assembly_tuulaylikorpi_smaller

Kuva: Tuula Ylikorpi, Assembly Summer 2014

Vaikka Nörttityttöjen tapahtumailmoitukset ovat olleet jälleen muutaman kuukauden tauolla, eivät kesän tapahtumat ole kadonneet minnekään. Heinäkuussa sattuu ja tapahtuu niin Nörttityttöjen omien tapaamisten kuin isompien tapahtumien merkeissä! Nörttikansaa viihdyttää niin Another Castle -nörttikuoron keikka Helsingissä kuin Assembly Summer 2015, Animecon 2015 sekä lukuisat Nörttityttöjen paikallistapaamiset.

Lue lisää Nörttityttöjen toiminnasta

Nörttitytöt kokoontuvat eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa,Turussa, Tampereellapääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Jyväskylässä. Lisäksi maassamme toimii ainakin kolme naisnörttikuoroa: Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle(Tampere) ja Riverside Castle (Turku).

Huom! Nörttitytöt ry:n paikallistoimintaan lukeutuvat Pääkaupunkiseudun, Oulun ja Lahden nörttitytöt sekä Tampereen naisnörtit. Nörttitytöt-blogi tiedottaa mielellään kaikkien maamme naisnörttiryhmien tapahtumista, siis myös Nörttitytöt ry:hyn kuulumattomien ryhmien toiminnasta.

Jos sinun paikkakunnallasi ei vielä ole naisnörttitoimintaa, älä huoli! Sinä voit perustaa ryhmän ja houkutella muita mukaan.  Tukea ja apua ryhmän perustamiseen voi pyytää Nörttitytöt ry:ltä esimerkiksi sähköpostitse: yhdistys(a)geekgirls.fi.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Ilmianna mielenkiintoinen tapahtuma!

Ilmianna mielenkiintoinen tapahtuma tällä lomakkeella. Jos haluat tapahtuman mukaan elokuun tapahtuma-artikkeliin, täytä lomake viimeistään 20.7.2015!

Jos haluat kertoa heinäkuussa järjestettävästä tapahtumasta, lähetä kommentti tämän artikkelin lopussa olevan kommenttikentän avulla!

 

adventure

Nörttitytöt ryhmien paikallistoiminta

Nörttitytöt ry

Linnanmäkimiitti – ajankohta auki

Nörttitytöt ry:n FB-ryhmässä käydään tällä hetkellä keskustelua sopivasta Lintsimiitin ajankohdasta. Liity ryhmään sekä yhdistyksen jäseneksi, ja tule mukaan kesäiselle ekskursiolle Linnanmäelle ja Sea Worldiin.

Keskustelun aiheesta löydät täältä.
Huomioi, että keskustelun lukeminen vaatii FB-ryhmään liittymisen. FB-ryhmä on suunnattu kaikille yhdistyksen nykyisille jäsenille sekä jäsenyyttä anoville ihmisille!

Tampereen seudun naisnörtit

Finnkinon museomiitti, teemana Fabergé
9.7. kello 20.00.

Finnkinon museomiitti tulee taas heinäkuussa! Tällä kertaa ihmetellään niitä kuuluisia venäläisiä munia. Näytös on torstaina 9.7. klo 20 Plevnassa (sali 6) ja liput 18 euroa. Nähdään vähän ennen kahdeksaa aulassa heti pääovien oikealla puolella. Ilmoittaudu mukaan Facebookissa, niin tietää, pitääkö kerätä ihmisiä aulasta mukaansa!

 Lisää tietoa miitistä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä!

eSportsia Finnkinon kankailla
28.7. kello 21.00

Tampereen seudun naisnörtit lähtevät katsomaan eSportsia isolta kankaalta.

Lisää tietoa miitistä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Leffamiitti
Elokuvana (toivottavasti) Mr. Holmes – ajankohta auki

Tampereen seudun naisnörtit käyvät katsomassa Mr. Holmes elokuvan, mikäli se tulee levitykseen myös Suomessa.

Lisää tietoa miitistä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä!

Oulun seudun Nörttitytöt

Piknik-miitti
19.7. kello 13 alkaen
Ainolan puisto

Oulun seudun Nörttitytöt nauttivat kesästä piknikin muodossa.

Tapahtuma Facebookissa
(Huomaa, että tapahtuman näkeminen saattaa vaatia liittymisen Oulun seudun nörttitytöt –ryhmään.)

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Kuukausimiitti vireillä – ajankohta auki

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt virittelevät jälleen pitkään tauolla olleita kuukausimiittejään. Liity Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmään pysyäksesi ajan tasalla!

Lahden seudun Nörttitytöt

Lahden seudun Nörttitytöt kaipaavat aktiiveja järjestämään pienimuotoista (ja miksei isompaakin) toimintaa! Jos haluat olla se, joka innostaa Lahtelaisia Nörttityttöjä kokoontumaan lautapelien tai vaikkapa kahvikupposen ääreen, liity Lahden seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmään ja anna palaa! Yhden miitin masinoiminen ei tarkoita sitä, että sinun täytyisi jatkossa vastata kaikkien miittien järjestämisestä.

