Nörttitytöt

Nörttitytöt vierailevat erilaisissa coneissa ja yksi coni, jossa Nörttitytöt ovat järjestäneet itse ohjelmaa jo useaan otteeseen, on Ropecon. Ropecon sijoittuu maantieteellisesti Espooseen, Otaniemeen konferenssikeskus Dipoliin. Dipolilla ja Ropeconilla on pitkät perinteet, mutta tänä vuonna Ropecon järjetetään viimeistä kertaa Dipolissa tulevan remontin vuoksi. Remontin jälkeen Dipolin järjestelyt muuttuvat eikä Ropecon sinne enää näillä näkymin palaa. Eli jos haluat vielä päästä kokemaan Otaniemen Ropeconin niin nyt on viimeinen mahdollisuus!

 

ROPECON_lakana

Näin levottomaksi se läppä Ropeconissa usein lipsahtaa. Kuvassa esiintyy Turvasatamassa roikkunut paperi vuoden 2014 Ropeconista, johon osallistujat saivat kirjoittaa näkemyksiään siitä, mikä Ropecon oikeastaan on. Kuva: Ama Laine

Tässä artikkelissa kerromme hieman Ropeconista sekä omista kokemuksistamme tapahtumaan liittyen. Haluamme mielellämme kuulla myös sinun Ropecon-kokemuksistasi, joten kommentoi rohkeasti ja kerro, mitä Ropecon sinulle merkitsee!
 

Mikä on Ropecon?

Ropecon on roolipeliaiheinen, viikonlopun mittainen tapahtuma, jossa järjestetään ohjelmaa laidasta laitaan. Ropeconissa pääosassa ovat roolipelit, larpit, figuurit, luennot, työpajat ja erilaiset näytökset. Ropeconista löytyy niin pukukilpailua kuin bofferointia, akateemista keskustelua kuin tanssimistakin. Ropecon on ollut osa suomalaista roolipelikulttuuria jo 20 vuotta ja siellä voi viikonlopun aikana törmätä jopa 4000 nörttiin.

Tunnelma on kaiken kaikkiaan mainio. Joka ikisessä paikasta toiseen siirtymisessä kestää, koska törmää tuttuihin, jää juttelemaan heille tai heidän tutuilleen, näkee jotakin kaunista, hauskaa tai valokuvaamisen arvoista, jämähtää puhumaan tuntemattomien kanssa heidän puvuistaan, jää seuraamaan conipeliä…
Myös minulle Conin tanssiaiset ovat yksi vuoden kohokohdista. On hauska törmätä tuttuihin ja toisaalta tanssia ihan uusien ihmisten kanssa, nähdä uskomattomia pukuja ja kaikenkaikkiaan nauttia ihan omanlaisestaan tunnelmasta, sillä Ropeconin tanssiaiset eroavat kaikista muista käymistäni tanssiaisista melkoisesti : )” – Aino

Alla oleva YouTube-soittolista sisältää vuoden 2014 Ropeconin taltioidut ohjelmat aina puheohjelmista pukugaalaan. Katso ja virittäydy tunnelmaan!
 

 

Milloin on Ropecon?

Toukokuussa 15.-17.5.2015 (…vain kerran vuodessa on Ropecon con con!)

“Pitääkö valita vaan yksi kohokohta? Siinä tapauksessa tanssiaiset, joka vuosi. Hienoja pukuja, kivoja kanssa tanssijoita ja yhteenkuuluvuutta.” -Jenni

Mitä Nörttitytöt tekevät Ropeconissa?

Ropeconin ohjelma järjestetään pääosin vapaaehtoisvoimin ja Nörttitytöt on mukana järjestämässä nörteille sopivaa tapahtumaa. Aikaisempina vuosina järjestetty Flash Market ei saa tänä vuonna jatkoa ykkössalin tiukan aikataulun takia, mutta muuta ohjelmaa on kyllä luvassa. Nörttitytöt ovat aikaisemmin järjestäneet myös puheohjelmaa, johon voit tutustua täällä. Tämän vuoden mahdollisista puheohjelmista ei ole vielä tietoa.

