21.10.2015 vietettiin Tulevaisuuspäivää. Koska Paluu tulevaisuuteen -elokuvat ovat käytännössä kasvattaneet minut, juhlistin innoissani merkkipaalua yhdessä muun maailman hypen kanssa. Merkittävimmin edusti leffateatteri Orion, joka oli järjestänyt elokuvatrilogiasta näytöksiä. Sinne oli ilman muuta mentävä! Kokemus olikin yksi nörttivuoteni kohokohdista.

Lippujen suursuosiosta johtuen jouduimme tyytymään myöhäisiin lisänäytöksiin ja skippaamaan kolmosleffan. Tämä ei kuitenkaan haitannut! Sali oli alusta loppuun täynnä 80-luvun lapsia ja heidän jälkikasvuaan, kaikki täydellisesti tunnelmassa mukana. Orion esitti elokuvat alkuperäisiltä, vuoden 1985 35-millisiltä filmikeloilta, vanhoin suomitekstien kera, mikä oli myös mahtavaa. Mieleenjäävintä oli tietysti yleisön valtaisat aplodit Doc Brownin julistaessa tulevaisuuteen saapumisen päivämäärän toisen elokuvan alussa, samalla mahtipontisesti lentävän DeLoreanin ratissa suhaten.

Ensin piti tietysti pukeutua asiaankuuluvasti.

Asianmukainen leffapukeutuminen kuului tietysti asiaan.

 

Melkolailla identtinen ilmestys, toki ilman erikoiskilpiä.

Tunnelmaan virittäytyen kävimme ensin ihastelemassa Kampintorille saapunutta DeLoreania. Auton omistaja näytti mm. kuinka kuuluisat ylös aukeavat ovet toimivat.

 

Ihana_Annu

DeLorean ja sen perään intoileva seuralaiseni. Huomatkaa myös strateginen kellotorni!

 

Liput_pieni

Tulevaisuuspäivän elokuvaliput. Nyt jo osa menneisyyttä.