Kuva: Stéfan

Syysillat pimenevät, mutta nörttityttöjen tahti ei hidastu – tapahtumia ja toimintaa riittää tällekin kuulle!

Nörttitytöt kokoontuvat syystunnelmissa eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, Tampereella, Helsingissä, Lahdessa ja Jyväskylässä. Lisäksi maassamme toimii kolme naisnörttikuoroa: Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere) ja Riverside Castle (Turku).

Huom! Turun seudun naisnörtit ja GWU Jyväskylä eivät ole Nörttitytöt ry:n paikallistoimintaa. Pääkaupunkiseudun, Oulun ja Lahden nörttitytöt sekä Tampereen naisnörtit lukeutuvat Nörttitytöt ry:n paikallistoiminnaksi. Naisnörttikuorot Another Castle (Helsinki), Yet Another Castle (Tampere) ja Riverside Castle (Turku) harkitsevat parasta aikaa asettuvatko Nörttitytöt ry:n siipien suojaan vai pysyvätkö itsenäisinä. Kuorolaiset voivat osallistua asiaa koskevaan keskusteluun Facebookissa Umbrella Castle -ryhmässä. Nörttitytöt-blogi tiedottaa mielellään kaikkien maamme naisnörttiryhmien tapahtumista, siis myös Nörttitytöt ry:hyn kuulumattomien ryhmien toiminnasta.

Jos sinun paikkakunnallasi ei vielä ole naisnörttitoimintaa, syyskausi on mitä oivallisinta aikaa pistää ryhmä pystyyn. Tukea ja apua ryhmän perustamiseen voi pyytää Nörttitytöt ry:ltä esimerkiksi sähköposteilemalla osoitteeseen: yhdistys(a)geekgirls.fi. Ilmoitathan myös ryhmäsi tapahtumista Nörttitytöt-blogiin esimerkiksi tällä kaavakkeella: http://bit.ly/1dQZlIT.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Nörttityttö-ryhmien tapaamisia:

 

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Torstaina 9.10. klo 18 Kirjasto 10:ssä kokoontuu Nörttityttöjen kirjakerho. Kirjakerhotapaamisessa kirjana tässä kuussa Pratchett/Baxter: Pitkä maa (The Long Earth). Osallistujien oletetaan lukeneen teoksen. Muussa tapauksessa olet tervetullut spoilaantumaan. Tapaamisessa valitaan myös seuraava yhdessä luettava kirja.

Lauantaina 11.10. klo 13-16 lautapelaamista ja lipaskeräystä tyttöjen päivän kunniaksi. Nörttitytöt ry osallistuu Plan Suomen lipaskeräykseen ja järjestää Kaivopihan Fantasiapeleissä lautapelitempauksen, jonka ohessa voi jättää rahaa lippaaseen kehitysmaiden tyttöjen hyväksi. Tarkemmat tiedot tapahtuman Facebook-sivulla.

Lauantaina 18.10. klo 14 Nörttityttöjen lautapelimiitti Ravintola Kaislassa.

Tiistaina 28.10. klo 18:15 ekskursio Vikings from the British Museum Event Cinema -näytökseen. Tarkemmat tiedot Facebook-tapahtumasivulta.

Nörttitytöt ry:n jäsenille suunnattu käsityökerho starttasi toimintansa syyskuun 21. päivä. Käsityökerho järjestää vierailuja sekä erilaisia iltamia, joissa askarrellaan kaikkea nörttiyteen liittyvää.

Another Castle (Helsingin naisnörttikuoro)

Keskiviikkona 8.10. klo 18-20 kokoontuu Helsingin naisnörttikuoro. Tarkemmat tiedot kuoron sivulta Facebookista. Uudet naisnörttilaulajat tervetulleita myös näihin harjoituksiin.

 

Tampereen seudun naisnörtit

Torstaina 16.10. klo 17 Ravintola 931:ssä sarjismiitti, johon voi tuoda mukanaan sarjakuvia muille tutustuttavaksi. Myös manga käy oikein mainiosti! Tarkemmat tiedot Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmästä.

Yet Another Castle (Tampereen naisnörttikuoro)

Tampereen nörtein naiskuoro Yet Another Castle kokoontuu myös lokakuussa, tarkempaa ajankohtaa voi tiedustella kuoron Facebook-ryhmässä. Uudet naisnörttilaulajat ovat tervetulleita kuoroon!

 

Turun seudun naisnörtit

Maanantaina 13.10. alk. klo 18 Kuukausitapaaminen Panimoravintola Koulussa.

Riverside Castle (Turun naisnörttikuoro)

Keskiviikkoisin klo 18-20 ja vuoroviikoin sunnuntaisin kokoontuu Kuuvuoren nuorisotalolla Turussa Riverside Castle eli nörtein naiskuoro täl puol jokkee! Uudet naisnörttilaulajat tervetulleita harjoituksiin. Lisätiedot kuoron Facebook-ryhmässä.

