Joulukuu tuo tullessaan Nörttityttöjen perinteisen joulukalenterin, joka on tänä vuonna pullollaan suosituksia vuoden parhaimmistosta. Ensimmäisestä luukusta löytyy vino pino sarjakuvasuosituksia, kenties joukosta löytyy luettavaa pyhien ajaksi tai lahjaksi ystävälle.
 

Kuva: Mia Meri

 
 
Soile: Armo, Emmi Valve:
Masennuksesta kertova sarjakuva on täynnä merkityksettömyyden tunteita ja ahdistavaa kuvastoa. Tarina on upeasti piirretty ja pitää otteessaan. Todentuntuinen kirja elämästä.
 
Tuuli: The Witch Door -nettisarjakuva
Katariina ja Jousia ovat naapureita, jotka kohtaavat, kun mysteerikissa varastaa Katariinan paperit ja vie ne Jousian asuntoon. Luvassa taikaovia, noita, masennusta ja sateenkaari-aiheita.
 
Soile: Hauho, Suvi Ermilä
Suvun mökkiviikonloppu Hauholla. Eleetön lapsuuskuvaus, jossa ei selitetä eikä kerrota auki mitään, mutta perheen sisäiset ristiriidat ovat aistittavissa heti pinnan alla.
 
Ann-Catrin: Lumberjanes, Noelle Stevenson
Viisi tyttöä viettävät kesää partioleirillä jossa kaikki ei ole ihan niin kuin sen pitäisi. Seikkailuja luonnossa ja tyttöjen välistä ystävyyttä luvassa.
 
Soile: Hautuukoti – tragikoominen perheeni & Äideistä parhain – koominen draama, Alison Bechdel
Lepakkoelämää-sarjan tekijän kuvaus lapsuusperheestään, suhteistaan vanhempiinsa ja vanhemmista irtautumisesta. Hautuukoti, isää käsittelevä osa, etenee enemmän kuin mysteerin selvittäminen. Äideistä parhain taas käsittelee äitisuhdetta vahvasti psykoanalyysin sävyttämänä. Ajatuksia herättäviä teoksia.
 
Henna: Brazen- Rebel Ladies Who Rocked the World, Pénélope Bagieu
Kokoelma lyhyehköjä sarjakuvia, joista jokainen kertoo tarinan merkittävästä, rohkeasta naisesta ja heidän elämistään. Mukana esimerkiksi Tove Jansson, Josephine Baker, Hedy Lamarr, Betty Davis…