Nörttitytöt

rannallaVielä on kesää jäljellä, joten viettäkäämme sitä nörttityttömäisessä hengessä! Elokuuksi riittää vaikka mitä kivaa tekemistä eri puolilla maata.

Nörttitytöt kokoontuvat kesätunnelmissa eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, Tampereella, Helsingissä ja nyt myös Lahdessa! 

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Huom! Syyskaudelle on suunnitteilla ekslusiivisesti Nörttitytöt ry:n jäsenille suunnattuja tapahtumia – tulossa ainakin käsityökerho – joten nyt on hyvä aika liittyä jäseneksi yhdistykseen.

 

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Perjantaina 8.8. starttaa Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen kirjakerho! Kellonaika varmistuu myöhemmin tapahtuman Facebook-sivulla. Kirjakerho kokoontuu ensimmäisellä kerralla Sellon kirjastossa, Espoossa. Ensimmäisen tapaamisen teemana on oman kirjasuosikin esitteleminen. Nappaa siis mukaan yksi teos, jota voisit suositella muille nörttitytöille. Pyrimme valitsemaan tapaamisessa kirjan, jonka kaikki kerholaiset voisivat lukea yhdessä seuraavia tapaamisia varten. Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen kirjakerhon ensitapaamisella pohditaan myös yhteistyön mahdollisuutta Nörttitytöt-blogin videokirjakerhon kanssa.

Suunnitteilla mahdollisesti vielä elokuulle tai syyskuun alkuun myös Pääkaupunkisedun Nörttityttöjen neulegraffittityöpaja! Seuraa ja osallistu neulegraffittityöpajaa koskevaan suunnitteluun Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä!

Leffaan ja syömään -miitti suunnitteilla Finnkinon elokuisena Superpäivänä, jonka tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa. Elokuvavalinnasta äänestetään parasta aikaa tapahtuman Facebook-sivulla.

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt suunnittelee nörttideittitapahtuman järjestämistä nörttisinkuille syyskaudella. Elokuussa on tarkoitus kokoontua suunnittelemaan tapahtuman toteutusta. Tapahtuman järjestäjäryhmään toivotaan mukaan henkilöitä, jotka eivät itse halua osallistua tapahtumaan seuranhakijoina. Jos siis olet jo seilannut nörttirakkauden onnen satamaan tai olet täydellisen tyytyväinen sinkkunörttitilaasi, mutta olisit silti altruismin hengessä kiinnostunut järjestämään nörttipariutumisriittiä muille, ilmoittaudu nörttideittitapahtuman suunnittelukokoukseen Facebookissa.

 

Tampereen seudun naisnörtit

Tampereen seudun naisnörttien lautapeli-ilta järjestetään ke 13.8. klo 18 alkaen Kehräsaaressa Ravintola 931:ssä (huom. muuttunut aika ja paikka). Tapahtumaan saa tuoda mukanaan omia lautapelejään – se on jopa varsin suositeltavaa. Tapahtumaan voi ilmoittautua ja sen suunnitteluun osallistua Google Docsin kautta. Lisätietoja voi tiedustella myös Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä. Tapahtumaa organisoi Maija.

Kirjamiitin alustavaksi ajankohdaksi on sovittu ti 19.8. Miitin teemana on kotimainen kaunokirjallisuus. Ajankohta suositellaan tarkistamaan Tampereen seudun naisnörttien Facebook-sivun kautta. Kirjamiittiä organisoi Eija Isoviita.

Torstaina 7.8. Tampereella vietetään Tapahtumien yötä, johon Tampereen seudun naisnörtit osallistuvat porukalla! Ilmoittaudu miittiin ja osallistu sen suunnitteluun Pirate Padin kautta. Lisätietoja voi tiedustella myös Tampereen seudun naisnörttien Facebook-sivulla.

Perinteinen Tampereen seudun naisnörttien leffamiitti järjestetään elokuussakin Finnkinon Superpäivänä. Leffaksi on kaavailtu Frank Millerin sarjakuvaan pohjaavaa Sin City: A Dame to Kill For. Superpäivän tarkka ajankohta ei tätä kirjoittaessa ole tiedossa, joten kehoitamme seuraamaan keskustelua miitistä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-sivulla.

Y-Festivaaleille on suunnitteilla Nörttityttöjen miitti perjantaina 29.8. kahvila Mimibo Cafessa. Tarkempia tietoja miitistä voi kysellä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

 

Turun seudun naisnörtit

Perinteikäs kuukausitapaaminen ke 13.8. klo 18 alkaen Panimoravintola Koulussa. Tapaaminen terassilla, jos sää suinkin sallii. Luvassa fiksua ja filmaattista nörttinaisseuraa ja mukavaa jutustelua nörttiaiheista tai niiden vierestä. Iltaa istutaan yleensä pitkään, joten seuraan uskaltaa liittyä myöhemminkin.

