Tänään Nörttityttöjen joulukalenterissa tarjoillaan suosituksia kiinnostavista nettisivuista!

Tuuli: Ursan pimeä taivas

Ursan ylläpitämä karttapalvelu, johon käyttäjät ovat listanneet hyviä paikkoja katsella tähtitaivasta.

Reetta: Nörttityttöjen Twitch -kanava

Nörttitytöt-yhteisön jäsenet pelaavat livenä yhdessä ja erikseen. Lähetykset tällä hetkellä maanantaisin klo 19.30, tiistaisin klo 14, torstaisin klo 9 ja sunnuntaisin klo 12.

Tuuli: Write or die

Write or die -sivu tarjoaa ratkaisun siihen, kun tekstin tuotto tökkii. Sivuston avulla saa laitettua itselleen sanamäärä- ja aikatavoitteita kirjoittamista varten, ja sivuston voi esimerkiksi asettaa deletoimaan sanoja, jos tekstiä ei synny tarpeeksi nopeasti.

Laura P: Zooniverse

Yhteisötiedeportaali, jossa voit osallistua erilaisiin tieteen tekemisiin käyttämällä vain aikaasi. Samalla opit hiukan myös tutkimuskohteesta. Tehtävät vaihtelevat, mutta sivulla on muun muassa etsitty Marsin pinnalta tietynlaisia harjanteita, laskettu erilaisten eläinten määrää kuvissa ja yritetty ottaa selvää mitä vanhoissa kirjeissä lukeekaan. Fiksua vapaa-ajan tekemistä!

Vehka: 4thewords

Kirjoitussivusto, jossa tarkoituksena on saada kirjoitettua 444 sanaa päivässä. Hienosti pelillistetty ja addiktoiva. Kirjoittaessa voi samalla taistella hirviöitä vastaan kirjoittamalla tietyn määrän sanoja rajatussa ajassa. Kuukausimaksu, mutta mielestäni hintansa väärti, ja sivua saa luonnollisesti kokeilla ilmaiseksi.