Tämänpäiväisessä luukussa tarjolla inspiraatiota käsityötaitoisille, -haluisille ja meille, jotka toivomme, että olisi joskus aikaa neuloa loppuun se toinenkin sukka.

 

Riikka: The Fruity Knitting -videopodcast  https://www.youtube.com/channel/UCry9BOQv1BhE5k9c9oHnxTw

Fruity Knitting on nimellisesti Youtubessa julkaistava neulepodcast, mutta todellisuudessa sitä voisi ennemmin kutsua vaikka neulojien omaksi makasiiniohjelmaksi. Joka toinen viikko julkaistavissa reilun tunnin mittaisissa jaksoissa ehditään haastatella neulesuunnittelijoita ja muita neulealaan liittyviä ammattilaisia, esitellä uusia neuleohjeita, opastaa neuletekniikoita, tutustua eri puolilla maailmaa asuviin neulojiin ja käydä läpi juontajien neuleprojekteja. Ohjelmaa tuottavat Andrea ja Andrew Doig, Saksassa asuva, neulova australialaispariskunta, joiden positiivinen energia ja asiantuntevuus saa katsojan kiinnostumaan aiheesta kuin aiheesta.

 

Nina: Ravelry https://www.ravelry.com

Ravelry on lankakäsitöitä harrastavien pyhä maa. Langat ja niiden ominaisuudet, kaavat ja kaverit, kaikki samasta paikasta, kätevillä hakuominaisuuksilla varustettuna. Nörteille löytyy ohjeita laidasta laitaan ja eri ryhmien keskusteluista löytyy aina joku auttamaan ongelmien kanssa. Lisäksi ohjeiden aikaisempien tekijöiden virheistä ja ongelmista on helppo oppia. Alla muutama omista suosikkiohjeistani:

Yoda-hattu vauvalle: https://www.ravelry.com/patterns/library/born-i-am-hat

TARDIS-peitto kärsivälliselle kutojalle: https://www.ravelry.com/patterns/library/doctor-who-tardis-afghan

Cthulhu-pipa kultisteille: https://www.ravelry.com/patterns/library/cthulhuclava

Kaulaliina kapinallisille: https://www.ravelry.com/patterns/library/serenity-illusion-scarf

Koulupaita Tylypahkaan: https://www.ravelry.com/patterns/library/house-sweater

 

Jenni: kirjansidonta

Mitä jos kaupasta ei löydy unelmiesi muistikirjaa tai vihkoa? Monet työväenopistot tarjoavat kirjansidontakursseja, minkä lisäksi netistä löytyy ohjeita yllin kyllin. Kirjallisia ohjeita löytyy vaikkapa Pinterestistä: https://fi.pinterest.com/paperiaarre/bookbinding-tutorials-and-information/

Oikea ohjeiden kultakaivos on Alice Goldenin teos Making Handmade Books: 100+ Bindings, Structures Forms (Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/9009997-making-handmade-books )

Tubettaja Sea Lemonilla https://www.youtube.com/playlist?list=PL2F704E01F80BA1E9 on kanavallaan koko joukko yksityiskohtaisia tutoriaaleja. Eräällä videolla hän tuunaa tavallista vihoista Harry Potter -vihkoja Tylypahkan tupien väreissä. https://www.youtube.com/watch?v=pu8QnkqOBWQ