Kuva: Mia Meri

Nörttityttöjen joulukalenterin kymmenennestä luukusta paljastuu leffasuosituksia. Popparit tulille!

Vehka: Bad Times at the El Royale

Katja A: Aquaman

Tämän joulun odotetuin sarjis-toimintapläjäys, jota ei voi jättää väliin.

Laura P: Hölmö nuori sydän

Kotimainen elokuva nuorille ja kaiken muunkin ikäisille. Tämä oli minulle vuoden voimakkaimpia elokuvia jossa näyttelijät vetivät uskomattoman hyvin (esimerkiksi Lennin näyttelijä ei ole koskaan näytellyt ennen tätä) ja kaikki oli hoidettu erinomaisesti. Elokuva meni ihon alle, ilahdutti, itketti ja ahdisti.

Henna: Anna and the Apocalypse

Uusi joululeffa, klassikko jo syntyessään! Elokuva on vuodelta 2017, mutta Suomessa sitä esitettiin 2018 Rakkautta & Anarkiaa -festareilla. On joulun aika, mutta zombi-maailmanloppu uhkaa Little Havenia ja samalla muuta maailmaa. Anna ystävineen päätyvät koulun joulujuhlan ja joululoman sijaan tappelemaan zombeja vastaan. Tietenkin laulaen, koska Anna and the Apocalypse on kaiken mahtavuuden lisäksi myös musikaali!

Noora: The Love Witch

Uusimman Suspiria-leffan nostattamaa noitakauhuhuumaa voi lääkitä loistavalla The Love Witchillä. Elokuvassa kuvankaunis Elaine lumoaa miehet rakastumaan itseensä seksillä ja taikaliemillä. Ohjaaja Anna Biller ammensi inspiraatiota 60-luvun technicolor-filmeistä, ja lopputuloksena on visuaalisesti henkeäsalpaava kauhuparodia sukupuolirooleista. Tätä noitaelokuvaa uskaltaa myös suositella herkemmillekin katsojille!