Nörttitytöt

Kyllästyttääkö kesähelle? Kaipaatko seikkailua ja uusia kokemuksia? Nyt sinulla on oiva mahdollisuus lähteä turistiksi Thedasiin, oppaana Nörttityttöjen oma pieni Inkvisitionin käskyläinen. Thedas on suuri paikka, ja tämä opas vain pintaraapaisu siihen, mitä sillä on tarjota. Jos selviät näistä kohteista hengissä ja täysissä järjissäsi, aina löytyy lisää koettavaa!

Thedasissa riittää tutkittavaa. Kuva: Dragon Age WikiVal Royeaux’n kesäbasaari on Orlaisin merkittävin ostosparatiisi. Kuva: Dragon Age Wiki

Val Royeaux

Orlais’n pääkaupunki Val Royeaux on todellakin näkemisen arvoinen. Turistille suosittelemme erityisesti kesäbasaaria, josta voi tehdä kaikki loma-ajan ostokset. Mitä ei kesäbasaarista löydy, sitä ei ihminen tarvitse! Olethan ihminen? Tai edes kääpiö? Haltiaturistille suosittelemme hieman matalamman profiilin pitämistä. Ja kenties toisen matkakohteen valintaa. Val Royeaux’ssa sijaitsee myös Orlais’n keisarillinen palatsi, johon kannattaa ehdottomasti tutustua. Ulkopuolelta. Kaupungin alienagea, haltiakaupunginosaa, emme suosittele kenellekään. Tietolähteidemme mukaan siellä ei ole turvallista. Eikä juurikaan tilaa liikkua.

Plussaa:
– Ostosvalikoima
– Värikkyys
– Upea arkkitehtuuri
Miinusta:
– Julkiset teloitukset
– Sortokoneiston rusentama haltiapopulaatio


Tanssilattialla kannattaa varoa teräviä esineitä. Ja kieliä. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Talvipalatsi

Orlais’n helmi, Talvipalatsi, on rakennettu haltioiden muinaisen Halamshiralin kaupungin raunioiden päälle. Jotkut näkevät tässä vahvaakin symboliikkaa, mutta emme suosittele hätäisiä johtopäätöksiä. Sijaintihan on myös perinteinen Orlais’n keisarillisen eliitin talvehtimispaikka. On vain luontevaa, että paikalle rakennettiin palatsi. Ja mikä palatsi se onkaan! Henkeäsalpaavaa muotoilua! Kultapatsaita, kattokruunuja, kumman helposti kiivettäviä seiniä strategisilla paikoilla! Muista vaan: kun gongi soi, kello käy!

Plussaa:
– Upeat puitteet
– Seurustelu Orlais’n eliitin kanssa
Miinusta:
– Mahdotonta päästä sisään ilman kutsua
– Selkäänpuukotukset (konkreettiset ja vertauskuvalliset)


Myrskyrannikolla myrskyää usein. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Myrskyrannikko

Myrskyrannikon nimeäjällä ei ollut liikaa mielikuvitusta, mutta ainakin nimi on osuva. Tälle matkalle kannattaa varata sadevarusteet mukaan! Sade on myrskyrannikolla nimittäin jokseenkin lakkaamatonta. Mikäli kosteutta sietää, on alue kuitenkin näkemisen arvoinen. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää rannikon ainutlaatuisiin astinkivimäisiin kivimuodostelmiin, joille ei löydy vertaa muualta maailmasta. Ikään kuin jättiläisen pengertie! Tarkkaan tutkien voi kivimuodostelmien lomasta löytää myös luolastoja. Suosittelemme varovaisuutta niiden tutkimisen suhteen. Eikä kannata toivoa, että niissäkään olisi kuivaa.

Plussaa:
– Jylhät maisemat
– Voit törmätä lohikäärmeeseen
Miinusta:
– Myrskyt
– Lakkaamaton sade
– Kosteus
– Märkyys
– Ryöstelijät
– Voit törmätä lohikäärmeeseen


Syvällä maan uumenissa löytyy yllättävän hyvin valonlähteitä. Kuva: Dragon Age: Inquisition/BioWare

Alisväylät

Kääpiöiden ammoin rakentama tunneliverkosto yltää huhujen mukaan Thedasin päästä päähän. Monet tunneleista ovat toki sortuneet ja toiset täynnä maan syövereistä sikiäviä hirviöitä, eikä karttoja tai osaavia oppaita juurikaan ole, mutta seikkailua halajavalle turistille se voi silti olla oiva kohde. Kartoittamattomien maanalaisten kaupunkien ja temppelien uumenissa voi odottaa mittaamattoman arvokkaita aarteita. Tai sitten kuolema, mutta sehän ei pelaa, joka pelkää!

Plussaa:
– Muinaisten temppelien arkkitehtuuri
– Upeat patsaat
– Aarteet
Miinusta:
– Muinaisten temppelien kiroukset
– Kirotut patsaat
– Kirotut aarteet
– Sisään on helpompi päästä kuin ulos
– Ei juurikaan vessoja, mikä herättää omat kysymyksensä muinaisten kääpiöiden biologiasta ja/tai hygieniasta