Nörttitytöt

Kuva pölläisty melko omin luvin Myrskyn sankareiden Indiegogo-rahoitussivulta. Klikkaa itsesi sinne ja osallistu pelitalkoisiin!

Myrskyn sankarit on suomenkielinen helposti lähestyttävä roolipeli 9-13-vuotiaille. Ideana on luoda roolipeli, jonka kautta uuden sukupolven on kävevä päästä roolipeliharrastuksen makuun. Roolipelin toteuttaminen ei kuitenkaan ole ilmaista puuhaa, ja niinpä pelisuunnittelija Mike Pohjola kerääkin parasta aikaa yleisöltä projektilleen rahoitusta osoitteessa indiegogo.com/myrskynsankarit . Osarahoittajille on luvassa maukkaita palkintoja, mikäli peliprojekti saadaan toteutettua. Myrskyn sankarit on tarkoitus julkaista vuoden 2013 Ropeconissa.

Nörttitytöt on mukana tukemassa Myrskyn sankarit -projektia ja sen varainkeruuta. Vastineeksi Mike Pohjola on luvannut Nörttitytöille, että peliin kirjoitetaan vahvoja ja aktiivisia naishahmoja. Haluamme yhdessä varmistaa, että uuden sukupolven nörttitytöille löytyy samaistuttavaksi muitakin rooleja kuin pelastettavan prinsessan osa. Jatkossa Nörttitytöt myös testaa Myrskyn sankarit soveltuvalla nörttityttäristä ja äideistä koostuvalla ryhmällä – ja tietysti raportoi testipelikokemuksista Nörttitytöt-blogissa.

Nörttityttöjen kirjoittajat kokoamaan keskuudestaan mahdollisimman mukavan summan Myrskyn sankareiden rahoitukseen – tähtäämme yhdessä ainakin Morgana le Fey -tason lahjoitukseen. Käytännön syistä olemme päätyneet siihen, että lahjoitamme itse kukin rahaa Myrskyn sankareille yksityishenkilöinä, mutta kannustaaksemme toisiamme pidämme yhdessä kirjaa siitä, kuinka paljon olemme yhteensä lahjoittaneet.

Myös sinulla on mahdollisuus tulla mukaan tekemään kotimaista roolipelihistoriaa ja tukea Myrskyn sankareita sopivaksi katsomallasi summalla. Huomaa, että esimerkiksi 25 dollarin lahjoituksella varmistat itsellesi oman Myrskyn sankarit -pelipaketin. Jos et itse ole ropettaja, tässäpä vaikka loistava joululahjaidea vuoden 2013 pukinkonttiin.

Myrskyn sankarit -projekti herätti keskustelua Nörttityttöjen kirjoittajaryhmässä viime viikolla. Ensin jaettiin Indiegogo-linkkiä ja innostettiin muita osallistumaan projektin rahoitukseen, mutta jo pian heräsi spekulaatio siitä, miten “nörttityttöystävällinen” suunnittelilla oleva peli mahtaa olla. Mike Pohjola ehtikin jo ilmaista pelin sivuilla, että myös tyttöpelaajat pyritään ottamaan huomioon Myrskyn sankareiden suunnittelussa. Nörttitytöt päättivät kuitenkin lähestyä maestro Pohjolaa vielä henkilökohtaisesti tarjoutua yhteistyöhön.

Mainittakoon, että Myrskyn sankarit -keskustelun sivujuonteena Nörttitytöt pohtivat nyt yhdistyksen perustamista, jotta meidän olisi jatkossa helpompi kerätä rahaa Myrskyn sankareiden kaltaisiin oivallisiin avustuskohteisiin. Päätöstä yhdistyksen perustamisesta ei vielä kuitenkaan ole tehty. Tällä kertaa toteutamme käytännön syistä keksinäisen varainkeruumme niin, että itse kukin käy tekemässä yksityislahjoituksen Indiegogon sinäänsä loistavasti toimivalla rahoitussivulla.

Myrskyn sankareiden Indiegogo-sivulla on loistavasti tietoa projektin taustoista ja päämääristä. Sivulla on muun muassa eritelty, mihin projektiin kerätyt rahat tullaan käyttämään. Lähinnä on kyse pelin painokustannuksista – pelityöryhmän palkkoihin Indiegogon rahoista ei käytetä penniäkään, sillä tiimi on mukana lähinnä rakkaudesta roolipeleihin.

Myrskyn sankareiden mainitaan ammentavan vaikutteita ainakin Robin Hoodista, Kuningas Arthurin tarinoista, Narniasta, Tähtien sodasta ja Hiidenpadasta. Tämän listan äärellä varmasti herahtaa vesi kielellä jokaiselle tosinörtille. Lapsille suunnatun kotimaisen roolipelin tarpeesta Pohjola sanailee seuraavasti: Kun minä olin nuori, oli saatavilla suomenkielisiä fantasiaroolipelejä, jotka oli suunnattu ensikertalaisille. Kokonainen sukupolvi aloitti ropettamaan punalaatikko-D&D:llä. Nyt aloittamaan pääsee vain, jos ymmärtää puhelinluettelon oloisen englanninkielisen sääntökirjan. Haluan, että Ropeconissa 2013 julkaistaan yhteisön rahoittama suomenkielinen 9-13-vuotiaille suunnattu pöytäroolipeli, jossa on paljon siistiä seikkailumeininkiä, ja joka innostaa uuden sukupolven roolipelaamaan.” Onkin huomattavaa, että Myrskyn sankareiden rahoittajat ovat mukana tukemassa paitsi suomalaista roolipelikulttuuria myös lasten ja nuorten kulttuuria ylipäätään. Tasokkaita varhaisnuorille suunnattuja pelejä ei ole koskaan liikaa.

Varaton nörtti voi tukea projektia myös jakamalla siitä tietoa kavereilleen Facebookissa, Twitterissä ja niin edes päin tai esimerkiksi puhumalla paikallisen pelikaupan, kirjaston tai peruskoulun tilaamaan ennakkopelistä oman kappaleensa. Toisaalta viiden euron lahjoitus irtoaa jo pienestäkin nörttibudjetista.

Myrskyn sankareilla on myös oma blogi osoitteessa http://myrskynsankarit.wordpress.com/ .

Osoitetaan suomalaisen nörttiyhteisön voima ja kerätään yhdessä varat Myrskyn sankareiden julkaisuun! Muista kertoa tästä myös mummille ja sille naapurin söpölle pikkunörttitytölle!