Tympiikö tukala helle? Kaipaatko jostain syystä taas seikkailua? Selvisitkö hengissä aiemmista kohteista? Onneksi Thedasissa riittää nähtävää! Pakkaa eväät ja lämmintä vaatetta mukaan, niin Inkvisition käskyläinen johdattaa sinut pois kesähelteistä, ainakin hetkeksi.*

* Matkaaminen omalla vastuulla. Inkvisitio ei ole vastuussa eksymisistä, paleltumisista, hypotermiasta, loukkaantumisista, lohikäärmeiden tai muiden olentojen aiheuttamista vammoista tai kuolemantapauksista.


Huurreselkävuoret

Kun pääsee tarpeeksi ylös asti, näkymät ovat varsin kauniit. Ennen tätä näkymiä ei ole. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Huurreselkävuoret ovat Thedasin selkäranka. Korkea, jylhä vuoririvistö on tehnyt lopun niin Tevinterin kuin Orlaisinkin laajentumisyrityksistä, armeijaa kun on varsin haastava siirtää vuorijonon yli. Yksittäinen erähenkinen matkailija voi kuitenkin nauttia vuorten ainutlaatuisista antimista. Polven (tai kääpiölle reiden) syvyisessä lumessa tarpominen kehittää kuntoa ja luonnetta! Jos (huono) onni käy, voi päästä myös tutustumaan alueen alkuperäisväestöön.

Plussaa:
– Ei hellettä
Miinusta:
– Ei ruokaa
– Ei näkyvyyttä valtaosan ajasta
– Avvar-barbaareilla tapana ryövätä ja tappaa matkalaisia

 

Emprise du Lion

Lisää jylhiä maisemia ja ennen kaikkea helteettömyyttä. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Lunta, jäätä ja jylhiä kallioita: voisi luulla kyseessä olevan Huurreselkä, mutta Emprise du Lion on paljon muutakin! Täältä löytyvät Thedasin suurimmat sinisen graniitin louhokset sekä runsaasti historiallisia haltioiden raunioita. Inkvisition selvityksen mukaan raunioita ei ole vaurioitettu louhostoiminnassa. Uskalias matkaaja voi myös nähdä lohikäärmeen, sillä nuo jalot eläimet nähtävästi pesivät mielellään haltiaraunioiden päällä. Suosittelemme siis varovaisuutta raunioihin tutustuessa.

Plussaa:
– Ei hellettä
– Hienoja haltiaraunioita
Miinusta:
– Satunnaista ihmiskauppaa
– Varsin liukasta
– Jokseenkin kolminkertainen riski törmätä lohikäärmeeseen

 

Sulevinin kehto

Raunioissa kannattaa varoa askeleitaan. Inkvisitio ei vastaa putoamisesta koituvista vammoista. Kuva: Dragon Age Wiki

Sulevinin kehdon sanotaan olevan myyttisen haltiamiekan tyyssija. Raunioiden sijainti tai edes olemassaolo eivät ole suuren yleisön tiedossa, mutta Inkvisitiolla on pääsy moniin salattuihin paikkoihin. Harvalla haltiarauniolla on yhtä kiehtova tarina kuin Sulevinin kehdolla! Tähän kohteeseen kannattaa ehdottomasti tutustua. Pienenä miinuksena mainittakoon, että raunioihin pääsee viilentymään vasta kuljettuaan läpi lämpimähkön viidakon.

Plussaa:
– Syvemmälle mennessä mukavan viileää
– Pala kiehtovaa historiaa
– Mahdollisuus löytää taikamiekka
Miinusta:
– Viidakossa rämpiminen
– Vihaiset koston henget
– Muinainen kirous
– Mm. lattioissa korjaamisen varaa

 

Risteys

Risteyksen tyhjyys karmii selkäpiitä. Sopii erinomaisesti kauhutarinoiden ystäville ja sosiopaateille. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Inkvisitiolla on käytössään harvinainen Eluvian-peili, jonka kautta (sopivaa korvausta vastaan) voi matkustaa Risteykseen. Inkvisitio ei takaa pääsyä Risteyksestä eteenpäin eikä vastaa eksymisistä, katoamisista tai järkkyneestä mielenterveydestä. Risteys on siitä ainutlaatuinen matkakohde, että se ei ole missään, eikä siellä ole mitään.

Plussaa:
– Ei hellettä
Miinusta:
– Ei mitään muutakaan
– Tie takaisin ei ole taattu

 

Tevinterin keisarikunta

Tevinteriläinen maisteri. Haltiankorvia jäljittelevä huppu on Tevinterin uusinta muotia, vaikkakin se on aiheuttanut mutinoita kulttuurillisesta omimisesta haltiaorjien keskuudessa. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Tevinterin keisarikunnalla on rikas historia ja kulttuuri, joihin ehdottomasti kannattaa tutustua, jos sattuu olemaan maagi eikä erityisesti kaihda veritaikuutta. Muussa tapauksessa emme välttämättä suosittele Tevinteriin matkaamista. Toki Tevinterin kuuluisan dekadenssin kokemisella on oma arvonsa. Inkvisitio ei kuitenkaan vastaa, mikäli matkaaja tulee orjuutetuksi, riivatuksi tahi uhratuksi. Suosittelemme hakemaan tietoa Tevinterin dekadenssista Inkvisition päämajan kirjastosta (kysy Doriania).

Plussaa:
– Tevinter on pohjoisessa, joten siellä ei ehkä ole hellettä
Miinusta:
– Orjuus
– Veriuhrit
– Maailmaa uhkaavan korruption mahdollinen syntysija