Tarotkortteja on valtava määrä erilaisia. (Kuva: Unsplash)

Tänään Nörttitytöt nostavat esiin viisi hienoa esimerkkiä siitä, miten fanitaide toisinaan ammentaa inspiraatiota tarotkorteista. Fanien tekemät tulkinnat hahmoista näkyvät myös kiehtovalla tavalla siinä, mitä korttia kukin on valittu edustamaan.

1. Margaery Targaryen, Game of Thrones

Tämä kortti on brasilialaisen taiteilijan, Luiza Abendin käsialaa. Värit ovat kirkkaat ja Margaeryn ilme varsin veikeä. Margaeryn lisäksi Luiza on piirtänyt myös Sansa Starkille oman tarotkortin.

2. Useita hahmoja, Star Wars

Näissä tarotkorteissa – joiden takana on taiteilijanimi Elithien – esitellään suuri määrä rakkaita Star Wars -hahmoja aina prequeleista uuteen trilogiaan, joskin focus tuntuu selvästi olevan uudemmissa hahmoissa ja erityisesti Reyssä ja Kylossa. Toisenlaisen esimerkin Star Wars -tarotkorteista tarjoaa vaikkapa tämä Lauren C. Skinnerin korttipari Lukesta ja Leiasta.

3. Useita hahmoja, Mass Effect

Mass Effectin hahmot ovat saaneet arvoisensa tarot-taiteen taiteilijanimi Alteyan käsissä. Esimerkiksi monen rakastama Garrus Vakarian edustaa näissä korteissa tuomiota, ja se toki sopii hänen hahmolleen hyvin.

4. Useita hahmoja, Adventure Time

Katherine Hillierin Adventure Time -tarotkortit tavoittavat hienosti sarjan valoisan tunnelman, mutta myös pinnan alla kytevät tummemmat teemat.

5. Useita hahmoja, IKEA

IKEA-tarotkorteista saamme kiittää Akiva Leffertiä. Maailma olisi epäilemättä paljon köyhempi paikka ilman näitä.