Tekijä: Tim Green from Bradford (Puddle-eye) [CC-BY-2.0], lähde: Wikimedia Commons

Tekijä: Tim Green from Bradford (Puddle-eye) [CC-BY-2.0], lähde: Wikimedia Commons

Harmaan marraskuun aikana on hyvä piristää itseään harrastamalla nörttityttöjen seurassa!

Nörttitytöt kokoontuvat syystunnelmissa eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, Tampereella, Pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Jyväskylässä. Lisäksi maassamme toimii kolme naisnörttikuoroa: Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere) ja Riverside Castle (Turku).

Huom! Turun seudun naisnörtit ja GWU Jyväskylä eivät ole Nörttitytöt ry:n paikallistoimintaa. Pääkaupunkiseudun, Oulun ja Lahden nörttitytöt sekä Tampereen naisnörtit lukeutuvat Nörttitytöt ry:n paikallistoiminnaksi. Naisnörttikuorot Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere) ja Riverside Castle (Turku) harkitsevat parasta aikaa asettuvatko Nörttitytöt ry:n siipien suojaan vai pysyvätkö itsenäisinä. Kuorolaiset voivat osallistua asiaa koskevaan keskusteluun Facebookissa Umbrella Castle -ryhmässä. Nörttitytöt-blogi tiedottaa mielellään kaikkien maamme naisnörttiryhmien tapahtumista, siis myös Nörttitytöt ry:hyn kuulumattomien ryhmien toiminnasta.

Jos sinun paikkakunnallasi ei vielä ole naisnörttitoimintaa, syyskausi on mitä oivallisinta aikaa pistää ryhmä pystyyn. Tukea ja apua ryhmän perustamiseen voi pyytää Nörttitytöt ry:ltä esimerkiksi sähköposteilemalla osoitteeseen: yhdistys(a)geekgirls.fi. Ilmoitathan myös ryhmäsi tapahtumista Nörttitytöt-blogiin esimerkiksi tällä kaavakkeella: http://bit.ly/1dQZlIT.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Nörttitytöt-blogin syntymäpäivät

Lauantaina 22.11. kello 14-18
OSOITE: Opastinsilta 7B, 00520 Helsinki
Tapahtuman Facebook-event

Tervetuloa juhlimaan Nörttityttöjen 3-vuotissyntymäpäiviä lauantaina 22.11.2014 klo 14-18 (minkä jälkeen yksityistilaisuus yhdistyksen jäsenille ja blogin kirjoittajille).

 

Nörttityttö-ryhmien tapaamisia

Tampereen seudun naisnörtit:

Tekijä: P.D Jankens (Fred Chess) [Public domain tai Public domain], lähde: Wikimedia Commons

Tekijä: P.D Jankens (Fred Chess) [Public domain tai Public domain], lähde: Wikimedia Commons

Leffalauantai: Charlie Chaplinin Kulkuri 100 vuotta
Lauantaina 8.11. pääkirjasto Metso, Pietilä-sali
klo 12 Chaplinin poika. Kesto 1 h 8 min. S.
klo 13.30 Nykyaika. Kesto 1 h 27 min. S

Chaplinin Kulkuri-hahmo viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhliaan ja tätä mukaa Chaplin ja Kulkuri ovatkin olleet tapetilla pitkin vuotta mm. Loud Silentsissa, Reikäreunassa, Tampereen Työväenteatterissa ja nähtiinpä Helsingissä Tennispalatsin museossa Chaplin-näyttelykin.

Myös Tampereen Nörttitytöt kokoontuvat juhlistelemaan kyseisiä mestariteoksia Metson kirjaston ilmaiseen leffanäytökseen lauantaina 8.11. Leffojen jälkeen Nörttitytöt suuntaavat MimiBo cafeeseen turisemaan; kahvilaan voi saapua myös, vaikka ei olisikaan ollut katsomassa Chaplin-pätkiä! Ilmoittaudu mukaan Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

Finnkinon “museomiitti” , Vatikaanin museot 3D-näyttely
Tiistaina 18.11. klo 18


Vatikaanin museot 3D -näyttely vie katsojan historian suurenmoisimman taidekokoelman pariin ja esittelee Sikstuksen kappelin sekä Michelangelon, Leonardon, Rafaelin ja Caravaggion henkeäsalpaavat mestariteokset. Liput à 18 € (ei sarjalipuilla). Osallistujat hankkivat lippunsa itse, voit ilmoittautua mukaan Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

Esityksen jälkeen halukkaat voivat kokoontua Artturiin keskustelemaan äsken nähdystä, taiteesta tai ihan mistä vaan

Marraskuun sarjis-miitti
Keskiviikkona 19.11. klo 17 alkaen 
Ravintola 931 Kehräsaaressa

Ota mukaan sarjakuvia, omia tai lainattuja tai ei mitään, tule vaikka vain hölisemään muiden nörttityttöjen kanssa!
Sarjakuvaksi lasketaan kirja jossa on kuvia ja joissa on puhekuplia joissa on tekstiä!
Rohkeasti mukaan!

