Kuva: Mia Meri

Tänään Nörttitytöt suosittelevat kaunokirjallisuutta:

Ann-Catrin: Theodora Goss: The Strange Case of the Alchemist’s daughter ja European Travel  for the Monstrous Gentlewoman
Mary Jekyllin äiti kuolee ja hän yrittää selvittää isänsä mysteeristä historiaa.  Kirjoissa seikkailee m.m Sherlock Holmes. Mary löytää itselleen seikkailun lomassa siskon nimeltä Diana Hyde, josta ei tiennyt, ja seuraa muista eriskummallisista naisista.

Riikka: Mohsin Hamid: Exit West
Ajankohtainen kertomus rakkaudesta, sodasta ja pakolaisuudesta, mutta spekulatiivisen fiktion elementein.

Tuuli: Hanya Yanagihara: Pieni elämä
Romaani ystävyydestä ja rakkaudesta, mutta ennen kaikkea masennuksesta ja sen kanssa elämisestä. Valtava tiiliskivi sukeltaa neljän opiskelijamiehen elämään, ja romaani seuraa heidän arkensa kehittymistä vuosikymmenten ajan. Tarina käsittelee traumataustaa ja itsetuhoisuutta erittäin rohkealla, käsinkoskettavalla ja uskottavalla tavalla.

Laura P: Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää
Vuoden yleinen yllättäjä on ihastuttava yhdistelmä kevyttä ja raskasta. Eleanor Oliphant tekee joka päivä kaikki aivan samoin, syö saman lounaan ja pukee samat vaatteet. Viikonloppuisin hän linnottautuu kotiinsa vodkapullon ja pizzan kanssa. Romaani kertoo humoristisella, melkeinpä chick litimäisellä tyylillä yksinäisyydestä ja traumoista, kevyen puolen kietoutuessa pimeän puolen kanssa yhteen herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Vehka: Helen DeWitt: Some Trick
Haastava, hauska ja omaperäinen novellikokoelma siitä, miten ihminen usein unelmoi jostakin, mutta joutuu hautaamaan haaveensa joko kompromissien myötä tai koska ei suostu tinkimään visiostaan. Novellit ovat vaikeita, mutta sen vuoksi sitäkin palkitsevampaa luettavaa. Suositus erityisesti kielellä ja rakenteella leikittelevistä teksteistä pitäville ja niille, jotka ovat joskus sympanneet taiteilijana elämisen vaikeutta.