 

Oulun seudun Nörttitytöt

Lauantaina 18.10. klo 14-17 miitti Cafe Roosterissa. Teemana harrastukset, tarkoituksena esitellä muille omansa ja ehkä innostua samalla jonkun muun lajista. Tarkemmat tiedot Oulun seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmästä.

Keskiviikkona 23.10. klo 18 kirjamiitti Cafe Roosterissa. Tällä kertaa jutellaan suosikki- ja inhokkileffoista, jotka pohjautuvat kirjoihin.

 

Lahden seudun Nörttitytöt

Kuukausimiitin ja muiden mahdollisten tapahtumien ajankohtaa voi tiedustella Lahden seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä.

 

GWU – Jyväskylä

Lautapelimiitti suunnitteilla, keskusteluun ajankohdasta, paikasta yms. voi osallistua GWU – Jyväskylän Facebook-ryhmässä.

 

Muita tapahtumia

Tampereella

Avoimet ovet joka tiistai klo 18 alkaen Tampere Hacklabissä (Peltokatu 31). Tampere Hacklab on kaikille avoin yhteisöllinen työpaja. Jäsenille on tarjolla monia työkaluja ja laitteita, mm. 3D-tulostin ja laserleikkuri. Tapahtuma maksuton, ei ikä- tai sukupuolirajoitteita.

 

Oulussa

Oulun Sarjakuvaseura ry:n sarjakuvatapaaminen Never Grow Oldissa (K18). Tapahtuma järjestetään joka kuun ensimmäinen torstai. Lisätiedot: http://www.ruutukaava.com/

 

 

Helsingissä

Keskiviikkona 22.10. klo 17 alkaen Game Night 1.1 Ravintola Buzassa, Tyynenmerenkatu 7, Helsinki. Tarjolla talon puolesta lautapelejä (mm. Bang, Trivial Pursuit, Dixit), omiakin saa tuoda paikalle. Tapahtuma on ilmainen.

Tiistaista 2.9. alkaen As if! Ysäriteinileffat elokuvateatteri Orionissa, Eerikinkatu 15, Helsinki. 1990-luvun amerikkalaiset teinielokuvat loivat valkokankaalle maailman, jossa high school on oma universuminsa ja ruokala sen päänäyttämö. Näissä elokuvissa nuoret naiset antavat palaa, ironia kuplii, angsti velloo ja konfliktit koetaan sosiaalisten klikkien välillä. Musiikki ja muoti napapaidoista lökäpöksyihin olivat olennainen osa elokuvien vetovoimaa ja levisivät elokuvateatterista arkeen. KAVIn esityssarjassa nähdään 12 genren keskeistä teosta. Liput 6,50 € / KAVIn klubikortilla 5 €, katso elokuvakohtaiset ikärajat KAVIn nettisivuilta.

 

Poromagia järjestää joka viikko peliturnauksia Helsingin Pasilassa (Opastinsilta 7 B, Hki)
Ti klo 17:00 – 21:00 War Head Fight Club – Ilmainen!
Ke klo 15:00 eteenpäin – MTG: Commander -liiga  – Ilmainen!
Ke klo 17:00 eteenpäin – Legacy ja Modern -turnaukset vuoroviikoin – osallistumismaksu: 5 €
To klo 17.00 Casual Draft – osallistumismaksu: 15 €
To klo 16:30 eteenpäin – PKMN: Pokemon-liiga  – Ilmainen!
To klo 16:30 eteenpäin Theros League
Pe klo 17:00 – MTG: FNM Standard, kuukauden viimeinen perjantai Modern – osallistumismaksu: 5 €
Pe klo 17:30 – MTG: FNM Booster Draft – osallistumismaksu: 15 €
Peliturnausten kotisivut ja lisätietoa.

Ilmianna tapahtumasi Nörttitytöille!

Jos sinulla on tapahtuma, jonka haluat jakaa Nörttityttöjen lukijoille, voit ilmoittaa tapahtumasi meille osoitteessa http://bit.ly/1dQZlIT.

Tapahtumailmoitusten viimeinen jättöpäivä on jokaisen kuukauden 20. päivä (esim. deadline marraskuun tapahtumille on 20.10.2014).

Tapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että niiden voidaan olettaa kiinnostavan lukijakuntaamme. Toimitus varaa oikeuden valita ja muokata tapahtumailmoituksia. Kysymysten ja ongelmien kanssa voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.
*****
Muutokset tapahtumiin mahdollisia.
Nörttitytöt eivät ota vastuuta tapahtumatietojen oikeellisuudesta.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat eivät ole blogin järjestämiä vaan paikallisten aktiivien järjestämiä. Jos omalla asuinalueellasi ei ole toimintaa, voit aina pistää oman Nörttityttö-ryhmäsi pystyyn. Apua ja ideoita saat meiltä.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille sukupuolille ellei toisin mainita.