Nörttitytöt

Tänään lokakuun 21. päivä on se päivä, jolloin Marty McFly saapuu tulevaisuuteen vuodesta 1985.

Aikamatkailuteemainen klassikkoelokuva Paluu tulevaisuuteen (Back To The Future) ilmestyi vuonna 1985. Lukioikäinen Marty McFly (Michael J. Fox) päätyy erinäisten kommellusten kautta Emmett “Doc” Brownin (Christopher Lloyd) DeLoreanista tehdyllä aikakoneella 30 vuotta ajassa taaksepäin ja hänen tehtävänään on pitää huoli, että hänen vanhempansa George ja Lorraine (Crispin Glover, Lea Thompson) päätyvät yhteen. Elokuva poiki kaksi jatko-osaa vuosina 1989 ja 1990. Kakkososassa Marty McFly matkustaa ajassa 30 vuotta eteenpäin ja kolmannessa villiin länteen aina vuoteen 1885.

Fanien keskuudessa tätä päivää on odotettu. Tosifani tietää, että todellinen Future Day on 21. lokakuuta, mutta varmaan vuodesta 2010 asti (ellei jo aikaisemmin) on levinnyt kuvamanipulaatioita väittäen tulevaisuuspäivän olevan jo.

Millaisen tulevaisuuskuvan Paluu tulevaisuuteen 2 maalaa? Aika iloisen. Teknologia on ottanut huimia kehitysaskelia, ihmiset pukeutuvat värikkäisiin vaatteisiin ja kaikilla on kivaa. Yleensä elokuvien tulevaisuuskuva on melko synkkä, joten tätä on jopa ihan kiva katsoa.

2015 muotia. Kuvan lähde: Back To The Future Wikia

Entä kuinka hyvin elokuvan käsikirjoittanut kaksikko Robert Zemeckis ja Bob Gale onnistuivat ennustamaan tulevaisuuden? Tulevaisuus-kohtaus vilisee kaiken maailman automaattisia koiranulkoilutusvimpaimia, enkä tässä nyt käy jokaista pientä yksityiskohtaa läpi.

 • Lentävät autot: Noh, näitähän on odotettu pitkään eikä moisia ainakaan vielä löydy markkinoilta.
 • Hoverboard: Useat eri yhtiöt (kuten Lexus, Hendo) kehittelevät omaa versiotaan hoverboardista, vaihtelevin tuloksin jopa. Vielä laudat eivät ole kaikkien saatavilla, mutta haluan uskoa, että lähellä ollaan!

  Hoverboard. Kuvan lähde: Back To The Future Wikia

 • Gray’s Sports Almanac: Viimeisen 50 vuoden urheilutulokset löytynevät netistä, joten tämä meni osittain oikein.
 • Itsestään sopiviksi muokkautuvat ja kuivuvat vaatteet: Vaatteisiin tungetaan kaikenlaista teknologiaa, ääniä ja valoja. Miksi kukaan ei ole vielä keksinyt housuja, jotka lyhenisivät itsestään nappia painamalla? 158 sentin pituinen hobitti kiittäisi tästä ominaisuudesta!
 • Itsestään sitoutuvat kengät: Huhupuheet tietävät kertoa, että Nike olisi lanseeraamassa itsestään sitoutuvat kengät vielä tämän vuoden aikana. Jää nähtäväksi.
 • Tappajahai 19: Ehkä kaikkien onneksi tämä leffasarja jäi neljään osaan. 3D-elokuvia kyllä löytyy.
 • Sormenjälkitunnistus lukoissa: Näitä löytyy. Tietokoneissa on usein mukana lukijat sormenjälkitunnistusta varten, mutta myös kodin oviin on saatavilla laitteita, jotka lukevat sormenjäljet.
 • Älylasit: Ei käy täysin ilmi, mitä ovat lasit, joita Martyn lapset käyttävät. Google-lasit, Oculus Rift. Bingo?
 • Ääniohjauksella toimiva hedelmätarjotin: Jos löytyy tarpeeksi pätäkkää, niin miksei olisi mahdollinen?
 • Televisio: Jep jep, vanha keksintö ja kanaviakin on jo pitkään saanut rahalla. TV:t ovat kuitenkin taulumallisia kuten Paluu tulevaisuuteen 2:ssakin. Useita kanavia voi katsoa yhtäaikaa ja niillä voi halutessaan vastaanottaa vaikka videopuhelun pomoltaan Japanista.
 • Ruoan hydralisointi: Pizza maistui 1980-luvulla ja se maistuu edelleen 2010-luvulla. Kämmenen kokoisella minipizzalla ei kuitenkaan ainakaan vielä ruoki isompaa porukkaa, vaikka siihen kuinka pumppaisi kosteutta.

Ja muistakaa! Vuonna 2015 on muotia kulkea ympäriinsä housujen taskut ulos vedettyinä.