198848 . N210445

Vaikka matonpesu onkin kivaa, nörttitytöt keksivät kesällä muutakin menoa. Kuva: Volker von Bonin, julkaistu Helsingin kaupunginmuseon luvalla.

Kesäkuu ja ihanat kesäiset nörttitapahtumat koittavat!

Nörttitytöt kokoontuvat kesätunnelmissa eri puolilla Suomea: nörttinaisilla on paikallisryhmät jo Oulussa, Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Lisäksi Lahden ryhmä aloittaa toimintansa lähiaikoina.

Jos haluat tukea Nörttityttöjen toimintaa, voit liittyä Nörttitytöt ry:n jäseneksi noudattamalla näitä ohjeita!

Nörttityttö-ryhmien tapaamisia:

Pääkaupunkiseudun Nörttitytöt

Lauantaina 31.5. klo 18 alkaen X-Men: Days of Future Past -elokuvan katselua Kinopalatsi-elokuvateatterissa HelsingissäKokoontuminen viimeistään 15 minuuttia ennen elokuvan alkua Kinopalatsin pääaulassa (Kaisaniemenkadun sisäänkäynti). Elokuvan jälkeen mahdollisesti yhteinen illallinen. Tarkemmat tiedot lippuvarauksia ja ruokailua koskien tapahtuman FB-ryhmän kautta. Voit kuitenkin myös vain ilmestyä paikalle, jos varaat oman lippusi. Tapahtumaan ovat tervetulleita myös ei-tytöt. Liput: 12,50 e, mahdollisuus käyttää omia alennuslippuja jne.

Lauantaina 7.6. klo 12 alkaen nörttityttöpiknik Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa HelsingissäMahdollisuus tutustua myös kasvihuoneisiin. Kokoontuminen pääkasvihuoneen edessä klo 12, mutta piknikille voi liittyä myöhemminkin, kunhan löytää seurueen. Ei-naiset ja lapset tervetulleita.
Liput kasvihuoneeseen: 8/4 euroa.

Lauantaina 28.6. osallistumme yhdessä Helsinki Pride -kulkueeseen ja Priden puistotapahtumaan. Tarkemmat järjestäytymisohjeet myöhemmin Pääkaupunkiseudun Nörttityttöjen FB-ryhmässä. Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiesen ja ikään katsomatta.

Tampereen seudun naisnörtit

Lauantaina 14.6. klo 15 sarjismiitti Ravintola 931:ssa, Kehräsaaressa. Mukaan kasa sarjakuvia ja iloinen mieli! Tapahtuma on maksuton, mutta kannattaa varautua tilaamaan jotain pientä ravintolasta.

Mahdollisesti muitakin tapahtumia Tampereella luvassa. Seuraa tämän postauksen kommentteja ja Tampereen seudun naisnörttien FB-ryhmää!

Turun seudun naisnörtit

Keskiviikkona 4.6. klo 18 alkaen jo perinteikäs kuukausitapaaminen Panimoravintola Koulussa. Iltaa istutaan pitkään, joten ainakin klo 21 asti kannattaa tulla paikalle, jos ei ehdi aiemmin. Tapahtuma on itsessään maksuton, mutta kannattaa tietysti varautua tilaamaan panimotuotteita tai muuta kivaa.

Oulun seudun Nörttitytöt

Torstaina 12.6. ekskursio Tarlab Ouluun eli harrastetilaan, jossa voi touhuta vaikka taulun maalaamista, puutöitä, elektronisten laitteiden suunnittelua, tietokoneohjelmien koodailua tai virkkausta yhdessä tai erikseen. Tapahtuma on maksuton. Tarkempi tapahtuma-aika selviää pian Oulun seudun Nörttityttöjen FB-sivulla.

Lauantaina 14.6. klo 14 alkaen (huom. muuttunut aika!) kuukausitapaaminen Cafe Roosterissa. Suunnitellaan tulevaa toimintaa! Mahdollisuus myös esim. lautapelailuun. Tapahtuma on avoin myös ei-naisille. Ei varsinaista osallistumismaksua, mutta kannattaa tietysti varautua tilaamaan jotakin.

Muita tapahtumia

Tampereella

Avoimet ovet joka tiistai klo 18 alkaen Tampere Hacklabissä (Peltokatu 31). Tampere Hacklab on kaikille avoin yhteisöllinen työpaja. Jäsenille on tarjolla monia työkaluja ja laitteita, mm. 3D-tulostin ja laserleikkuri. Tapahtuma maksuton, ei ikä- tai sukupuolirajoitteita.

Oulussa

Age of the Dinosaur -näyttely Oulun Taidemuseossa elokuun loppuun saakka. Oulun Museo- ja tiedekeskus Luupin suuri yhteishanke tuo Lontoon arvostetun Natural History Museumin tuottaman Age of the Dinosaur -näyttelyn Oulun taidemuseon tiloihin. Esillä on kymmeniä aitoja fossiileita ja jäljennöksiä sekä runsaasti tietoa maapallon elämästä jura- ja liitukausilla. Näyttelyn tähtinä ovat täysikokoiset liikkuvat dinosaurushahmot. Tapahtuma on maksullinen, hintatiedot tapahtuman sivuilla.

Lahdessa

Suomen suurin manga- ja animetapahtuma Desucon Sibelius-talossa 6.-8.6. Tapahtuma on loppuunmyyty.