What, Another Castle? -nörttinaiskuoro kokoontuu elokuussa joka keskiviikko klo 18:00-20:00, Q-vuoren nuorisotalolla, osoitteessa Nummenpuistokatu 2, Turku. Elokuun kuoropäivät siis 6.8., 13.8., 20.8. ja 27.8. Kuorokokoontumiset ovat kaikille nörähtäville laulun ystäville avoimia, ja kuoroon toivotaan kovasti uusia jäseniä!

Turussa sattuu ja tapahtuu – erilaisia pikkumiittejä sovitaan Turun seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä usein lyhyelläkin varoitusajalla, joten kannattaa seurata ryhmää!

 

Oulun seudun Nörttitytöt

Yksin mutta yhdessä -miitti la 16.8. klo 14 Cafe Roosterissa. Tapahtumaan voi saapua touhuilemaan omiaan kuten tekemään opiskeluhommia, lueskelemaan, kutomaan tai mitä sitten keksiikin ja osallistua siinä ohessa yleiseen keskusteluun – tai olla osallistumatta. Yhdessä oloa ilman sosiaalisen pätemisen tarvetta!

Huom! Oulun seudun Nörttitytöt ovat sopineet kuukausitapaamisiensa ajankohdat jo koko syyskaudelle! Pikkujoulujen ajankohtakin on jo suunnittella. Käy tsekkaamassa miitit ja merkkaa ne ajoissa kalenteriin Oulun seudun Nörttityttöjen Facebook-ryhmässä. Samalla voit itse osallistua tulevan toiminnan sisältöjen suunnitteluun.

 

Lahden seudun Nörttitytöt

Lahden seudun Nörttityttöjen ihka ensimmäinen tapaaminen su 9.8. klo 15 Kahvila Sinuhessa, osoitteessa Mariankatu 18. Tapahtumassa lahtelaiset nörttitytöt tutustuvat toisiinsa ja suunnittelevat tulevaa toimintaansa.

 

Muita tapahtumia

Hämeenlinnassa

Hämeen keskiaikamarkkinat 15.-16.8. osoitteessa Kustaa III:n katu, Hämeenlinna. Keskiaikamarkkinat Hämeenlinnan Linnanpuistossa jo kuudennentoista kerran. Luvassa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, kuten esimerkiksi taistelunäytöksiä, työnäytöksiä, keskiaikaista väkeä sekä keskiaikaisten kojujen muodostama laaja markkinatori, josta löytyy paljon mielenkiintoisia tuotteita! Unohtamatta tietenkään pienpanimoita ja lähiruokaa tai lauantain Keskiaikaisia pitoja… Tapahtuman järjestää Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry.

 

Tampereella

Avoimet ovet joka tiistai klo 18 alkaen Tampere Hacklabissä (Peltokatu 31). Tampere Hacklab on kaikille avoin yhteisöllinen työpaja. Jäsenille on tarjolla monia työkaluja ja laitteita, mm. 3D-tulostin ja laserleikkuri. Tapahtuma maksuton, ei ikä- tai sukupuolirajoitteita.

Tamperelaisen spefiseura Spektren perinteinen Huviretki tienpientareelle suuntaa la 9.8. klo 12 Viikinsaareen. Koolla Tampereen fandom – tule mukaan! Lautat lähtevät Laukontorilta klo 12 sekä myöhemmin tasatunnein. Ohjelmassa oleskelua grillikatoksen luona. Paluu kaupunkiin tapahtuu joskus illalla. Jatkot Ruby & Fellasissa.

Medieval Folk Fest III la 9.8 klo 12-16 Tallipihalla osoitteessa Kuninkaankatu 4, Tampere. Kesän folkahtavin koko perheen keskiaikaisteemainen pienoismusiikkifestari Tampereen Tallipihalla lauantaina 9.8.2014. Musiikkia tasatunnein. Paikalla myös käsityöläisiä ja kauppiaita kojuineen. Tallipihan myymälät ja kahvila auki normaalisti. Tervetuloa! 

Y-Festivaali 27.-31.8. eri puolilla Tamperetta! Y-Festivaali on poikkitaiteellinen kaupunkifestivaali Tampereella. Se esittelee laaja-alaisesti y-sukupolven edustajien taidetta ja kulttuuria. Tapahtuman järjestää Tampereen Ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän opiskelijoista sekä jo valmistuneista koostuva työryhmä.
Huom! Y-Festareille on suunnitteilla Nörttityttöjen miitti perjantaina 29.8. kahvila Mimibo Cafessa. Tarkempia tietoja miitistä voi kysellä Tampereen seudun naisnörttien Facebook-ryhmässä.

