Roolipelaaminen on tunnetusti aika nörttiä puuhaa. Jos Dungeon and Dragons alkaa olla jo loppuun koluttu, Nörttitytöiltä löytyy muutama suositus uusista roolipeleistä.


Vehka: Coriolis: The Third Horizon

Hieno avaruusseikkailupeli, jossa lähdetään aina liikkeelle siitä, että porukka on ostanut/muuten hankkinut aluksen ja on nyt sitten sen verran massia velkaa taholle x. Peli painottuu mekaniikoiltaan enemmän tarinankerrontaan ja hahmojen suhteisiin kuin monimutkaisiin statteihin ja noppasäätöihin. Se onkin siksi suhteellisen helppo oppia ja omaksua. Seikkailu kolmannen horisontin laitamilla kutsuu!

 

Kallas: The Mouse Guard

The Mouse Guardissa pääsee seikkailemaan hiirenkokoisessa suuressa maailmassa. Hiiren näkökulmasta tarkasteltuna maailman mittasuhteet näyttävät hyvin toisenlaisilta, kun luolasto mahtuu puunjuurakkoon ja kohdattavat vastustajat ovat suunnattoman kokoisia kettuja ja pöllöjä. Hiiren maailmassa rohkeuskin tuntuu suuremmalta. Peli pohjautuu David Petersenin samannimiseen sarjakuvaan.

 

Star Crossed: The Two-Player Game of Forbidden Love

Kahden hengen roolipeli ihastumisen vaikeudesta ja siitä kuinka kaksi henkilöä, joiden ei pitäisi haluta olla yhdessä, haluaisivat olla yhdessä, ja maailma yrittää pitää heidät erillään. Lisähuomiona sääntökirjan suostumusperusteisuus – säännöissä neuvotaan tarkistamaan, että pelikumppanisi on varmasti halukas pelaamaan juuri sitä tilannetta, mitä olette pelaamassa, ja että kummallakin on turvallinen olo.