin Imperiumin TIE-hävittäjän lentäjän näkökulmasta. Lyhyt animaatio on tyylipuhdas toimintaspektaakkeli, jota säestää sähkökitaroiden eeppinen vinkuna.

3. Judge Minty (Judge Dredd)

Judge Dredd on monelle tuttu satiirinen sarjakuva, joka tarkastelee nykyajan ilmiöitä brutaalin tulevaisuusdystopian linssin läpi. Dreddistä on tehty kaksi elokuvaa, mutta kumpikaan ei ole yhtä uskollinen alkuperäismateriaalille kuin fanien tekemä lyhytelokuva Judge Minty. Tässä elokuvassa ei seurata Dreddiä, vaan tuomari Mintyn eläköitymistä ja karkoitusta pitkälle kävelylle Kirottuun maahan. Lyhyelokuva on ehdottomasti K-18: äärimmäisen raaka ja verinen, mutta myös vienolla tavalla humoristinen. Se tarkastelee omalla tavallaan vanhenemista, ja onkin mukava nähdä toimintapätkän pääosassa vähän ikääntyneempi näyttelijä.