Mikkelissä

Larp-jamit Otavan opistolla 13.-15.6. Oletko jumissa nykyisen projektisi kanssa tai haluatko löytää uutta virtaa kirjoittamiseen? Haaveiletko kirjoitusavusta vai pelottaako ensimmäisen oman pelin järjestäminen? Etsitkö uusia kirjoitustyylejä, ideoita, työkaluja tai sitä mystistä jotain? Tule X-Con Jameille! Hintatiedot ja muut mahdolliset rajoitukset tapahtuman nettisivuilla.

Turussa

Turun keskiaikaiset markkinat 26.-29.6. Keskiaikaisilla markkinoilla löydät monenlaista nähtävää ympäri tapahtuma-aluetta. Laadukkaita käsityötuotteita ja keskiaikaisia herkkuja kauppaavat torimyyjät, hurjat ritarit, työnäytösalueen käsityöläiset sekä mielenkiintoiset luennot takaavat unohtumattoman elämyksen koko perheelle. Lisäksi viihdyttävät teatteri-, tanssi-, sirkus- ja musiikkiesitykset johdattavat jännittävälle matkalle valoisaan keskiaikaan! Tapahtuma on pääosin ilmainen, tarkemmat hintatiedot ja muut rajoitukset tapahtuman sivuilta.

Helsingissä

Maanantaina 2.6. Helsinki Priden sarjakuvanäyttelyn avajaiset klo 18 Pasilan kirjastossa. Suomalaiset sarjakuvataitelijat kertovat queereja tarinoita ja ottavat kantaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen puolesta. Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina 30.6. asti.

Tiistaina 3.6. klo 18-20 kirjojen ystävien sokkotreffit Korkeavuorenkatu 37:n kirjakaupassa. Ilmoittautumiset 1.6. mennessä Facebook-käyttäjälle nimeltä Anna-Riikka Carlson. Ilta on suunnattu “niille, jotka toivoisivat löytävänsä jonkun, jonka kanssa keskustella kirjoista, vaellella kirjakaupoissa tai jopa hankkia yhteinen kirjahylly. Kyseessä on siis kirjalliset rusettiluistelut, kirjoista innostuvien ihmisten kohtaaminen, yhteiset sokkotreffit, joilla ei etsitä mitään, mutta joilla voi löytää hyvää kesäluettavaa tai lukuseuraa.” Tapahtuma on maksuton, sukupuolirajoitteista voi tiedustella järjestäjältä.

Helsinki Pride 23.-29.6. Suomen suurin kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma. Valtaosa tapahtumista ilmaisia ja kaikille avoimia. 

Tove Janssonin 100-vuotisjuhlanäyttely Ateneumin taidemuseossa syyskuun loppuun saakka. Ateneumin näyttely kattaa Janssonin tuotteliaan uran kaikki vaiheet: maalaustuotannon aina 1930-luvun surrealistishenkisistä teoksista 1950-luvun modernismiin ja 1960-70 -lukujen abstraktimpaan ilmaisuun, Garm-lehden oivaltavan satiiriset sodanvastaiset kuvitukset, julkisiin tiloihin valmistuneet monumentaalimaalaukset sekä kansainvälisesti huikean suosion saavuttaneet muumihahmot tarinoineen. Näyttely on maksullinen, hintatiedot Ateneumin sivulla.

Poromagia järjestää joka viikko peliturnauksia Helsingin Pasilassa (Opastinsilta 7 B, Hki)
Ti klo 17:00 – 21:00 War Head Fight Club – Ilmainen!
Ke klo 15:00 eteenpäin – MTG: Commander -liiga  – Ilmainen!
Ke klo 17:00 eteenpäin – Legacy ja Modern -turnaukset vuoroviikoin – osallistumismaksu: 5 €
To klo 17.00 Casual Draft – osallistumismaksu: 15 €
To klo 16:30 eteenpäin – PKMN: Pokemon-liiga  – Ilmainen!
To klo 16:30 eteenpäin Theros League
Pe klo 17:00 – MTG: FNM Standard, kuukauden viimeinen perjantai Modern – osallistumismaksu: 5 €
Pe klo 17:30 – MTG: FNM Booster Draft – osallistumismaksu: 15 €
Peliturnausten kotisivut ja lisätietoa.

Ilmianna tapahtumasi Nörttitytöille!

Jos sinulla on tapahtuma, jonka haluat jakaa Nörttityttöjen lukijoille, voit ilmoittaa tapahtumasi meille osoitteessa http://bit.ly/1dQZlIT.

Tapahtumailmoitusten viimeinen jättöpäivä on jokaisen kuukauden 20. päivä (esim. deadline heinäkuun tapahtumille on 20.6.2014).

Tapahtumien toivotaan olevan sellaisia, että niiden voidaan olettaa kiinnostavan lukijakuntaamme. Toimitus varaa oikeuden valita ja muokata tapahtumailmoituksia. Kysymysten ja ongelmien kanssa voitte ottaa yhteyttä osoitteeseen toimitus@geekgirls.fi.

*****
Muutokset tapahtumiin mahdollisia.
Nörttitytöt eivät ota vastuuta tapahtumatietojen oikeellisuudesta.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat eivät ole blogin järjestämiä vaan paikallisten aktiivien järjestämiä. Jos omalla asuinalueellasi ei ole toimintaa, voit aina pistää oman Nörttityttö-ryhmäsi pystyyn. Apua ja ideoita saat meiltä.
Nörttityttö-ryhmien tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille sukupuolille ellei toisin mainita.