Tykkään aina haaveilla matkoista ja matkahan olisikin hieno joululahja. Maailmassa on paljon hienoja paikkoja, jotka haluaisin nähdä ja kokea. Mutta vielä hienompia paikkoja löytyy tv-sarjoista ja elokuvista. Seuraavassa muutamia paikkoja, joihin voisin matkustaa, jos se olisi mahdollista.

 

STAR CITY

DC:n sarjakuvista tuttu kaupunki Star City nähdään muun muassa Arrow-sarjassa. Jossain Yhdysvalloissa sijaitseva kaupunki on tunnettu myös nimellä Starling City. Star City on moderni suurkaupunki, jota hallitsevat pilvenpiirtäjät ja miljoonayritykset. Kaupungin turvallisuutta vahtii ryhmä supersankareita, tosin hieman vaihtelevalla menestyksellä.

 

 

 

6959025230_1650b73d28_n

photo credit: knnkanda 20110423naboo via photopin (license)

 

NABOO

Tähtien Sodan planeetta Naboo sijaitsee Chommellin aurinkokunnassa. Naboossa on upeita luonnon maisemia kuten vehreitä kukkuloita, reheviä metsiä, ruohoisia tasankoja ja hienoja vesialueita. Naboon pääkaupunki on Theed ja lisäksi planeetalta löytyy vedenalainen kaupunki Otoh Gunga.

 

 

 

15040434256_40db9642bd_n

photo credit: MarcusSaul Dubrovnik via photopin (license)

KING’S LANDING

Game of Thrones -sarjan Seitsemän kuningaskunnan pääkaupunki King’s Landing sijaitsee Westerosin itärannikolla, Blackwater Bayn rannalla. King’s Landing on historiallinen kaupunki, jossa vallitsee lämmin ilmasto. Kaupungista löytyy hienoja maisemia ja vilkasta elämää, mutta sen varjopuolia ovat ylikansoitus ja vallitseva rikollisuus.

 

 

 

 

SANDFORD

Hot Fuzz -elokuvan tapahtumapaikka Sandford sijaitsee Gloucestershiressä Englannissa. Se on tyypillinen viehättävä englantilainen pikkukaupunki, jossa nähtävyydet rajoittuvat lähinnä kirkkoon ja pubiin. Sandfordin asukkaat muodostavat tiiviiin ja sisäänpäinlämpeävän yhteisön, joka suhtautuu vieraisiin mielenkiinnolla, mutta epäillen.

 

 

29275483341_25e38deb8b_n

photo credit: HarshLight Hogsmeade or Hogwarts via photopin (license)

 

TYLYAHO (HOGSMEADE)

Tylyaho on Harry Potter -kirjoista ja -elokuvista tuttu kylä, jossa asuu vain velhoja ja noitia. Tylyaho sijaitsee Tylypahkan koulun lähellä hienoissa maisemissa. Se on viehättävä ja pittoreski pieni kylä, jossa on kivoja pikkukauppoja, ja pubi, jossa Tylypahkan opettajat kokoontuvat.

 

 

DANVILLE

Disneyn tv-sarjan Phineas and Ferbin kotikaupunki on Danville. Danville vaikuttaa ulospäin ihan tavalliselta ja vähän tylsältä perus-amerikkalaiselta kaupugilta. Danvillessä kuitenkin sattuu ja tapahtuu enemmän kuin keskivertokylässä. Velipuolet Phineas ja Ferb asuvat perheensä ja lemmikkinokkaeläimensä kanssa kaupungin omakotilähiössä ja viettävät kesälomaansa rakennellen takapihallaan milloin mitäkin aina vuoristoradasta ravintolaan ja golfkentästä laskettelurinteisiin.