Loppuvuodesta Facebookissa lähti liikkeelle meemi, jonka tarkoituksena oli kertoa julkaisua kommentoiville kuinka esittelisi heidät romaanissa. Kommentoineet saivat vaihtelevan mittaisia kuvauksia itsestään – toiset kuvailivat muutamalla sanalla tai lauseella, ja toiset intoutuivat pitkienkin kappaleiden mittaisiin kirjoitelmiin. Meemiä näki jaettavan suomea käyttävien Facebook-käyttäjien keskuudessa sekä suomeksi että englanniksi.

Meemin idea oli hauska ja luovaan kirjoittamiseen kannustava. Varsin usein meemeissä on ideana myös se, että sen jakaja pyytää muita kuvailemaan itseään jotenkin. Tässä meemissä idea oli päinvastainen: meemin jakaja ilmaisi halunsa tarjota kommentoijille kuvailun heistä itsestään, ilman vastapalvelusta. Tämän parissa nähtiinkin anteliaita sanoja, ja monet vastasivat saamiinsa tekstinpätkiin kiitollisina ja tyytyväisinä – jakamisen kulttuuria parhaimmillaan!

Ehkäpä meemin pohjalta voisi kehittää näppärän ja edullisen joululahjaidean, mikäli kirjoittaminen on mieluisaa: tärkeälle ihmiselle voisi antaa pienen pätkän tekstiä ja kuvailun hänestä itsestään. Tekstihän voi toimia lahjana jo sellaisenaan, tai sitten sillä voi tehdä joulukortista persoonallisemman.