 

Oulussa

Age of the Dinosaur -näyttely Oulun Taidemuseossa elokuun loppuun saakka. Oulun Museo- ja tiedekeskus Luupin suuri yhteishanke tuo Lontoon arvostetun Natural History Museumin tuottaman Age of the Dinosaur -näyttelyn Oulun taidemuseon tiloihin. Esillä on kymmeniä aitoja fossiileita ja jäljennöksiä sekä runsaasti tietoa maapallon elämästä jura- ja liitukausilla. Näyttelyn tähtinä ovat täysikokoiset liikkuvat dinosaurushahmot. Tapahtuma on maksullinen, hintatiedot tapahtuman sivuilla.

 

Helsingissä

Kinokonsertti Värikkäät mykät su 24.8. klo 14.00 Elokuvateatteri Orionissa, osoitteessa Eerikinkatu 15, Helsinki. Keijut, sarvipäät ja muut satumaiset olennot seikkailevat Georges Mélièsin käsin väritetyissä elokuvissa Orionin koko perheen kinokonsertissa. Ohjelmassa on tietenkin legendaarinen Matka kuuhun vuodelta 1902, restauroituna versiona. Lisäksi näytöksessä nähdään kokoelma tämän elokuvan pioneerin mielikuvituksellisimpia töitä 1900-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä. Musiikin näytökseen on säveltänyt nostalgisella Marlene-levyllään 2012 yleisön ja kriitikot ihastuttanut laulaja-lauluntekijä Aino Venna, joka myös säestää esityksen. Kaikille sallittu, suositellaan yli 5-vuotiaille. Liput 12 € / KAVIn klubikortilla 10 € / alle 12-vuotiaat 5 €. Kaksi näytöstä 24.8. klo 14 ja klo 16.

Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttely Ateneumin taidemuseossa 7.9. saakka. Ateneumin näyttely kattaa Janssonin tuotteliaan uran kaikki vaiheet: maalaustuotannon aina 1930-luvun surrealistishenkisistä teoksista 1950-luvun modernismiin ja 1960-70 -lukujen abstraktimpaan ilmaisuun, Garm-lehden oivaltavan satiiriset sodanvastaiset kuvitukset, julkisiin tiloihin valmistuneet monumentaalimaalaukset sekä kansainvälisesti huikean suosion saavuttaneet muumihahmot tarinoineen. Näyttely on maksullinen, hintatiedot Ateneumin sivulla.

Poromagia järjestää joka viikko peliturnauksia Helsingin Pasilassa (Opastinsilta 7 B, Hki)
Ti klo 17:00 – 21:00 War Head Fight Club – Ilmainen!
Ke klo 15:00 eteenpäin – MTG: Commander -liiga  – Ilmainen!
Ke klo 17:00 eteenpäin – Legacy ja Modern -turnaukset vuoroviikoin – osallistumismaksu: 5 €
To klo 17.00 Casual Draft – osallistumismaksu: 15 €
To klo 16:30 eteenpäin – PKMN: Pokemon-liiga  – Ilmainen!
To klo 16:30 eteenpäin Theros League
Pe klo 17:00 – MTG: FNM Standard, kuukauden viimeinen perjantai Modern – osallistumismaksu: 5 €
Pe klo 17:30 – MTG: FNM Booster Draft – osallistumismaksu: 15 €
Peliturnausten kotisivut ja lisätietoa.

 

Ilmianna tapahtumasi Nörttitytöille!

Jos sinulla on tapahtuma, jonka haluat jakaa Nörttityttöjen lukijoille, voit ilmoittaa tapahtumasi meille osoitteessa http://bit.ly/1dQZlIT.

Tapahtumailmoitusten viimeinen jättöpäivä on jokaisen kuukauden 20. päivä (esim. deadline elokuun tapahtumille on 20.7.2014).

Tapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että niiden voidaan olettaa kiinnostavan lukijakuntaamme. Toimitus varaa oikeuden valita ja muokata tapahtumailmoituksia. Kysymysten ja ongelmien kanssa voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.

*****
Muutokset tapahtumiin mahdollisia.
Nörttitytöt eivät ota vastuuta tapahtumatietojen oikeellisuudesta.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat eivät ole blogin järjestämiä vaan paikallisten aktiivien järjestämiä. Jos omalla asuinalueellasi ei ole toimintaa, voit aina pistää oman Nörttityttö-ryhmäsi pystyyn. Apua ja ideoita saat meiltä.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille sukupuolille ellei toisin mainita.