Tämänpäiväinen luukku sisältää nörttityttöjen sarjasuosituksia.

 

Vehka: Riverdale

Kaipaatko high school draamaa, hieman raiteillaan nyrjähtänyttä synkistelyä tai juonenkoukuilla leikittelevää murhamysteeriä? Rakastatko intertekstuaalisilla viittauksilla leikittelyä? Sitten Riverdale voi olla juuri sinun sarjasi! Vaikka juoni onkin usein reikiä täynnä, hahmot ja dialogiin tai kohtauksiin kätketyt viittaukset populaarikulttuuriin saavat usein hykertelemään riemusta.

 

Noora: The Haunting of Hill House

Upea kauhusarja luotto-ohjaaja Mike Flanaganilta. The Haunting of Hill House panostaa säikyttelyn sijaan painostavaan tunnelmaan, huolella rakennettuihin henkilöhahmoihin ja nautinnollisen hitaaseen tarinankerrontaan.

 

Sharp Objects

Gillian Flynnin esikoisromaanin tv-sarja-adaptaatio on draamaa parhaimmillaan. Sarja käsittelee pikkukaupungin kontekstissa vihan ja naiseuden yhteenkietoutumista: naisvihaa sekä naisen vihaa ja itsetuhoisuutta.

 

Jessica Jones

Jessica Jonesin ensimmäinen kausi purki romanttisen rakkauden myyttejä rajulla kädellä. Toinen kausi ei häviä myytinpurkutalkoissa lainkaan ensimmäiselle, sillä tällä kertaa kantavia teemoja ovat muun muassa addiktio ja naisen viha.

 

Katja A: Hilda

Netflixin ihastuttava animaatiosarja, joka sopii niin nuorille kuin vanhoillekin. Sarjassa kuvataan Hilda-tytön elämää Trollbergin kaupungissa jossain Skandinaviassa. Parasta sarjassa ovat itse Hildan lisäksi haltijat, jättiläiset, kummitukset ja muut otukset. Hildan äänenä on Bella Ramsay, joka on parhaiten tuttu Game of Thronesin Lyanna Mormontin roolista.

 

Ann-Catrin: Disenchantment https://www.imdb.com/title/tt5363918/?ref_=nv_sr_1

Matt Groeningin uusi tuotos prinsessasta nimeltä Bean, joka ei tykkää olla prinsessa. Keskiaikaista fantasiaa, jossa prinsessa viihtyy parhaiten alkoholisoituneena kylän pubissa korttia pelaten. Mukana seikkailemassa ja huonoja ideoita toteuttamassa on naiivi haltija sekä prinsessan henkilökohtainen demoni.