Leffamiitti, Peter Pan
Maanantaina 24.11. kello 18.30
Niagarassa

Leffamiitin elokuvana tällä kertaa Disney klassikko Peter Pan, joka nähdään 35 mm filmiltä ja suomeksi dubattuna. Liput tulevat myyntiin samana päivänä klo 16 ja kustantavat 5 euroa. Leffan jälkeen voidaan halukkaiden kanssa jäädä Ravintola 931sen puolelle turisemaan, vaikkapa sitten niistä Disney leffoista. Ilmoittaudu mukaan Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

Lahden seudun Nörttitytöt:

Kuukausimiitin ja muiden mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Lahden seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä.

Oulun seudun Nörttitytöt:

Mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Oulun seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä.

Pääkaupunkikseudun kirjakerho:

Kirjakerhon tapaaminen
21.11.2014 kello 18.00
Kirjasto Omena

Nörttityttöjen kirjakerhon tapaaminen, Kirjana Stephen Fryn omaelämäkerran ensimmäinen osa Koppava kloppi (Moab Is My Washpot).

 

Muita tapahtumia

Turku:

Turun seudun naisnörttien kuukausitapaaminen
13.11. kello 18-20
Panimoravintola Koulussa

Turun seudun nörttitytöt tapaavat jo tutuksi tulleessa paikassa Panimoravintola Koulussa marraskuun 13. päivä. Tervetuloa seuraamme.
Ei pääsymaksua, vain iloinen mieli on toivottua! ”

Tampere:

Tekijä: Zanastardust [CC-BY-2.0], lähde: Wikimedia Commons

Tekijä: Zanastardust [CC-BY-2.0], lähde: Wikimedia Commons

Taru sormusten herrasta 60 vuotta!
22. marraskuuta 2014, klo 10:00–13:00
Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2,

J.R.R.Tolkienin Taru sormusten herrasta täyttää 60 vuotta! Tämän kunniaksi Smial Morel ja Suomen Tolkien-seura Kontu ry. järjestävät tapahtuman Tampereella, pääkirjasto Metsossa, 2.kerroksessa.

Ohjelma:
• Taru sormusten herrasta modernina romaanina (Markku Soikkeli)
• Tolkienin elämä ja teokset, Taru sormusten herrasta (Vesa Sisättö)
• Paneelikeskustelu: Klassikko elää
• Tietokilpailu

Ilmainen sisäänpääsy!

Jyväskylä:

Maailman johtava verkkopeliasiantuntija Jyväskylään marraskuussa!

Kiinnostaako peliala? Jos haluat tietää kuinka se pitäisi tehdä ja kuinka he tekevät sen, tule kuuntelemaan tätä ainutlaatuista kokopäivän luentoa, vain Jyväskylän alueelle! Ubisoftin neuvonantaja Teut Weidemann saapuu Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitokselle antamaan kokopäivän luennon pelialaan liittyen 25.11.2014 Agoran Martti Ahtisaari -salissa (auditorio 1). Weidemann, jonka viimeisin projekti oli Assasins Creed Identity iOS:lle, on toiminut alalla pitkään erilaisissa rooleissa yrittäjästä suunnittelijaan ja nyttemmin isompien firmojen neuvonantajana pelidesign-asioissa sekä Free to Play:hin liittyvissä tuotannoissa.

Ohjelma tiistai 25.11.2014
Agora, Martti Ahtisaari -sali

08:30 Johdanto (järjestäjä Ilkka Immonen)
08:45 Game Industry Creative Direction, design (Teut Weidemann)
11:30 Lounastauko
12:30 Free to Play design, monetisation (Teut Weidemann)
15:30 Keskustelu ja kommentit
16:00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen: https://korppi.jyu.fi/kotka/r.jsp?course=177818

 

Ilmianna tapahtumasi Nörttitytöille!

Jos sinulla on tapahtuma, jonka haluat jakaa Nörttityttöjen lukijoille, voit ilmoittaa tapahtumasi meille osoitteessa http://bit.ly/1dQZlIT.

Tapahtumailmoitusten viimeinen jättöpäivä on jokaisen kuukauden 20. päivä (esim. deadline joulukuun tapahtumille on 20.11.2014).

Tapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että niiden voidaan olettaa kiinnostavan lukijakuntaamme. Toimitus varaa oikeuden valita ja muokata tapahtumailmoituksia. Kysymysten ja ongelmien kanssa voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.
*****
Muutokset tapahtumiin mahdollisia.
Nörttitytöt eivät ota vastuuta tapahtumatietojen oikeellisuudesta.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat eivät ole blogin järjestämiä vaan paikallisten aktiivien järjestämiä. Jos omalla asuinalueellasi ei ole toimintaa, voit aina pistää oman Nörttityttö-ryhmäsi pystyyn. Apua ja ideoita saat meiltä.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille sukupuolille ellei toisin mainita.