Tämänpäiväisessä luukussa suositellaan kotimaan erilaisia matkakohteita.

Tuuli: Amos Rex:n teamLab-näyttely

Näyttelyssä on hyödynnetty tietokonemallinnusta, ja taideteokset ovat koko ajan muuttuvassa tilassa. Aivan uskomaton kokemus. Näyttely on Amos Rexissä vielä 6.1.2019 asti!

Vehka: Kajaanin linnanrauniot

Oletko jo nähnyt Hämeen linnan? Entä vieraillut Olavinlinnassa vaikkapa Oopperajuhlilla? Onko Suomenlinna niiiiiin nähty? No, Kajaanissakin on aikoinaan ollut linna, ja sieltä löytyvät edelleen sen rauniot. Hyppää siis junaan tai bussiin ja lähde matkaan, jos sisäistä linnabongariasi kutkuttaa. Myös kaupunginmuseo on näkemisen arvoinen!

Tuuli: Kansallispuistot

Suomessa on tällä hetkellä 40 kansallispuistoa ympäri Suomea. Ne löytyvät helposti luontoon.fi-sivuston kautta. Suosittelen ehdottomasti ihan jokaista, sillä luonnonrauha virkistää ja elvyttää.

Minna: Luonnollisesti Anni Rapinoja (Oulun Taidemuseo 13.1.2019 asti)

Puolukan lehtiä, kuusen käpyjä, kaarnaa… Kaikkea, mitä luonnosta löytää voi käyttää taiteen tekemiseen, minkä todistaa hailuotolaisen Anni Rapinojan näyttely, jossa luonto tulee kosketusetäisyydelle.

Sanna H: Elokuvateatteri Orion

Kello käy ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) nykyisen arkistoteatterin esityspäivät ovat loppumassa. Viimeiset näytökset ovat 30.12., eli nyt viimeistään on aika heittää jäähyväiset nykymuotoiselle Orionille! Keskustakirjasto Oodiin ensi vuoden puolella avautuva Kino Regina jatkaa KAVI:n arkistoteatterina, mutta kevään ohjelmistoa ei ole vielä julkaistu. Orionissakin tulee olemaan jotain elokuvatoimintaa, mutta toisten toimijoiden järjestämänä.