[Huom! Artikkelin kuvat on poistettu kuvaajan pyynnöstä.]

Tervetuloa Nörttityttöjen joulukalenteriin! Joka päivä uusi luukku ja uusi yllätys! Parhautta!

Jouluun kuuluu myös antamisen ilo ja siksi me Nörttitytöt pyydämme teitä kaikkia varautumaan ensi viikolla aukeavaan joululahjakeräykseen Tyttöjen talon hyväksi!

Tyttöjen Talo

Tyttöjen Talo (http://www.tyttojentalo.fi) on Helsingin Kalliossa toimiva nuorille 10-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille tarkoitettu yhteinen tila, jossa heistä pidetään huolta.

Tyttöjen talossa nuorille on tarjolla oleskelutilaa sekä harrastusmahdollisuuksia. Tyttöjen talolla toimii esimerkiksi taide- ja käsityökerhoja, kitarakerho sekä kokkauskerhoja, joista osa on kaikille avoimia ja osa maksullisia.

Kaiken hauskanpidon lisäksi Tyttojen talolla tehdään myös tärkeää työtä, jolla tuetaan tyttöjen kasvua naisiksi. Talolla toimii mm. nuorille odottaville sekä äideille tarkoitettuja ryhmiä. Lisäksi Tyttöjen talolla on tarjolla seksuaalineuvojan palvelut, jonka luona tytöt voivat keskustella ongelmistaan ja tarvittaessa saavat lähetteen eteenpäin tarkempiin tutkimuksiin tai lääkereseptin. Valitettavasti myös seksuaalinen ahdistelu ja väkivalta on todellisuutta tytöille ja heitä varten Tyttöjen talo tarjoaa terapiapalveluita ja tukea läpi mahdollisen oikeusprosessin ja tapahtuneesta selviämiseen. Tyttöjen talo tekee myös monikulttuurisuustyötä ja auttaa kahden kulttuurin paineessa eläviä tyttöjä saamaan oman äänensä kuuluviin ja löytämään kaikkia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja elämän haasteisiin.

Mutta ennen kaikkea Tyttöjen talo on paikka, jossa jokainen tyttö saa olla oma itsensä ja jossa heille jokaiselle annetaan tukea oman itsensä löytämiseen ja autetaan heitä kasvamaan aikuisiksi, itsenäisiksi ja itsevarmoiksi naisiksi.

Miksi Tyttöjen Talon toiminta on niin tärkeää?

Tytöstä naiseksi kasvaminen ei ole helppoa ja matkan varrella nuori nainen joutuu kohtaamaan monia erityisesti omaa sukupuoltaan koskevia ongelmia. Vaikka nuorisotaloja on paljon, vain tytöille suunnattuja tiloja on edelleen vain harvassa paikassa, Helsingissäkin vain yksi, Tyttöjen Talo. Tyttöjen Talolla käy päivittäin useita kymmeniä nuoria etsimässä aikuisten tukea. Me Nörttitytöt haluamme, että Tyttöjen Talon toiminta on saatavilla heille kaikille, sillä jokainen meistä olisi kaivannut elämäänsä omaa Tyttöjen Taloa.

Miten Sinä voit osallistua joululahjakeräykseen?

Keräys käynnistyy keräysluvasta johtuen vasta ensi viikolla, mutta nyt kannattaa panna jo asia hautumaan. Olisiko sinusta esimerkiksi vapaaehtoiseksi aikuiseksi toimimaan Tyttöjen talossa vai olisiko sinulla mahdollisuus järjestää jokin hauska tapahtuma tai kerho Tyttöjen talolla? Tyttöjen talo tarvitsee myös jatkuvasti esimerkiksi vauvanhoitotarvikkeita nuorten äitien ryhmää varten sekä askartelutarvikkeita ja soittimia erilaisia kerhoja varten.

Mutta lisätietoa joululahjakeräyksestä tulossa ensi viikolla!

Hyvää joulunajan odotusta!
T: Nörttitytöt