Nörttitytöt

Aikaisemmassa joulukalenteriluukussa Katja kertoi haaveistaan matkustaa paikkoihin, jotka ovat tuttuja erinäisistä tv-sarjoista ja elokuvista. Minullakin on haaveena matkustaminen, mutta sellaisiin paikkoihin joihin on oikeasti mahdollista matkustaa. Yksi monista matkakohteista on Yhdysvallat, varsinkin pohjoisin osa, jolloin voisi vaikka poiketa myös Kanadan puolella.

kartta

Matka Yhdysvaltojen poikki autolla veisi noin 55 tuntia. Kilometrejä lähemmäs 6000.

Yllä oleva kartta esittää yhden monista vaihtoehdoista reitille, New Yorkista John F. Kennedyn lentokentältä muutaman, tai useamman, pysähdyksen taktiikalla Portlandiin. Karttaan on merkittynä muutama paikka, missä matkan aikana haluaisin ainakin pysähtyä. Ihmettelette varmaan, että mitä paikkoja Hancock, MI ja Oulu, WI on ja mitä tekevät kartalla? Kyseessä on kaksi kaupunkia, joissa on erittäin vahva suomalaistausta, ja varsinkin Ouluun olisi kiva viedä terveisiä alkuperäisestä Oulusta.

Kuva: screenshot Google Mapsista