Aina voi oppia jotain uutta. Tämän päivän luukussa Nörttitytöt esittelevät suosikkejaan itseopiskeluun.


Vehka: Duolingo

Erinomainen appi, jolla voi opiskella kieliä. Valikoima ei ole valtavan laaja, mutta esimerkiksi venäjä tai italia onnistuvat. Appin tukena kannattaa käyttää Duolingon verkkosivujen kielioppitekstejä ja harjoittaa kieltä muutenkin, sillä pelkän appimekaniikan avulla kieltä ei opi välttämättä kovin syvällisesti, mutta se tukee kyllä opiskelua.

Anna C.: Kasvatustieteen perusteet, yksittäiset kurssit tai koko perusopinnot (25 op)

Monessa yliopistossa järjestetään kasvatustieteen perusteiden (yleinen ja aikuiskasvatustiede) kursseja ja opintokokonaisuuksia. Täällä oppii mm. miksi lapset yleensä laitetaan kouluun, miten keskiluokkainen itse oikeasti onkaan ja miksi omat vanhemmat ajattelevat koulutuksesta niin eri tavalla kuin itse. Silmiä avaavaa.

 

Tuuli: Ystävän tai kumppanin rekryäminen opettajaksi

Osaako paras kaverisi todella hyvin ruotsia? Oletko aina harmitellut, ettet opiskellut lukiossa fysiikkaa, ja kumppanisi on siinä superhyvä? Pyydä tuttua ihmistä opettamaan sinulle jotain: opit uutta ja saat viettää aikaa läheisesi kanssa!