“Ooh! Got something good for me? *gasp* Is it a dress?!” – Veronica, Fallout: New Vegas

Gloomy Moonin punamusta pilkkumekko

Gloomy Moonin punamusta pilkkumekko

Haluaisin joululahjaksi mekon. Minkälaisen mekon, kysytte. En ole varma, vastaan. Hameita ja mekkoja käyttävänä ihmisenä olen kahden vaiheilla: joko arkimekko tai sitten vähän parempi ja hienompi mekko. Kolme vuotta sitten Kiinasta ostamani kukkamekko on ollut niin kovassa käytössä, että olen joutunut ompelemaan siihen uudet olkaimet kesällä, kun pienet renkaat, joilla sai lyhennettyä ja pidennettyä olkaimia menivät rikki. Jätin olkaimet sitten sen pituisiksi, ettei kaula-aukko näytä turhan paljon paljasta pintaa. Viime aikoina olen paljon vähemmän katsonut vaatteissa sitä, kuinka paljon ihoa näkyy. Mekot ovat minulle jokapäiväisiä vaatteita, toki niin hameiden kuin pitkähihaisten rinnalla, koska ne ovat käteviä, ja aina on joku sanomassa kuinka kauniilta näytän mekossa. Talvellakin pärjää, jos vaan laittaa paksummat sukkahousut ja pitkän takin (tai olen vain niin tottunut kylmään, etten enää välitä talvisesta viimasta ja kylmyydestä).

Arkimekko tulisi tarpeeseen. Haluaisin pukeutua sievästi joka päivä, olla ilo niin omille kuin ympärilläni olevien silmille ja pitää kukkahiuspinniäni vaatteiden kanssa, joihin se sopii. (Tosin pidän sitä kumminkin, koska se erottaa minut hyvin väkijoukosta.) Vanha vintage-mekko olisi kovin ihana lahja, jos sellaisen saisin, koska voisin silloin luottaa, että se kestää läpi seuraavatkin elinvuotensa. Tällaisen voisin hyvin löytää kirpputori- ja myyjäistapahtuma Ofelia Marketista, joka järjestetään Helsingissä Glorialla tämän viikon sunnuntaina, 8.12. Valintani sieltä voisi olla Gloomy Moonin puolikellohameinen punamusta polka dot -kuvioinen puuvillamekko.

Nini Van Deeringin suunnittelema avantgarde-mekko

Nini Van Deeringin suunnittelema avantgarde-mekko

Kuinka tyttö voisi olla haluamatta juhlamekkoa? Erikoista ja uniikkia mekkoa, jota voisi ihastella itsensä päällä ja sitten juhlissa, tai minun tapauksessani ennemmin larpissa kuin oikeissa juhlissa. Larppeja varten minulla on jo muutamia mekkoja, useimpia niistä voi asusteilla tai korseteilla muokata aikakauteen ja tapahtumaan sopivaksi. Valehtelisin, jos väittäisin, etten haluaisi juhlamekkoa. Koska ei ole juhlia tiedossa, ja koska en muutamia vuosia sitten tanssinut vanhoja tansseja, en sitäkään varten saanut hankkia kaunista juhlamekkoa. Tänä vuonna kuitenkin olen menossa uudenvuodenjuhliin, jonne en vielä ole asuani päättänyt, mutta mahdollisuus olisi laittaa se täydellinen juhlamekko, joka voisi hyvinkin olla Nini Van Deeringin avantgarde-mekko. Ehkä yksi kappale sitä voisi löytyä Ofeliasta?

Olen tässä puhunut Ofelia marketista, koska kyseinen tapahtuma on taas tulossa, enkä voi tarpeeksi mainostaa sitä siihen nähden, kuinka ihana tapahtuma on kyseessä. Joka vuosi kun tapahtuma on ollut Glorialla, olen siellä käynyt ihastelemassa vintage-vaatteita ja suomalaisten käsityöläisten tuotoksia, ostanut hameita ja mekkoja, sekä joululahjoja ihanille ystäville. Tapahtuman sisäänpääsy on ilmainen ja kummassakin kerroksessa on myyjiä. Myös muotinäytös, tanssinäytös ja käsityöopastusta pitäisi ohjelmassa olla, joten vilpittömästi suosittelen tulemaan paikalle! Minua saa myös tulla tervehtimään ja kehumaan. Tarkempia tietoja tapahtumasta saa parhaiten Ofelian Facebook-tapahtumasta.

Tässä luukullinen mekkorakkautta Melinalta, joka viimeiset kymmenen vuotta on elänyt ilman housuja, koska ne eivät koskaan istu hyvin.