Jos sinulla on kysyttävää paikallistoiminnan järjestämisestä, ota yhteyttä blogin koordinaattoriin ja Nörttityttöjen sihteeriin osoitteessa ama(a)geekgirls.fi.

Muut paikkakunnat

Haluatko järjestää Nörttitytöt-toimintaa omalla paikkakunnallasi? Mahtavaa! Haluamme mielellämme tukea sinua ja paikkakuntaasi mukavan nörttiyhteisön luomisessa, joten ota rohkeasti yhteyttä blogin koordinaattoriin ja Nörttityttöjen sihteeriin osoitteessa ama(a)geekgirls.fi niin jutellaan lisää ideoistasi ja siitä, millaista tukea kaipaisit toiminnan järjestämiseksi. Kaikkien paikallisryhmien toiminta on lähtenyt liikkeelle yhden tai muutaman innokkaan ihmisen päähänpistosta, eikä toiminnan järjestäminen omalla paikkakunnalla ole lainkaan vaikeaa. Ota siis yhteyttä ja käynnistetään toiminta juuri sinun paikkakunnallasi!

 

Muut ryhmät

Turun seudun naisnörtit (sitoutumaton ryhmä)

Kuukausitapaaminen

Heinäkuun miittiajankohdasta käydään tällä hetkellä keskustelua Turun seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

Liity keskusteluun: https://www.facebook.com/groups/turunseudunnaisnortit/

Another Castle -nörttikuoro

Helsingin nörtein naiskuoro esittää: Musiikkia toisista maailmoista
8.7. päivänä klo 19.00
Espan lava, Helsinki

Heinäkuun 8. päivänä klo 19.00 Another Castle avaa Espan lavalle portin toisiin maailmoihin. Kesän keskelle virtaa tähtipölyä ja tappajarobotteja, lohikäärmeitä ja jousisankareita. Sukella kanssamme musiikilliseen madonreikään ja liikutu. Tapahtuma on maksuton!

Tapahtuma Facebookissa

espalla_eventshare_pieni

 

Muut tapahtumat

Animecon

11.-12.7.2015
Kuopio

Tänä kesänä Kuopioon kokoonnutaan etsimään joukkuetta, kilpailijaa, kavereita ja vihollisia. Animeconin 2015 aiheena ovat pelit animessa ja mangassa, Tenniksen Prinsseistä Miekkataiteen taitajiin. Tervetuloa 11.-12.07.2015 Kuopion Musiikkikeskukseen ylittämään itsesi, pieksemään kilpakumppanit, löytämään piilotetut taitosi ja näyttämään maailmalle, että olet paras.

Tapahtuma loppuunmyyty.

Tapahtuman kotisivut: 2015.animecon.fi/
Tapahtuma Facebookissa

Tampere Pride

16.7. – 19. 7.
Tampere

Tampere Pride -Kulttuuritapahtuma edistää ihmisoikeuksia ja tasavertaisuutta kulttuurin keinoin. Tapahtuma kutsuu jokaisen tutustumaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin samanarvoisina, samalla tasolla, ystävällisessä ja hyvässä hengessä.

Neljän päivän Tampere Priden aikana on mahdollisuus osallistua mm. Elävään kirjastoon, hulppeaan Pride-paraatiin, Drag-bingoon sekä puistopiknikille.

Tapahtuman järjestää Tampere Pride ry.

Tapahtuman kotisivut: tamperepride.fi
Tapahtuma Facebookissa

Sastamala Gregoriana

18.–25.7.
Sastamala

Sastamala Gregoriana – Wanhan Musiikin Päivät 18.-25.7.2015 tarjoaa musiikin helmiä Sastamalan suvessa jo 20. kerran.
Keskiajan, renessanssin ja barokin mestariteoksia kuullaan teemalla “Juhlaa ja musiikkia”.

Tapahtuman kotisivut: sastamalagregoriana.fi
Tapahtuma Facebookissa

Esports in Cinema: All Work All Play

28.7.2015
Finnkino Helsinki, Tampere, Turku

All Work All Play: The Pursuit of eSports Glory –dokumentti esitetään valikoiduissa Finnkinon teattereissa 28.7. kello 21 alkaen, jonka perään nähdään huikea eSports All-Star -spektaakkeli livenä Kölnistä.

Tapahtuman kotisivut

Assembly Summer

30.7.-2.8.,
Messukeskus Helsinki

ASSEMBLY Summer on maailman suurin ja arvostetuin “demo-alan” tapahtuma maailmassa. Vuodesta 1992 järjestetty tapahtuma on muodostunut kansalliseksi digikulttuurin instituutioksi. Vuonna 2007 tapahtuma laajeni kahdeksi vuosittaiseksi tapahtumaksi: demoskeneä, pelaajia ja muita tietotekniikkaharrastajia yhdistävän ASSEMBLY Summerin rinnalle perustettiin erityisesti pelaamiseen keskittyvä ASSEMBLY Winter.

Tapahtuman kotisivut: assembly.org
Tapahtuma Facebookissa