Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt on maamme yksi aktiivisimpia nörttiryhmiä, tai ainakin sellaiselta se vaikuttaa ryhmän sisältä katseltuna, melkein jokaisena kuuna tuppaa nimittäin olemaan tapaamisia ja rientoja. Olen itse ollut aktiivisesti mukana puolitoista vuotta ja porukassa on pidempääkin mukana olleita. Olen myös vähän päälle vuoden ajan pyrkinyt aktiivisesti järjestämään tapaamisia.

Anna C nörttitapaaminen3

Lautapelit ovat osoittautuneet suosituksi ja odotetuksi ajanvietteeksi.

 

Hengailua ja aktiviteetteja

Tapaamiset voidaan jakaa kahteen tyyppiin, lähdetään tekemään tai tutustumaan johonkin tai hengaillaan jossakin.  Lähes aina tapaamiset ovat olleet vähän molempia, aktiviteettien jälkeen tai ennen niitä kokoonnutaan jonnekin syömään ja vaihtamaan kuulumisia, tai hengaillessa jakaannutaan pulinapöytään ja siihen jossa “lautapelihullut” pelaavat silmät kiiluen ties kuinka myöhään.

Anna C nörttitapaaminen1

Kampin Steam Hellsinki on steampunk-teeman mukaan sisustettuna baarina tarjonnut erinomaisen miljöön monelle kokoontumiselle.

Leffaretki, jossa kokoonnutaan ja mennään katsomaan porukalla jokin kiinnostava elokuva, on aika tyypillinen aktiviteetti. Elokuvat ovat aika usein valikoituneet edellisissä tapaamisissa pidettyjen keskustelujen perusteella. Usein mennään myös sillä, että joku huomaa jotain mielenkiintoista ja joko nostaa sen esille ja ehdottaa sitä tai järjestää tapaamisen siihen liittyen itse.  Itse olen pyrkinyt siihen, että leffaretket olisivat sisällöltään monipuolisia ja mahdollisuuksien mukaan myös edullisia. Tästä on ollut loogisena seurauksena, että olemme etenevässä määrin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin suurtukijoita.

Varsinaisissa tapaamisissa ei pitäydytä vain illan näytöksessä vaan usein keskustelut ovat milloin mistäkin. Kokoonnuttaessa aikataulusyistä vaikka ennen elokuvaa niin siitä keskusteleminen etukäteen voi olla jopa hieman vaikeaa. Eli mitään aiheessa pysymisen pakkoa ei ole.

Anna C nörttitapaaminen4

Kuvassa rentoutumista isojen (alkoholittomien) drinkkien äärellä.

Hengailumiittejä on pyritty järjestämään sillä periaatteella, että paikkaan olisi helppo tulla ja siellä olisi suhteellisen rauhallista. Pakko-osallistumista ei ole ja useimmiten porukkaa on riittänyt sekä ihan vain hengailemaan ja pulisemaan sekä myös lautapelien äärelle.  Lautapelit ovat osoittautuneet mukavaksi ajanvietteeksi, josta moni pitää, ja ne ovat siksi olleet hyvin keskeisessä osassa monissa tapaamisissa. Monet lautapelit ovat hauskaa yhdessä tekemistä, minkä takia ne helpottavat usein tilanteita, joissa ihmetellään pöydän ääressä keitä nämä muut oikein ovat ja mitä tässä nyt sanoisi. Tapaamisissa on toki ollut tilaa keskustelulle ja ihan sille, että tulee paikalle roikkumaan, vaikka nyt ei hirveästi osallistuisi. Odotukset ovat erilaisia, kuin myös me ihmiset ja se pitää yrittää huomioida.

Tule mukaan!

Vielä emme ole törmänneet tapaamisissa tilanpuutteeseen, joten tule rohkeasti mukaan. Porukalla on mukavampaa!

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt Facebookissa

Anna C nörttitapaaminen 2

Tapaamisissa on tullut tutuksi mm. kiinalainen teeseremonia. Natural Flavour Tea Housen omistaja herra Wang on opastanut sen läpi meidät useita kertoja.

 

Kuvat © Anna C