Nörttityttöjen joulukalenterin tämänpäiväisessä luukussa saadaan vinkkejä tuleviin tapahtumiin.

Anna C.: Jääkiekon naisten MM 2019 Espoossa

Jääkiekon naisten maailmanmestaruus ratkaistaan ensi vuonna naisleijonien kotikisoissa Espoossa. Pelit alkavat torstaina 4.4.2019 ja jatkuvat sunnuntaina 14.4.2019 pelattavaan finaaliin saakka.

Mia M: Suomen Egyptologinen Seura täyttää 50 vuotta.

Tulossa kaikkea kivaa muinaista Egyptiä käsittelevää ohjelmaa!

Minna: Naisjääkiekko, -lentopallo, -jalkapallo, -pesäpallo… 

Mikä tahansa laji! Monessa lajissa naisten otteluissa käy paljon vähemmän katsojia kuin miesten vastaavissa. Sekä pääkaupunkiseudun että Oulun seudun Nörttitytöt ovat järjestäneet jääkiekkomiittejä ja käyneet katsomassa paikallisia naisten pelejä, näitä on tarkoitus järjestää myös ensi vuonna. Muistakin lajeista on ollut puhetta, esimerkiksi Oulussa suunniteltiin jo sekä lentopallo- että roller derby -miittiä. Tee ensi vuodelle uudenvuodenlupaus, ja käy katsomassa ainakin yksi naisten matsi.

Sanna H: Nopista bitteihin -pelinäyttely Kansalliskirjastossa

Pelattiinko täällä perukoilla mitään muuta kuin Afrikan tähteä tai Tetristä? Näyttely esittelee pelaamisen historia parin vuosisadan pituudelta ja paitsi hienoja lautapelejä, myös pelaamisen muuttumista vuosien myötä siitä noppien heittelystä bittien pyörittelyyn. Näyttely avautuu 8.2.2019 Kansalliskirjaston galleriatilassa (tervetuloa myös avajaisiin!) ja on auki vuoden 2019 loppuun asti.