Nörttitytöt

Kuva: Mia Meri

Nörttityttöjen joulukalenteri tarjoaa tänään lukuvinkkejä tietokirjallisuuden puolelta.

Nea: Helsingin henget, Vanessa Kairulahti ja Karolina Kouvola

Helsingin henget on matkaopas pääkaupunkimme aavemaisiin kohteisiin ja synkkään historiaan.

Tuuli: Suomalaisen kansanuskon sanakirja

Sanakirja muinaisten suomalaisten uskomuksista ja maailmankuvasta. Helppo seikkailla hakusanasta toiseen ja valita luettavaksi juuri ne aiheet, jotka itseä eniten kiinnostavat.

Minna: Harmony Nice: Wicca – a modern guide to witchcraft & magick

Kirja niille, jotka ovat kiinnostuneita wiccalaisuudesta, mutta eivät välttämättä tiedä aiheesta vielä kovin paljon. Vuodenkierto, kuun vaiheet ja erilaiset yrtit käydään kirjassa läpi unohtamatta sitä, miten meditaatio ja luonnossa oleminen voivat vaikuttaa hyvinvointia lisäävästi. Mukana lisäksi modernille wiccalle hyviä vinkkejä mm. Internet-coveneista ja erilaisista sovelluksista.

Reetta: Kaikki E-urheilusta – tänä syksynä julkaistu tietokirja kilpapelaamisesta.

Teos kertoo laajasti ja selkeästi e-urheilun kehityksestä, lajivalikoimasta, suurimmista toimijoista ja kotimaisesta videopelituotannosta. Kattavampi arvostelu kirjasta luvassa alkuvuodesta.

Ann-Catrin: The Skeptics’ Guide to the Universe: How to Know What’s Really Real in a World Increasingly Full of Fake – Dr Steve Novella ja muut

Skeptics Guide to the Universe -podcastin henkilöt yrittävät yhdessä kirjassa selittää skeptisen ajattelun periaatteita ja selittää isoimpia myyttejä ja salaliittoteorioita tieteellisestä näkökulmasta.

Laura P: Kimmo Ohtonen: Karhu – voimaeläin

Rauhallinen, valokuvapainotteinen luontokirja, jossa kirjoittajan kasvukertomus ja karhutietous yhdistyvät miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Tämän kanssa on mukava kääriytyä haaveilemaan metsän tuoksuista ja äänistä.

Noora: Soraya Chemaly: Rage Becomes Her: The Power of Women’s Anger

Raivostuttava mutta voimaannuttava tietopaketti epätasa-arvosta. Chemalyn teos herättelee lukijaa tarttumaan vihaan ja ammentamaan siitä muutosvoimaa taistelussa sortavia rakenteita vastaan.