Viime vuoden kohokohtia: pöytäropet (pelasin tuolla ekaa kertaa), vesisota, mielenkiintoiset ja informatiiviset luennot (mm. orjuus), flashmarket (jota tosin ei ilmeisesti nyt oo) sekä jokavuotinen gaala/pukunäytös. Henkilökohtaisesti toki myös kaikkien monien kavereiden näkeminen, niitä kun ei ehkä muuten sitten näkiskään niin.
Erityisen merkityksellinen oli tosiaan pöytäropeltaminen uusien ihmisten kanssa. Pelasin kaksi peliä ja molemmat oli huippukivoja ja ihan erilaisia. Tuolla on oikeasti asiansa osaavia pelinjohtajia paikalla, joten ehdottomasti suosittelen rohkaistumaan ja lähtemään sinne peleihin. Itselle ainakin on tupannut käymään niin, että pelailee vaan niiden omien kavereiden kanssa, joten tuo oli erittäin toivottua vaihtelua.” -Aino

 

Turvasatama

Turvasataman tuuletin oli erityisen suosittu helteisessä conissa.

Turvasataman tuuletin oli erityisen suosittu helteisessä conissa. Kuva: Ama Laine

Nörttitytöt järjestävät nyt toista kertaa Turvasataman, jonka ideana on toimia paikkana, johon kuka vaan voi tulla hengaamaan, juttelemaan, pelailemaan ja jakamaan kokemuksia Ropeconista. Turvasatamassa päivystää aina kaksi nörttityttöä ja se on tänä vuonna auki Ropeconin kaikkina päivinä. Tsekkaa lisätiedot ohjelmasta lähempänä toukokuuta!

Turvasatamaan suunniteltua ohjelmaa:

  • Ompeluapua. Jos langat jäivät kotiin ja neula hävisi, niin turvasatamasta löytyy apupiste kaikkeen proppien korjailuun.
  • Askartelua hyvin erilaisissa muodoissa. Viime vuonna turvasatamassa kuvitettiin isoa paperia, jossa kerrottiin mitä Ropecon on. Tehdään tämä nyt vielä isommin!
  • Coninimipaja – Tee itsellesi oma coninimi.
  • Nörttirakkautta. Nörttitytöt järjestävät muutaman kerran conin aikana turvasatamassa kohtauspisteen, jossa voi tulla etsimään sitä oikeaa nörttikumppania.
  • Bongaa uusi nörttikaveri. Järjestämme turvasataman yhteydessä pari kertaa kaveritreffit, eli jos kaipaat uusia nörttituttavuuksia, niin tule mukaan.

Turvasatama järjestetään nyt toista kertaa ja otamme vielä ilomielin vastaan ideoita sen toteuttamista varten!  Jos sinulla on jokin idea, mikä sopisi hyvin turvasatamaan, voit kertoa sen kommenteissa tai lähettää viestiä osoitteeseen toimitus(a)geekgirls.fi.  Riippuen vastaanottamastamme palautteesta, Turvasatama voidaan mahdollisesti järjestää myös muissa coneissa ja tapahtumissa. Auttakaa siis meitä tekemään suomalaisesta conikulttuurista helposti lähestyttävä ja mukava paikka, joka ottaa niin aloittelijat kuin konkarit lämmöllä vastaan!

Viime kesällä ehdin yhteen Artemiksen pelautukseen. Se oli niin siistiä! En oo pelannut tietokone-, konsoli- tai vast. pelejä ainakaan pariinkymmeneen vuoteen, mutta avaruussota oli livenä todella hauskaa. Jengi oli täysin tuntematon ja pelasin communicationsiä (?). Tää oli ehkä astetta vähemmän roolipelaamista kuin larppaaminen, mutta huomattavasti adrenaliinipitoisempaa.
Oon ollut lähes aina conissa töissä (-95-2009 tai niillä main), mutta lopetin, kun sain lapsia, enkä pysty enää varmasti sitoutumaan koko viikonlopuksi. Conissa näkee aina kaikki vanhat larppikaverit ympäri Suomea, se on ihan parasta.
Tanssimassa pitää käväistä aviomiehen ja kavereiden kanssa joka kesä vähintään pari biiisiä. Olimme nähneet jossain pelissä jo aiemmin, mutta tutustuimme alun perin Ropeconin tanssilattialla ekassa Dipoli-conissa. Sen jälkeen näimme joka vuosi vähintään tanssilattialla ja aloimme seurustelemaan vuonna 2005 tanssiaisten jälkimainingeissa.” – Taika

Jos siis olet tulossa vierailemaan Ropeconiin niin tule piipahtamaan Nörttityttöjen pisteellä!