Nörttityttöjen oma baarimikko on jälleen kerännyt nörttimäisiä pikkujouludrinkkejä, jotka on helppo toteuttaa ilman ammattimaisia baarivälineitä tai kalliita aineksia. Mukana on niin klassikoita, uutuuksia kuin kirjoittajan viinakaapin jämistäkin kehitettyjä. Muista myös lukea alkuperäinen Pikkujoulujen nörtimpi drinkkilista.

Osa juomista ravistetaan jäiden kanssa ennen tarjoilua. Mikäli et omista shakeria, voit myös sekoittaa juoman muutaman jääpalan kanssa erillisessä lasissa. Ravistuksen/sekoituksen tarkoituksena on jäähdyttää ilman jäitä tarjoiltavat juomat. Lasit puolestaan voi jäähdyttää etukäteen täyttämällä ne hetkeksi jäillä. Jämäkämmät shottilasit ja tuopit voi myös pakastaa.

Drinkkiohjeissa mainittu sooda voi olla mitä hyvänsä maustamatonta hiilihapotettua vettä.

 

IMG_7031 - Copy

Woman Warrior

Woman Warrior

Tämän ohjeen löysin lahjaksi saamastani drinkkikirjasta. Alkuperäinen ohje noudattelee amerikkalaisia mittoja, joten jouduin hieman muokkaamaan ohjetta Suomen alkoholilakiin sopivaksi.

3cl vodkaa

1cl blue curacaota

limemehua

(soodaa)

Ravista (tai sekoita erillisessä lasissa) ainekset soodaa lukuunottamatta jäiden kanssa. Siivilöi valmis juoma jäähdytettyyn cocktail- tai viinilasiin. Pidennä tarvittaessa soodalla.

 

Kaptain Kirk

Kaptain Kirk

Kaptain Kirk (alkoholiton)

Tottakai kapteeni Kirk on mukana Nörttityttöjen pikkujouluissa. Tämä ohje löytyi myös drinkkikirjasta, ja nimi tosiaan kirjoitetaan noin.

½ banaani viipaleina

1dl ananasmehua

½ dl limemehua

bitter lemonia

Sössää banaani ja mehut teho- tai sauvasekoittimella. Kaada isoon lasiin jäiden kera, täytä bitter lemonilla ja sekoita.

 

IMG_7027 - Copy

Banaani Daiquiri

Banaani Daiquiri

Good Omens –kirjan kirjailijaesittelyn mukaan tämä on Sir Terry Pratchettin lempijuoma. Nörttitytöt ei vastaa tiedon oikeellisuudesta.

4cl rommia

1tl sokeria

limemehua

½ banaani

soodaa

Sössää banaani rommin, sokerin ja limen kanssa sauva- tai tehosekoittimella. Mikäli omistaa jäämurskaimen, sekoittimeen voi laittaa mukaan myös hieman jäämurskaa. Tarjoillaan jäähdytetystä lasista, pidennetään tarvittaessa soodalla. Rommin laadulla ei periaatteessa ole väliä, mutta itse suosin kullanvärisiä maustettuja rommeja, sillä niiden maku on pehmeämpi kuin valkoisten tai tummien.

 

Emergency Protocol 417

Emergency Protocol 417

Emergency Protocol 417

Doctor Who:n The Doctor Dances –jakson lopussa kapteeni Jack Harkness tilaa alukseltaan tämän Martini-variaation.

2cl vodkaa

2cl giniä

pikkuliraus vermuttia

sitruunankuorta

Sekoita/ravista viinat jäiden kanssa. Siivilöi jäähdytettyyn cocktail-lasiin, tarvittaessa myös viinilasi kelpaa. Leikkaa sitruunasta pala kuorta ja tiputa se juomaan. Kuorta kannattaa väännellä käsissä hetki, jotta aromit irtoavat siitä kunnolla.

Maistajan huomio: Mikäli haluaa tehdä Martini-tyyppisiä juomia, aineksiin kannattaa panostaa. Halvoista gineistä ja vodkista tulee mieleen lähinnä kynsilakanpoistoaine, mikä ei tässä klassikkojuomassa todellakaan ole tarkoitus.

 

IMG_7013 - Copy

Sonic Screwdriver

Sonic Screwdriver

Modattu versio vanhasta klassikosta. Samalla nimellä löytyy netistä muitakin variaatioita.

2cl vodkaa

1cl sour applea

1cl blue curacaota

appelsiinimehua

soodaa

sitruunaa

Murskaa muutama sitruunasiivu lasin pohjalle. Laita lasiin jäitä, viinat, mehu ja sooda. Sekoita. Alkoholittoman version tästä saa, kun jättää vodkan pois ja korvaa liköörin sinisellä grenadiinillä.

 

I am Fire, I am Death

I am Fire, I am Death

I am Fire, I am Death (Shotti)

3cl tervasnapsia

1cl absinttia

n. 1 tl sokeria

Kerrosta juomat shottilasiin, absintti päälle. Sytytä absintti palamaan, ja ripottele sen jälkeen juomaan ripaus sokeria. Sammuta! Lasin kannattaa myös antaa jäähtyä hetki ennen juomista.

 

IMG_6998 - Copy

Smaug

Smaug

Tällä näyttävällä, mutta helpolla drinkillä teet varmasti vaikutuksen myös muihin nörtteihin.

2cl chilivodkaa

2cl vanilijalikööriä

grenadiinia

soodaa

Koristeeksi kullan värisiä nonparelleja.

Laita cocktail- tai viinilasin pohjalle kultaisia nonparelle. Kaada lasiin viinat ja täytä lasi soodalla. Lisää reipas loraus grenadiinia.

 

Random Encounter

Random Encounter

Random encounter

Sarjassamme kaapinjämäjuoma. Salmiakkijauheeksi käy mikä hyvänsä murskattu salmiakkikarkki. Itselläni sattui olemaan turkinpippureita. Tämä voidaan juoda joko hitaasti nautiskellen tai tirpaista ykkösellä. Juomistapa riippuu juojan levelistä.

4cl chiliviinaa

pieni loraus absinttia

n. 1tl salmiakkijauhetta

Kaada viina lasiin. Ota salmiakkijauhe lusikalle ja aseta lusikka lasin päälle, isompi lusikka on parempi. Kaada lusikalle absinttia niin, että salmiakki kastuu. Sytytä absintti palamaan ja anna palaa hetki. Sekoita palava absintti-salmiakkimössö chiliviinaan. Maun voimakkuutta voi kontrolloida salmiakin määrällä.

Maistajan huomio: Yllättävän hyvä ulkonäköönsä nähden.

 

IMG_7043 - Copy

R’lyeh Sunset

R’lyeh Sunset

Tämä kaapinjämäjuoma on variaatio klassikosta Tequila Sunrise.

4cl absinttia

appelsiinimehua

grenadiinia

Laita isoon lasiin jäitä, absintti ja  mehu. Sekoita. Lisää grenadiini ja anna sen valua lasin pohjalle.

Tekijän huomio: Miksi minulla on näin paljon ylimääräistä absinttia?